destinatii valentines day

Cinci destinatii exotice si exclusive pentru Valentine’s Day

februarie 9, 2018 3:40
Publicat de Andrei
Cinci destinatii exotice si exclusive pentru Valentine’s Day

 

Valentine’s Day este ocazia perfecta pentru a sarbatori alaturi de persoana iubita. Cadourile pot fi efemere, insa amintirile dintr-o calatorie sunt pastrate pentru totdeauna. Astfel, pentru a marca in acest an Valentine’s Day intr-un mod unic, TRIPTAILOR iti propune cinci destinatii care sa mai adauge o poveste de neuitat calatoriei tale prin viata.

Bora Bora

Daca iti doresti o escapada alaturi de persoana iubita intr-una dintre cele mai retrase insule din lume nu trebuie sa cauti mai departe de Bora Bora. Nici o alta destinatie de vacanta nu merita mai mult titlul de “La Capatul Pamantului” decat Bora Bora. Localizate la 4000 de kilometri de continent, Tahiti, Bora Bora si celelalte 117 insule ce compun Polinezia Franceza sunt ascunse de ochii lumii, departe de turismul de masa. Desi calatoria pana in Bora Bora este lunga, rasplata este pe masura asteptarilor. La prima vedere pare un dezavantaj, dar izolarea fata de lume este probabil cel mai mare atu al acestor insule. In acest loc viata decurge foarte calm si in armonie cu natura, care este ocrotita de localnici si vizitatori deopotriva.

Cunoscuta drept „Insula Romantica” din Polinezia Franceza, Bora Bora este renumita pentru frumusetea naturala unica. Peisajul este dominat de Muntele Otemanu, inconjurat de o laguna ce acopera o suprafata de trei ori mai mare decat uscatul, unde te poti bucura de apa cristalina. In partea de sud-est a insulei se afla Gradina de Corali, un parc natural subacvatic unde poti vedea unele dintre cele mai rare specii de corali si pesti exotici din lume.

Considerata de cei mai multi cea mai frumoasa destinatie pentru luna de miere, Bora Bora ofera celor care o viziteaza mult mai mult decat izolare si peisaje desprinse din Rai. Vizitatorii pot inota printre pisici de mare, pot face scufundari pentru a descoperi minunata fauna marina sau pot face drumetii pe Muntele Pahia.

Pentru cei ce cauta exotism nimic nu se compara cu Bora Bora. Cu apele sale turcoaz si plajele cu nisip alb, marcate de palmieri aplecati, o excursie in Bora Bora te va face sa te simti ca in Paradis.

Maldive

Bungalourile luxoase construite deasupra apei, plajele cu nisip fin si fauna marina spectaculoasa fac din Insulele Maldive una dintre cele mai atractive destinatii de calatorie din lume. Totodata, despre Insulele Maldive se spune ca sunt cea mai romantica destinatie din lume, fiind astfel locatia ideala pentru un sejur de Valentine’s Day.

Situate la sud-vest de Sri Lanka si India, Maldivele raman un taram de vis din Oceanul Indian. Arhipelagul este alcatuit din aproape 1200 de insule, dintre care doar 200 sunt locuite. Supranumite si Perla Oceanului Indian, adapostesc adevarate comori naturale, frumusetea peisajelor atragand foarte multi turisti care decid sa isi petreaca vacanta aici. Micile insule sunt inconjurate de plaje impecabile, lagune spectaculoase si ape linistite, protejate de recife de corali impresionante.

Cu un peisaj dominat de ape cristaline, activitatile populare includ scufundarile si snorkelingul. Acestea iti vor satisface nevoia de aventura si te vor apropia mai mult de incredibilul univers subacvatic. Peste 100 de specii de pesti si mai bine de 200 de specii de coral pot fi observate in zonele de snorkeling precum Banana Reef, Okobe Thila sau Kuda Haa. Apele clare ale Oceanului Indian garanteaza explorarea pana in cel mai mic detaliu al intregului peisaj.

Maldive este cel mai mic stat din Asia si cea mai mica tara musulmana din lume. Vechea Moschee de Vineri, Muzeul National sau Piata Republicii sunt doar cateva puncte cheie pe care trebuie sa le vizitezi. Gravurile uluitoare, obiectele care descriu istoria si patrimoniul cultural bogat al tarii vin in completarea locului care la inceput iti va parea izolat de lume, dar de care te vei indragosti imediat.

Saint Lucia

Saint Lucia este una dintre destinatiile populare ale Caraibelor datorita peisajelor naturale minunate si plajelor cu nisip alb fin. Spre deosebire de alte locatii din Caraibe, mare parte din insula este acoperita de padure tropicala deasa, oferind vizitatorilor o experienta senzoriala incantatoare.

Saint Lucia a adunat de-a lungul istoriei sale rase si nationalitati diverse, al caror mix a dat nastere uneia dintre cele mai colorate culturi din lume. Insula a fost locuita cu mult timp inainte de perioada coloniala, iar comorile sale culturale ofera o imagine fascinanta asupra trecutului sau bogat si numeroaselor traditii. Locuitorii au castigat de-a lungul timpului o reputatie bine meritata pentru caldura si farmecul lor, in prezent fiind renumiti pentru ospitalitate.

