cinci parcuri nationale din sua pe care trebuie sa le vizitezi yosemite

Cinci parcuri nationale din SUA pe care trebuie sa le vizitezi

august 6, 2019 12:43
Publicat de Andrei
Cinci parcuri nationale din SUA pe care trebuie sa le vizitezi
3 - 1 vote

Parcul National Yellowstone

Cu varfuri ascutite si lacuri cu apa cristalina, Parcul National Yellowstone este un paradis pentru iubitorii de natura. Aici, piscinele naturale multicolore se intrepatrund cu izvoare termale, padurile verzi incadreaza pajisti intinse iar gheizerele arunca spre cer jeturi de apa fierbinte. Cu o suprafata de aproape 5000 km2 de munti, canioane, gheizere si cascade Parcul National Yellowstone gazduieste o fauna bogata, cu specii ce includ bivoli, elani sau ursi grizzly.

parcul national yellowstone sua

 

Parcul National Yosemite

Unul dintre cele mai spectaculoase peisaje din California, Parcul National Yosemite acopera o suprafata de aproape 2000 km2 cu peisaje uimitoare: cascade spectaculoase, arbori Sequoia milenari, stanci ascutite si unele dintre cele mai distincte formatiuni de roca din SUA. In ciuda dimensiunilor sale enorme, cea mai mare parte a obiectivelor turistice se afla intr-o zona de 12km2, in Valea Yosemite. Aici se intalnesc principalele atractii, formatiunile stancoase Half Dome si El Capitan.

 

Parcul National Glacier

Denumit astfel datorita ramasitelor ghetarilor din epoca de glaciara, Parcul National Glacier este situat la granita Canadei cu SUA si este adesea denumit „Coroana Continentului” deoarece se afla la confluenta fluxurilor de apa care curg in Oceanul Pacific, Golful Mexic si Golful Hudson. Aceasta destinatie este favorita de catre excursionisti datorita varietatii foarte mari de trasee de drumetie, ce se potrivesc pentru toate nivelurile de conditie fizica. In plus, parcul are peste 700 de lacuri, numeroase cascade si doua lanturi montane ce se intind pe aproximativ 4000 km2.

parcul national glacier sua

 

Parcul National Marele Canion

Cu o lungime de 445 km, cu o latime de pana la 28 km si cu o adancime maxima de 1,6 km, acest canion urias din nordul Arizonei este cu adevarat o minune naturala. Timp de sase milioane de ani, Marele Canion s-a extins cu ajutorul puternicului rau Colorado, iar de-a lungul secolelor a atras vizitatori de pe tot globul. Partea de sud este cea mai vizitata din Parcul National Marele Canion, datorita centrului de vizitatori cu pasarela de sticla, precum si numeroaselor puncte de observare si platforme de unde vizitatorii pot admira aceasta minune a naturii.

parcul national marele canion sua

 

Parcul National Zion

Numit dupa cuvantul ebraic „refugiu”, Parcul National Zion este situat in sud-vestul statului Utah. Acesta este unul dintre cele mai populare parcuri nationale din SUA, fiind vizitat anual de milioane de turisti. Principala activate din Parcul National Zion este hikingul, vizitatorii avand la dispozitie mai multe trasee cu diferite grade de dificultate. Parcul nu gazduieste doar peisaje naturale impresionante, ci si situri arheologice. Canioanele si platourile din Zion gazduiesc asezari umane si situri cu vechimi de peste 10000 de ani.

parcul national zion sua