Cinci destinatii pentru safari in afara Africii

februarie 15, 2019 10:31
Publicat de Andrei
Cinci destinatii pentru safari in afara Africii

1.Parcul National Kakadu, Australia

Cu o concentratie imensa de fauna salbatica in apa, pe pamant si in aer, Parcul National Kakadu ofera vizitatorilor un peisaj natural unic si divers. Intreg parcul este strabatut de trasee safari, ce pot fi combinate cu plimbari cu barca si drumetii. In timp ce crocodilii sunt cea mai populara atractie, cel mai spectaculos eveniment este migratia anuala a pasarilor. In timpul sezonului uscat, mii de pasari pot fi vazute in refugiul oferit de zona umeda Mamukala. Cea mai buna perioada pentru a vizita Parcul National Kakadu este in timpul sezonului uscat, in lunile mai – octombrie.

Copyright Stephen Michael Barnett, Flickr.com

2.Pantanal, Brazilia

Regiunea Pantanal este cea mai zona tropicala umeda din lume, situata in vestul Braziliei si intinzandu-se in Paraguay si Bolivia. In timpul lunilor ploioase (decembrie – martie), peste 80% din intreg teritoriul este inundat, astfel luand nastere un ecosistem foarte divers. Pantanal este unul din putinele locuri din lume unde poti vedea jaguarul, cea mai rara specie de felide. In plus, aceasta regiune gazduieste capibara, cea mai mare specie de rozatoare din lume, caimani si maimute urlatoare. Pentru a maximiza sansele de a vedea jaguari, cea mai buna perioada de calatorie este in timpul sezonului uscat, intre lunile iulie – octombrie.

Copyright Gregoire Dubois, Flickr.com

 

3.Peninsulele Kamceatka si Ciukotka, Rusia

Peninsulele Kamceatka si Regiunea Autonoma Ciukotka sunt din punct de vedere al faunei unele dintre cele mai bogate locatii din regiunea arctica. Situate in apropierea Stramtorii Bering, relieful lor a fost modelat de milioane de ani de activitate vulcanica. Kamceatka este renumita pentru populatia mare de ursi bruni, insa acestia pot fi vazuti si in Ciukotka in perioada verii. Cu toate aceasta, cea mai buna locatie pentru a vedea fauna salbatica sunt apele inghetate ale Marii Bering. Printre speciile ce pot fi vazute aici se afla ursi polari, morse, lei de mare si pasari marine, precum si mai multe specii de balene, inclusiv orci si balene cu cocoasa. Croazierele pe Marea Bering se desfasoara exclusiv pe timpul verii, de la jumatatea lunii mai pana in august.

Copyright paolo_barbarini, Flickr.com

4.Parcul National Ranthambore, India

India gazduieste cea mai mare populatie de tigri din lume, dar si leoparzi si lei. In timp ce leii se intalnesc doar in vestul indepartat, tigrii se pot intalni in numeroasele sanctuare ce impanzesc intreaga tara. Cu toate acestea, Parcul National Ranthambore este considerat cea mai buna locatie pentru a observa aceasta specie in habitatul natural. Ceea ce face Ranthambore cu adevarat deosebit sunt ruinele antice imprastiate ce se amesteca prin vegetatia luxurianta, dar si Fortul Ranthambore, construit in urma cu aproximativ 1000 de ani. Cea mai buna perioada pentru a vizita aceasta locatie este vara, in perioada aprilie – iunie.

Copyright Morgan Burke, Flickr.com

5.Borneo, Malaezia

Boreno detine un loc special in imaginatia occidentala, fiind vazut drept un tinut exotic de jungle neexplorate si triburi misterioase. Este adevarat ca padurile tropicale din Borneo gazduiesc o bogatie naturala extraordinara, inclusiv 44 de specii endemice, insa insula se afla intr-un proces de schimbare generat de exploatarile de palmieri, ce au cauzat distrugerea habitatelor naturale. In prezent excursiile se organizeaza in anumite zone ale statului malaez Sabah, unde turismul joaca un rol vital in protejarea mediului. Cele mai populare excursii sunt concentrate in jurul Raului Kinabatangan, o parte a acestuia reprezentand un adevarat paradis pentru elefantii pigmeu, maimutele proboscis, delfinii de apa dulce si pasari rinocer. Desi sezonul ploios este in perioada noiembrie – aprilie, Kinabatangan poate fi vizitat pe intreaga perioada a anului.

Copyright Marc Veraart, Flickr.com

Daca iti doresti o vacanta personalizata, in care serviciile fac diferenta, contacteaza-ne la telefon 021 230 13 60 sau pe email la contact@triptailor.ro.