idei de vacanta

Idei inedite de vacanta recomandate de consultantii TripTailor (Partea II)

februarie 24, 2017 11:28
Publicat de Andrei
Idei inedite de vacanta recomandate de consultantii TripTailor (Partea II)

 

Iti prezentam in continuare alte 10 idei de vacanta inedite

Articolul anterior cu 10 idei de vacanta inedite
 

Fa o plimbare cu trenul intre Belgrad si Muntenegru

Calatoria cu trenul din capitala Serbiei pana pe Coasta Adriaticii este una dintre cele mai spectaculoase rute feroviare din Europa. Pe langa peisajele impresionante, traseul este o realizare impresionanta din punct de vedere ingineresc. Include 254 de tuneluri si 435 de poduri, cel mai cunoscut fiind viaductul Mala Rijeka, cu o inaltime de 200m.

Admira animalele salbatice in Parcul National Wilpattu, Sri Lanka

Wilpattu este cel mai mare si vechi parc national din Sri Lanka. Aici, vizitatorii au ocazia sa intalneasca animale salbatice precum leoparzi, ursi lenesi si multe altele in habitatul lor natural. In plus, totul se desfasoara in liniste, deoarece parcul ramane in mare parte neatins si necunoscut.

Plimba-te cu bicicleta in San Francisco

Daca ajungi in San Francisco, bicicleta este o modalitate excelenta pentru a explora orasul. Pedaland pe langa Ferry Building si de-a lungul portului vei putea afla mai multe despre istoria maritima a orasului. Poti face o oprire in centrul comercial Pier 39 pentru a gusta celebra supa de scoici, inainte de a te indrepta catre Golden Gate Bridge.

Calca pe urmele lui James Bond in Jamaica

Jamaica este o destinatie uimitoare, cu peisaje minunate, mancare delicioasa si o istorie muzicala bogata. Pentru o experienta unica poti face drumetii in munti alaturi de un ghid rastafari pentru a descoperi plantatii de cafea impresionante. De asemenea poti vizita Goldeneye, unde Ian Fleming a creat celebrul personaj James Bond.

Descopera un refugiu ecologic in Kenya

Refugiul Segera este situat in centrul regiunii Laikipia, una dintre cele mai interesante destinatii de safari din Africa. Locatia este ideala pentru a reflecta asupra naturii in liniste. Accentul este pus de o dezvoltare durabila, cu ajutorul energiei solare, reciclarii si alimentelor produse in casa. Oaspetii au ocazia sa invete mai multe despre comunitatile locale si fauna salbatica a Kenyei.

Urmareste puii de broasca testoasa in Trinidad

Plaja Blanchisseuse din Trinidad ofera vizitatorilor un decor tropical minunat, fiind inconjurata de dealuri verzi si palmieri luxurianti. Plaja este o locatie excelenta pentru surf, iar dupa aceea poti incerca bake and shark, un preparat traditional, impreuna cu bautura locala, Carib. In anumite perioade ale anului poti vedea puii de broasca testoasa care isi croiesc drumul catre apa.

Priveste soarele rasarind peste un vulcan activ in Java

Pentru o experienta extraordinara trebuie sa vizitezi templul Borobudur, unul dintre cele mai mari monumente budiste din lume. Pentru a te bucura de imaginea rasaritului peste Muntele Merapi, trebuie sa iti incepi ziua foarte devreme, insa vei fi rasplatit pe deplin cu imagini care iti vor ramane intiparite pentru totdeauna in memorie.

Exploreaza muntii Indiei

Pentru o perspectiva diferita asupra Indiei poti experimenta o calatorie plina de spiritualitate in Muntii Himalaya. Desi aceste regiuni nu sunt foarte dezvoltate din punct de vedere turistic, drumetiile au un caracter mai nomad. Zilele sunt petrecute admirand peisajele impresionante, iar noaptea poti admira cerul plin de stele, in jurul focului de tabara.

Dormi sub cerul instelat in Kenya

Daca iti place sa explorezi dincolo de cararile batatorite frontiera de nord a Kenyei este o destinatie perfecta. Este un loc cu o diversitate naturala impresionanta, un numar mare de animale, de la elefanti, lei, leoparzi, gheparzi, precum si „Samburu Special Five” – girafa reticulata, zebra imperiala, gazela girafa, strut somalez si oryx beisa.

Fa o plimbare linistita pe Varful Victoria, Hong Kong

Varful Victoria este una dintre cele mai mari atractii turistice din Hong Kong. Majoritatea turistilor urca cei 552 m pana in varf folosind funicularul Peak Train, insa o modalitate mai buna este folosirea traseului Lugard Road. Sectiuni ale drumului sunt construite pe marginea stancii, astfel ca vei avea parte de cea mai buna panorama asupra orasului.