Bakken – cel mai vechi parc de distractii din lume

aprilie 7, 2021 10:11
Publicat de Andrei
Bakken – cel mai vechi parc de distractii din lume
3.5 - 2 votes

Cu mult timp inainte ca Walt Disney sa deseneze prina sa imagine, un parc de distractii din Danemarca implinea 300 de ani de la inaugurare si avea sa devina cea mai veche atractie de divertisment din lume. Dyrehavsbakken este situat la 10 km la Copenhaga si a fost deschis in anul 1583, fiind cel mai vechi parc de distractii din lume. Cunoscut sub numele de Bakken, parcul este a doua cea mai populara atractie a Danemarcei, cu peste 2,5 milioane de vizitatori anual.

In 1583, in padurile din zona ce in prezent este cunoscuta sub numele de Jagersborg Dyrehave (in traducere parcul cerbilor), a fost descoperit un izvor natural. Locatia a devenit foarte populara printre locuitorii din Copenhaga, deorece la acea vreme, resursa de apa proaspata a capitalei era limitata. Multimile de oameni au adus animatori, actori si comercianti, dand astfel nastere celui mai vechi parc de distractii din lume.

Parcul a fost inchis pentru o scurta perioada in secolul al XVII-lea, cand a fost folosit drept teren de vanatoare regal. Ulterior, a fost redeschis publicului in anul 1756, de catre Frederic V. De-a lungul secolelor, Bakken a fost o destinatie frecventata de cei mai populari animatori de pe continent si s-a dezvoltat fiind favorizat de legaturile de transport, prin vapoare si cai ferate.

Bakken are in prezent atractii moderne, inclusiv sase montagnes russes. Principalul motiv pentru care acesta a prosperat si continua sa atraga vizitatori si in prezent este faptul ca aceesul in parc este gratuit.

In august 1843, in apropiere de Dyrehavsbakken s-a deschis un al doilea parc, cunoscut sub numele de Gradinile Tivoli, fiind considerat al doilea cel mai vechi parc de distractii din lume. Atat Tivoli cat si Bakken sunt considerate a fi inspiratia din spatele multor alte parcuri de distractie din lume, Walt Disney deschizant primul Disneyland in 1951, la patru ani dupa o calatorie in Danemarca.

Sursa foto: Michael John Button, Flickr