rovos rail calatorie trenul africa

Experienta Rovos Rail

aprilie 23, 2021 10:31
Publicat de Andrei
Experienta Rovos Rail

Rovos Rail, cea mai luxoasa calatorie cu trenul din Africa

De la infiintarea sa in 1989, Rovos Rail si-a castigat o reputatie internationala pentru experientele de calatorie cu adevarat unice. Intr-o serie de calatorii cu trenul personalizate care dureaza de la 48 de ore la 15 zile, Rovos Rail leaga unele dintre cele mai importante destinatii ale continentului african cu o varietate de excursii in afara trenului. Urcati la bordul vagoanelor cu lambriuri din lemn si relaxati-va in timp ce unele dintre cele mai spectaculoase peisaje imaginabile se desfasoara dincolo de ferestre. Cu un serviciu discret si prietenos, preparate culinare de top si o selectie de vinuri fine din Africa de Sud, Rovos Rail reinvie spiritul unei epoci mai simple si mai elegante, cuprinzand gratia atemporala si romantismul explorarii africane.

Una dintre cele mai bune optiuni pentru a experimenta Rovos Rail este calatoria de 9 zile, pe o distanta de 3400 km, din platoul interior (Highveld) catre vest, pana la Oceanul Atlantic. Plecand din Pretoria, prima oprire este Kimberley, o locatie renumita datorita “febrei diamantelor”, unde puteti experimenta atmosfera unui sat minier de la sfarsitul secolului XIX. In continuare, trenul traverseaza campiile aride ale regiunii Northern Cape catre Fish River Canyon – al doilea canion ca marime dupa Grand Canyon din SUA – si Garas Park – renumit pentru specia endemica de copaci Aloidendron dichotomum.

Calatoria continua prin peisajul extraordinar al Desertului Kalahari pana in capitala Namibiei. Windhoek este un oras cosmopolit, plin de viata, cu influente germane puternice. Urmeaza apoi un zbor scurt catre Sossusvlei, o locatie uimitoare din Desertul Namib, unde veti petrece noaptea. A doua zi veti vizita Parcul National Etosha, cel mai mare sanctuar pentru animale salbatice din Namibia. In ultima dimineata, trenul traverseaza in continuare desertul catre Swakopmund, un alt oras cu puternice influente germane, pana in Golful Walvis – finalul perfect pentru o calatorie remarcabila.