Japonia – Tara contrastelor

martie 8, 2019 5:04
Publicat de Andrei
Japonia – Tara contrastelor

Supranumita Tara Soarelui Rasare, Japonia este o tara insulara ce se intinde de-a lungul continentului asiatic. Cu o istorie veche de mii de ani, aceasta tara relativ mica este una dintre cele mai avansate si industrializate natiuni din lume. Multe produse din domeniul comunicatiilor, divertismentului si transportului isi au originea in Japonia si sunt apreciate pentru calitate. In spatele tuturor acestea se afla o cultura si o etica a muncii nemaintalnita in alta parte.

Japonia este o tara a contrastelor, unde traditia si modernul se imbina intr-un mix fascinant. Viteza cu care sunt dezvoltate noile tehnologii in Japonia este egalata doar de longevitatea culturii si traditiilor. Vei intalni la tot pasul temple incarcate de spiritualitate si constructii antice, Castelul Himeji si Pavilionul de Aur fiind doar doua dintre cele mai importante atractii istorice. Traditiile si cultura au rezistat de-a lungul secolelor, fiind conservate in ciuda razboaielor si dezastrelor naturale. Templele budiste, Ikebana, gradinile japoneze, gheisele si artele martiale sunt doar cateva dintre simbolurile japoneze ce au devenit cunoscute la nivel mondial.

 

 

Japonia este o destinatie perfecta si pentru iubitorii de natura. Intreaga tara este inconjurata peisaje naturale impresionante, fiecare avand un farmec propriu. Formele de relief ajuta la diversificarea peisajelor si in acelasi timp ofera vizitatorilor diferite oportunitati. De la partiile intinse din Hokkaido pana la plajele inconjurate de apa turcoaz din Okinawa, Japonia ofera experiente memorabile.

Capitala Japoniei, Tokyo este cea mai populata metropola a lumii. Peisajul urban este impresionant, astfel ca turistii ajunsi in acest loc se simt ca intr-un film SF. Puteti vedea mega-mall-uri utopice, cladiri desenate de unii dintre cei mai mari arhitecti la nivel mondial si Tokyo Skytree, cel mai inalt turn din lume, ridicat folosind tehnici antice de constructie.  Pe langa cultura pop unica, Tokyo are mai multe stele Michelin decat orice alt oras din lume, astfel ca experienta culinara este cu adevarat extraordinara.

 

 

De fapt, oriunde te-ai afla in Japonia mancarea excelenta este la cativa pasi distanta. De la sushi proaspat pana la preparate gatite pe gratarul traditional (robata grill), bucataria japoneza este recunoscuta la nivel mondial.

Vacantele in Japonia sunt perfecte in orice moment al anului. Primavara poti experimenta sarbatoarea infloririi ciresilor in Kyoto; vara poti descoperi cultura si vizita obiectivele importante din Tokyo; toamna poti urmari spectacolul impresionant al naturii in Shizuoka; iarna te poti bucura de conditiile excelente de ski din Hokkaido.  Orice ai alege, cu siguranta Japonia te va fascina.

Daca iti doresti sa vizitezi Japonia sau  visezi la o vacanta personalizata, in care serviciile fac diferenta, contacteaza-ne la telefon 021 230 13 60 sau pe email la contact@triptailor.ro.