destinatii de iarna

Cinci destinatii de iarna mai putin cunoscute

noiembrie 9, 2017 2:20
Publicat de Andrei
Cinci destinatii de iarna mai putin cunoscute

Cinci destinatii de iarna mai putin cunoscute pe care le poti vizita anul acesta

Sezonul de iarna reprezinta intotdeauna o oportunitate de a explora lumea si de a incerca experienta celor mai neobisnuite destinatii de vacanta. Daca iti doresti sa incerci ceva nou anul acesta iti recomandam in continuare cinci destinatii de iarna mai putin cunoscute din Europa. Pentru mai multe detalii poti solicita o oferta sau ne poti trimite un e-mail la adresa contact@triptailor.ro.

 

Hallstatt, Austria

Situat pe malul lacului cu acelasi nume, Hallstatt este un adevarat labirint de case din secolul XVI, impanzit de cafenele si magazine. Pentru a te bucura de o priveliste impresionanta poti lua funicularul pana la Skywalk Hallstatt. Aceasta platforma de observare ofera o vedere de ansamblu asupra lacului si muntilor acoperiti de zapada. Pana in secolul XIV, Hallstatt era accesibil doar cu barca sau folosind traseele montane. In prezent orasul cu 800 de locuitori este o destinatie turistica populara inclusa in Patrimoniul UNESCO.

destinatii de iarna hallstatt

Reine, Norvegia

Reine este un sat pescaresc linistit, situat pe malul arhipelagului Lofoten, considerat una dintre cele mai frumoase regiuni din Norvegia. Acest refugiu perfect pentru iarna iti ofera posibilitatea sa te bucuri de experienta norvegiana traditionala, in special daca alegi sa stai intr-una dintre casele de pescari convertite in cabane. Iarna este anotimpul perfect pentru a vizita aceasta destinatie deoarece te poti bucura de peisajul pitoresc si plimbari in natura. In plus, in perioada septembrie – aprilie, cu putin noroc poti vedea aurora boreala, Reine fiind situat in deasupra cercului polar arctic.

destinatii de iarna reine

 

Notre Dame de Bellecombe, Franta

Situat in regiunea Savoia din sud-estul Frantei, micul sat Notre Dame de Bellecombe este inconjurat de doua lanturi montane din Val d’Arly. Oferind privelisti spectaculoase ale masivului Mont Blanc, satul pastreaza arhitectura traditionala si in acelasi timp ofera turistilor acces direct pe partiile de ski. Dupa o zi petrecuta pe partie iti recomandam sa incerci gastronomia traditionala a regiunii, bogata in branzeturi si vinuri.

destinatii de iarna Notre-Dame-de-Bellecombe

Funes, Italia

Acest oras mic este situat in nordul Italiei, in regiunea cunoscuta sub numele de Tirolul de Sud. In Funes te poti bucura de privelistea minunata a Muntilor Dolomiti. Datorita frumusetii impresionante si importantei geologice Dolomitii au fost inclusi in Patrimoniul UNESCO, rezervatia fiind clasificata drept unica in lume. Cu peisaje ce amintesc de Sunetul Muzicii, Valea Funes este o statiune montana cu cabane traditionale din lemn, fiind locatia ideala de relaxare in sezonul rece.

destinatii de iarna funes

Bamberg, Germania

Bamberg este un oras medieval excelent conservat, inclus in anul 1993 in Patrimoniul UNESCO. Motivele sunt evidente in momentul in care te plimbi pe stradutele impanzite de cladiri cu fatade in stil baroc sau daca vizitezi Gradina Trandafirilor. Bamberg are o lunga traditie de fabricare a berii, iar in prezent se poate lauda cu peste 10 fabrici de bere. Atmosfera plina de viata a orasului este data de scena culturala bogata, precum si de farmecul unic al cafenelelor si micilor magazine de antichitati.

destinatii de iarna bamberg