in cautarea vietii salbatice

In cautarea vietii salbatice

august 12, 2016 11:43
Publicat de Andrei
In cautarea vietii salbatice
5 - 1 vote

 

Viata salbatica poate fi intalnita in majoritatea destinatiilor, de la parcuri nationale, paduri ale caror acoperis este cerul, rezervatii naturale, pana la proiecte private de conservare a naturii. Mai jos va prezentam topul locurilor ce pot fi vizitate, cu o varietate extraordinara a tot ceea ce inseamna viata salbatica si ecosistemul naturii.

 

Padurea Tropicala Amazoniana

Cea mai mare padure din lume, cu peste jumatate din suprafata totala localizata in Brazilia. Raul Amazon parcurge 7 tari, varietatea de flora si fauna prezenta de-a lungul sau fiind extraordinara. Totodata, casa a 30% din speciile lumii, Amazonul gazduieste si specii rare precum caimani, tucani dar si delfinul roz.

 

Delta Okavango – Botswana

Apele ajunse in Okavango provin din zonele muntoase ale Angolei si acopera o suprafata de  15.000 km2. Odata cu schimbarea sezonului, un numar semnificativ de mamifere migreaza in Delta Okavango, aceasta devenind una dintre cele mai importante destinatii de safari ale Africii. Viziteaza Moremi Game Reserve intr-un safari de o zi pentru a vedea elefanti, zebre, struti, lei si leoparzi chiar in mediul lor. Nu uita insa sa privesti si spre cer, Okavango gazduind 400 de specii de pasari.

 

Elephant Valley Project – Cambodgia

Localizata intr-o provincie din estul Cambodgiei-Mondulkiri, Elephant Valley Project asigura ingrijirea, reabilitarea dar si conservarea mediului in care elefantii traiesc. Vizitatorii pot sta fie o zi, fie pana la 5 zile pentru a face voluntariat, pentru a invata despre comunitatea acestora, despre padure, precum si conservarea mediului- o experienta pe care nu o vei putea uita curand.

 

Etosha National Park – Namibia

Etosha este primul parc national al Africii, inca din 1907 acest parc fiind casa a diferitelor specii de animale: zebre, gazele, antilope dar si elefanti. Dupa caderea catorva precipitatii, pot fi vazute turme de flamingo si pelicani, in timp ce noaptea rinocerii albi si negri isi fac aparitia. Deasemenea, Etosha este renumit pentru gazduirea de lei, leoparzi, jaguari dar si a girafelor si hienelor. Datorita varietatii extraordinare , acest parc este un “must see” al Namibiei.

 

Insulele Galapagos – Ecuador

Arhipeleagul Galapagos a fost descris ca fiind raiul ecosistemului de pe pamant si face parte din patrimoniul UNESCO. Multi dintre cei ce au vizitat acest colt de rai al pamantului au spus ca a fost o experienta ce le- a schimbat viata. Este imposibil sa nu te atinga puritatea locului, aici totul este parca oprit in timp si spatiu iar natura si vietuitoarele ei se bucura de lucrurile cu adevarat frumoase! Broaste testoase, iguane marine si pinguini ce se bucura de viata marina-fiecare insula din Galapagos are ceva de oferit. Fie ca te vor atrage broastele testoase sau leii de mare, aceste insule sunt raiul celor ce iubesc sa descopere diferite medii de viata.