5 locatii din game of thrones pe care le poti vizita

5 locatii din Game of Thrones pe care le poti vizita

aprilie 18, 2019 5:30
Publicat de Andrei
5 locatii din Game of Thrones pe care le poti vizita

Game of Thrones este probabil cel mai popular serial de televiziune din toate timpurile. Scriitorul George R.R. Martin a creat poveste complexa, cu numeroase intrigi si fire narative, ce a fascinat milioane de fani inca din ziua lansarii. V-am pregatit in continuare o lista cu 5 locatii unde universul Game of Thrones a prins viata pe marile ecrane. Acestea au devenit atractii turistice foarte populare in urma difuzarii serialului, atragand din ce in ce mai multi turisti in fiecare an. Trebuie sa stii ca aceste locatii sunt ideale pentru vacanta, chiar daca nu esti unul dintre fanii seriei Game of Thrones.

Croatia – Dubrovnik, Fort Lovrijenac (King’s Landing)

dubrovnik

Dubrovnik este un oras antic, cu o istorie foarte bogata. In trecut a fost un mare centru al comertului maritim, iar in prezent este recunoscut pentru zidurile de aparare ce inconjoara o mare parte a orasului vechi. Dubrovnik este considerat printre cele mai importante orase fortificate din Evul Mediu, zidurile sale rezistand cu succes atacurilor inamice. In universul Game of Thrones Dubrovnik este locatia capitalei si celui mai important oras din Westeros, King’s Landing.

Malta – Mdina (King’s Landing)

mdina

Cetatea fortificata Mdina este fosta capitala a Maltei din antichitate pana in perioada medievala. Fundalul pentru King’s Landing a fost construit folosind mai multe locatii din Mdina datorita numarului mare de catedrale, muzee si cladiri istorice. Cea mai importanta atractie turistica este Poarta Mdina, principala intrare a orasului vechi, ce apare si in sezonul 1 din Game of Thrones.

Maroc – Essaouira (Astapor), Ait-Benhaddou, Ourzazate (Yunkai)

ait-benhaddou

Essaouira este unul dintre cele mai artistice si romantice orase din Maroc. Este asociat de foarte multe ori cu artele: Jimi Hendrix si Cat Stevens au petrecut mult timp aici, iar scena artistica este inca infloritoare. Fortul Portughez a fost locatie de filmare pentru sezonul 3 din Game of Thrones.

Cu zidurile sale legendare, Ait-Benhaddou este unul dintre cele mai frumoase orase fortificate din desertul marocan. Pe langa Yunkai in Game of Thrones, Ait-Benhaddou a aparut in alte productii celebre precum Lawrence of Arabia, Iisus din Nazaret, Mumia, Gladiatorul, Star Wars sau Prince of Persia.

Spania – Alcazar de Sevilla (Dorne), Girona (Braavos)

alcazar-sevilla

Construit de catre mauri in 712, Palatul Alcazar este considerat unul dintre cele mai frumoase palate din Spania. Arhitectura este cu adevarat spectaculoasa, astfel ca poti sta ore intregi sa admiri detaliile incredibile din fiecare camera. Din acest motiv, Palatul Alcazar a fost inclus in Patrimoniul UNESCO. In universul Game of Thrones, gradinile palatului servesc drept locatie pentru orasul fictional Dorne, in sezonul 5.

Girona a devenit o destinatie populara din Spania dupa ce a aparut in sezonul 6 din Game of Thrones. Zidurile inalte, catedralele, aleile intortocheate si arcadele medievale au oferit fundalul perfect pentru orasul Braavos, cel mai bogat oras din Westeros.

Islanda – Parcul National Thingvellir (Beyond the Wall)

islanda

Parcul National Thingvellir este cea mai importanta rezervatie naturala din Islanda, ce include cel mai mare lac natural al tarii, comori geologice si lanturi muntoase cu peisaje spectaculoase. Nordul Islandei este locatia unde s-au filmat scenele de „la nordul Zidului”. Principalul punct de atractie este Goðafoss, una dintre cele mai frumoase cascade din Islanda, cu o inaltime peste 12 m.