In partea de sud-vest se afla principala atractie a insulei: cele doua conuri vulcanice numite Petit Piton si Gros Piton, inalte de aproximativ 800 de metri. Insula de origini vulcanice este traversata de la nord la sud de o zona muntoasa centrala impadurita, cel mai inalt punct fiind Mount Gimie, ce are o inaltime de aproximativ 1000 de metri.

Cu peisaje naturale autentice si plaje presarate cu palmieri, cascade ascunse adanc in padurea tropicala, locuitori prietenosi si o cultura autentica, aceasta insula isi impresioneaza vizitatorii an de an. Pe langa atractiile naturale si relaxare, in Saint Lucia iti poti petrece timpul liber optand pentru activitati precum tiroliana, plimbari cu ATV-ul si sporturi nautice. Padurea tropicala ce acopera insula este una dintre cele mai bune locatii din Caraibe pentru drumetii si excursii.

Fie ca explorezi minunatii Munti Piton ce fac parte din Patrimoniul UNESCO, vizitezi Soufriere, singurul vulcan drive-through din lume sau pur si simplu te relaxezi alaturi de persoana iubita pe plajele inconjurate de padurea tropicala luxurianta, vei descoperi ca Saint Lucia stimuleaza simturile precum nici un alt loc de pe Pamant.

Fiji

Fiji este o tara insulara situata in Oceanul Pacific, ce cuprinde peste 300 de insule. Arhipelagul este renumit pe plan international pentru peisajele naturale superbe formate in mare parte din lagune albastre si plaje delimitate de palmieri. Numite si “ Casa Fericirii” datorita faptului ca aici inca nu a patruns stilul de viata agitat, aceste insule ofera diferite posibilitati de cazare, de la case de oaspeti pana la hoteluri de top.

Cu activitati pentru toate gusturile, fiecare poate gasi ceea ce il face fericit, fie ca este vorba de plaja, relaxare in jurul unei piscine sau un picnic intr-un decor exotic.

Daca vrei sa vizitezi Fiji cu ocazia Valentine’s Day iti recomandam o vizita la Insulele Lau, un grup de insulite situate in extremitatea estica a arhipelagului Fiji. In aceasta regiune modul de viata este simplu si oarecum salbatic: nu exista restaurante si doar trei dintre insule ofera locuri de cazare pentru turisti. Locatia este ideala pentru vizitatorii care isi doresc sa exploreze cararile nebatatorite si sa se bucure de atmosfera romantica data de sentimentul de izolare. Insulele Lau ofera locatii spectaculoase pentru inot, snorkeling si scufundari, iar pe uscat drumetiile sunt o modalitate foarte buna de a descoperi peisajul natural incredibil.

O destinatie populara este Insula Beachcomber. Cunoscuta drept un paradis perfect in timpul zilei si insula petrecerilor in timpul noptii, aceasta locatie este un must see pentru toti cei care viziteaza Fiji. Si daca partea culinara este ceea ce te atrage catre o destinatie, numeroasele restaurante cu specific traditional si international sunt renumite pentru preparatele delicioase.

Koh Samui

Candva cunoscuta sub numele de Siam, Thailanda este cu adevarat un regat al frumusetii naturii, exotica si tropicala, culturala si istorica, aceasta tara radiaza parca in fata vizitatorilor pe care ii imbie cu temple aurii, plaje extraordinare si oameni prietenosi.

Koh Samui este a doua cea mai mare insula dupa Phuket si una dintre cele mai populare destinatii din Thailanda, fiind totodata o destinatie perfecta pentru Valentine’s Day. Aici vei intalni plaje nesfarsite cu nisip fin, incadrate de palmieri la umbra carora te poti bucura de atmosfera tropicala. Koh Samui s-a dezvoltat ca destinatie de vacanta dupa 1970, in ultimii ani devenind o atractie turistica importanta a Thailandei. Pe langa peisajul exotic, vizitatorii sunt atrasi de multitudinea de activitati de care se pot bucura aici, inclusiv scufundari, golf, lectii de gatit, dar si mult altele. In timp ce insula isi pastreaza atmosfera linistita de odinioara, satele de pescari au fost inlocuite de hoteluri de lux, centre spa elegante si o viata de noapte extrem de animata.

O vacanta in Koh Samui nu este completa  fara o vizita la Parcul Marin Ang Thong – apa cristalina, stancile calcaroase, lagunele ascunse, plajele cu nisip fin si vegetatia luxurianta formeaza un peisaj senzational.  Ang Thong se intinde pe o suprafata de 250 km2 si este format din peste 40 de insule nelocuite, ce variaza de la roci simple ce se inalta deasupra marii turcoaz pana la mici insule paradisiace, cu plaje albe acoperite de palmieri. Parcul Marin Ang Thong ofera vizitatorilor ocazia de a se simti ca niste exploratori ce descopera taramurile indepartate ale lumii, fiind in acelasi timp o destinatie ideala si pentru cei care doresc sa se bucure de peisajele naturale spectaculoase. Apa este curata si linistita, creand conditiile perfecte pentru a explora comorile ascunse ale parcului.

Iti recomandam sa optezi anul acesta pentru ceva nou si inedit, in care serviciile fac diferenta intre o simpla vacanta si o experienta de viata. Lasa grijile de-o parte si lasa-ne pe noi sa ne ocupam de organizarea si planificarea vacantei tale. Pentru idei inedite de vacanta ne poti contacta la telefon 021 230 13 60 sau contact@triptailor.ro.