parcul national marino ballena

Parcul National Marino Ballena

martie 17, 2017 7:16
Publicat de Andrei

Parcul National Marino Ballena

Parcul National Marino Ballena este printre cele mai spectaculoase minuni naturale din Costa Rica. Situat pe coasta Pacificului, este cu siguranta una dintre cele mai frumoase zone protejate din Costa Rica. Parcul a fost numit dupa balenele cu cocoasa ce viziteaza locatia de doua ori pe ani. Cele mai bune perioade pentru a observa balenele sunt iulie – octombrie si decembrie – aprilie, atunci balenele cu cocoasa din cele doua emisfere viziteaza Parcul National Marino Ballena pentru reproducere.

Pe langa zonele marine protejate, parcul include plaje spectaculoase precum Bahia, Ballena, Colonia si Pinuelas. Acestea sunt renumite pentru nisipul alb, ape cristaline, recifuri de corali pline de viata si pesterile ce pot fi explorate in timpul refluxului.

Parcul National Marino Ballena adaposteste numeroase specii de animale precum pelicani, iguane, broaste testoase, homari, delfini si bineinteles balene cu cocoasa. Principala atractie este probabil „coada de balena”, un recif de corali modelat in aceasta forma de curentii a doua rauri. „Coada de balena” poate fi vazuta doar in timpul refluxului, in rest fiind acoperita de apa.

Parcul National Marino Ballena este locatia perfecta pentru relaxare alaturi de familie, in timp ce va bucurati de cele mai pitoresti plaje. Exista de asemenea foarte multe activitati pe care le puteti face impreuna cu familia, cum ar fi excursii cu caiacul, snorkeling si croaziere cu barca.

 

Despre balenele cu cocoasa

Mamiferele inoata mai mult de 16 000 km pentru a ajunge in apele calde ale Pacificului. Puii de balena masoara aproximativ 4,5 m si cantaresc in jur de 2,5 tone. Acestia stau alaturi de mama timp de un an si se hranesc cu 100 – 200 litri de lapte zilnic. Laptele matern este foarte bogat in nutrienti, astfel ca puii cresc in greutate cu aproximativ 40 kg pe zi. La maturitate pot depasi 14 m lungine. In timpul migratiei din sau catre Costa Rica isi pierd aproximativ o treime din greutate.