uganda gorilla trekking

Off the beaten track: Uganda

iulie 13, 2018 10:13
Publicat de Andrei

 

Uganda este o tara cu peisaje minunate si oameni foarte prietenosi. Acest fapt reprezinta un avantaj din moment ce in majoritatea tururilor safari trebuie sa calatoresti o buna parte a drumului pe sosea, astfel ca te vei putea bucura cu adevarat de atmosfera magica a acestui taram.

Punctul culminant al unei aventuri safari in Uganda este de obicei intalnirea fata in fata cu gorilele de munte, una dintre cele mai uimitoare specii salbatice din Africa. Gorilele de munte sunt o specie foarte rara si nu pot fi intalnite decat in Uganda, Rwanda si Congo. In prezent exista aproximativ 800 de gorile de munte ramase in toata lumea, iar jumatate dintre acestea se afla in Uganda, in Padurea Impenetrabila Bwindi si Parcul National Mgahinga, situat pe versantii nordici ai vulcanilor Virunga. Excursiile de tip gorilla trekking se desfasoara pe jos, strabatand terenuri de multe ori greu accesibile, in grupuri mici insotite de ghizi locali specializati in urmarirea gorilelor. Pentru cei care iubesc natura, o expeditie in habitatul natural al acestor creaturi maiestuoase este considerata un adevarat privilegiu si o experienta magica, a carei amintire dureaza o viata.

Pe langa gorilele de munte, in Uganda poti intalni aproximativ 19 alte specii de primate, inclusiv cimpanzei, care se gasesc in numeroase zone cum ar fi padurile Kibale si Budongo sau Cheile Kyambura din Parcul National Regina Elisabeta. Parcul National Kibale este una dintre cele mai bune destinatii din Africa pentru a urmari cimpanzeii in habitatul lor natural.

Cu toate acestea, Uganda are mult mai multe oportunitati de oferit vizitatorilor in cautarea vietii salbatice. Gazduind unele dintre cele mai diverse habitate de pe continentul african, terenul Ugandei variaza de la savanele intinse unde poti vedea specii din grupul Big Five – leu, leopard, elefant, rinocer si bivol african – pana la munti acoperiti de paduri tropicale si delte fluviale. In Parcul National Kabalega poti combina drumetiile prin padure cu activitati safari clasice si o croaziera pe Nil pentru a vedea indeaproape Cascada Murchison.

O alta atractie naturala interesanta a Ugandei este Lacul Victoria, cel mai mare lac de pe continentul african si unul dintre cele mai mari din lume. Lacul se intinde peste granitele Ugandei, Kenyei si Tanzaniei, fiind in mod traditional considerat locul de unde izvoraste Nilul. Coasta ugandeza a Lacului Victoria detine o flora si fauna foarte diversa, precum si o serie de insulite, iar apele sale reprezinta o importanta sursa de venit pentru localnici.

Desi Uganda este o tara aflata la inceputul dezvoltarii turistice, peisajele naturale, cultura si traditiile, precum si diversitatea faunei salbatice te vor fermeca cu siguranta.