escala cu tur de oras

Ce poti face intr-o escala lunga? Un tur de oras

august 18, 2017 9:48
Publicat de Andrei
Ce poti face intr-o escala lunga? Un tur de oras

Escala cu tur de oras – Descopera cinci aeroporturi unde poti beneficia de un tur de oras in timpul unei escale

Uneori escalele sunt plictisitoare, chiar daca aeroporturile iti pun la dispozitie magazine, restaurante si locuri de relaxare. Un numar din ce in ce mai mare de aeroporturi pun la dispozitia calatorilor tururi gratuite de oras. Astfel, o escala lunga se poate transforma intr-o oportunitate de a descoperi locatii, culturi si oameni noi – o adevarata delectare pentru pasionatii de calatorii. In continuare poti vedea o lista cu cinci aeroporturi unde poti beneficia de un tur de oras.

Istanbul, Turcia

Istanbul este o metropola cu o istorie impresionanta. Moscheele spectaculoase, bazarele fascinante si muzeele cu artefacte unice sunt doar cateva dintre elementele ce alcatuiesc acest centru cultural care a stat la baza imperiilor bizantin si otoman. Situat la granita dintre Asia si Europa, Istanbul este un oras ideal pentru vizitatori de toate varstele.

Timp escala: intre 6 si 24 ore.

Cerinte: turul este disponibil clientilor Turkish Airlines.

Poti vedea: Cisterna Basilica, Moscheea Albastra, Hipodromul din Constantinopol, Palatul Topkapi, Marele Bazar, Catedrala Sfanta Sofia, Moscheea Eyup, Bulevardul Istiklal, Palatul Dolmabahce, Moscheea Ortakoy si Miniaturk (un parc de miniaturi).

Poti afla mai multe detalii aici.

istanbul

Doha, Qatar

Doha este capitala si totodata cel mai mare oras din Qatar. Orasul este situat pe coasta de vest a peninsulei inconjurata de Golful Persic. Precum celelalte metropole din regiune, Doha este un amestec de traditional si modern, zgarie-nori si moschei, unde majoritatea populatiei este alcatuita din expati. Cu toate ca nu este o destinatie la fel de populara precum Dubai, Qatar este o locatie ce trebuie explorata daca vrei sa descoperi cultura islamica.

Timp escala: intre 5 si 12 ore (turul are o durata de 2 ore 45 minute).

Cerinte: pasaport si carte de imbarcare pentru urmatorul zbor. Turul de oras este disponibil doar pentru clientii Qatar Airways.

Poti vedea: Muzeul de Arta Islamica, Satul Cultural Katara, insula artificiala The Pearl, piata centrala Souq Waqif.

Poti afla mai multe detalii aici.

doha

Singapore

Singapore este un oras care a reusit sa se dezvolte intr-o perioada relativ scurta, devenind un centru comercial prosper. Fiind situat la rascrucea mai multor populatii si culturi asiatice, insula are o diversitate culturala si religioasa impresionanta. Pe acest taram al tuturor posibilitatilor modernul si traditia se imbina perfect, orasul indemnandu-i pe vizitatori sa-i descopere minunatiile.

Timp escala: intre 5 ore 30 minute si 24 de ore (turul dureaza 2 ore 30 minute).

Cerinte: pasaport, carte de imbarcare pentru urmatorul zbor.

Poti vedea: cartierele Little India, Kampong Glam, Chinatown si Merlion Park.

Poti afla mai multe detalii aici.

singapore

Narita, Japonia

Narita este situat la 60 km de centrul orasului Tokio, fiind recunoscut datorita aeroportului considerat unul dintre cele mai importante din Asia. Vizitatorii sunt atrasi de bucataria locala, principala specialitate fiind tiparul, precum si de cultura budista. Destinatia este populara pentru turistii care tranziteaza aeroportul, acestia avand la dispozitie mai multe tururi cu sau fara ghid, in functie de interes si timpul pe care il au la dispozitie.

Timp escala: cel putin 4 ore (exista mai multe tururi disponibile, cu durate intre 2 si 3 ore).

Cerinte: pasaport, carte de imbarcare pentru urmatorul zbor. Ghidul este gratuit, dar biletele de intrare la diferitele atractii nu sunt incluse.

Poti vedea: Templul Naritasan Shinshoji, orasul Shibayama, orasul Tako, templul Nichihon-ji sau Muzeul Boso no Mura.

Poti afla mai multe detalii aici.

narita

Taipei, Taiwan

Taipei este capitala Taiwanului si un centru financiar si cultural important. In anul 1949 s-a despartit de China continentala, dezvoltandu-se foarte mult pe parcursul urmatorilor ani. In prezent este unul dintre cele mai prospere orase din Asia. Taipei este locul in care lumea veche se imbina cu cea noua, iar cultura japoneza, chineza si occidentala se intalnesc intr-o atmosfera unica.

Timp escala: intre 7 si 24 de ore.

Cerinte: pasaport, carte de imbarcare pentru urmatorul zbor.

Poti vedea: Templul Sanxia Qingshui Zushi, bulevardul Sanxia, districtul Yingge, Centrul de Arte Tai-Hwa, zgarie-norul Taipei 101, Templul Longshan, Parcul Memorial Chiang Kai-shek.

Poti afla mai multe detalii aici.

taipei