desertul atacama chile astroturism

Chile, cea mai buna destinatie pentru astroturism

august 8, 2018 3:39
Publicat de Andrei

Astroturism in Chile

Chile are foarte multe experiente de oferit iubitorilor de natura, de la ghetarii milenari din cel mai sudic punct al planetei, pana la paduri fermecatoare si lacuri si vulcani.

Intinzandu-se aproape 1000 km de-a lungul platoului alpin Altiplano, Desertul Atacama ofera vizitatorilor un amestec de straniu si frumos. Oferind panorame spectaculoase catre Valea Lunii si Valea Marte, aceasta este una dintre destinatiile de top din Chile, atat datorita peisajelor desprinse parca din alta lume cat si datorita culturii captivante.

In ultimii ani astroturismul a devenit o activitate preferata de multi turisti ce viziteaza Chile. Regiunea din nordul tarii este considerata cea mai buna locatie din lume pentru astronomie, astfel ca mai multe organizatii stiintifice au construit in mijlocul desertului observatoare astronomice.

Toate deserturile sunt locatii foarte bune pentru a admira cerul instelat, insa Atacama are cateva avantaje. In afara de faptul ca este mai uscat decat celelalte deserturi si este mai putin poluat cu lumina, Atacama se afla la o altitudine mai mare, ceea ce face aerul mai curat si ofera o vizibilitatea mai buna. Pe langa toate acestea, locatia sa geografica este perfecta pentru a urmari spectacolul cerului nocturn. Stelele, constelatii, nebuloase, Calea Lactee si galaxii intregi sunt vizibile cu ochiul liber.

Daca esti pasionat de astronomie trebuie sa vizitezi Observatorul ALMA, cel mai puternic radiotelescop din lume. ALMA, care inseamna suflet in limba spaniola, este acronimul perfect pentru aceasta minune stiintifica.

A post shared by Martin Heck (@martin_heck) on