sakura festivalul ciresilor infloriti japonia

Sakura – Festivalul ciresilor infloriti din Japonia

martie 29, 2018 5:58
Publicat de Andrei

Despre sakura, festivalul ciresilor infloriti

 

Japonia este o destinatie perfecta pentru iubitorii de natura. Probabil una dintre cele mai cunoscute si in acelasi timp spectaculoase sarbatori din Japonia este inflorirea ciresilor. Numite in japoneza sakura, florile de cires sunt recunoscute in intreaga lume pentru frumusetea lor delicata. Pentru Japonia insa florile de cires inseamna mult mai mult deoarece au legaturi puternice cu istoria si cultura tarii, simbolizand natura efemera a vietii.

In general florile de cires raman inflorite timp de aproximativ o saptamana, acest fapt accentuand caracterul magic si simbolismul din spatele acestui minunat spectacol al naturii. Intregul fenomen poate fi admirat de-a lungul intregului peisaj divers al Japoniei intre lunile de la jumatatea lui martie pana la inceputul lunii mai. Dupa scurta perioada de inflorire petalele albe si roz incep sa se scuture, plutind cu gratie spre pamant. De-a lungul secolelor acest eveniment s-a transformat intr-o adevarata sarbatoare pentru japonezi, acestia organizand petreceri de ”observare a florilor” numite Hanami.

Avand in vedere semnificatia culturala a sakurii, in perioada primaverii in Japonia exista nenumarate evenimente, festivaluri si excursii specializate, toate concentrate in jurul infloririi ciresilor. Pur si simplu nu poti calatori primavara in Japonia fara sa experimentezi acest fenomen natural spectaculos.

Daca iti doresti sa vizitezi Japonia sau  visezi la o vacanta personalizata, in care serviciile fac diferenta, contacteaza-ne la telefon 021 230 13 60 sau pe email la contact@triptailor.ro.