Sejur Bali

Top 10 experiente in Ubud, Bali

septembrie 28, 2018 1:23
Publicat de Andrei

 

Situata intre insulele Java, Sumatra si Lombok, Insula Bali este mai mult decat un loc de vacanta renumit, fiind mai degraba o stare de spirit tropicala. Iti prezentam in continuare un top al celor mai interesante 10 obiective pe care trebuie sa le vezi in Ubud.

Pura Taman Saraswati

Pura Taman Saraswati este un exemplu excelent de templu balinez pe apa, ce poate fi vizitat intr-o plimbare prin Ubud. Constructia este dedicata zeitei artelor, Dewi Saraswati. Conform legendelor locale, arhitectura este inspirata partial de sculptura aflata la intrarea in Pestera Elefantului. In fiecare seara, in aceasta locatie sunt organizate spectacole de muzica si dans traditional.

Terasele de orez Tegallalang

Terasele de orez Tegallalang din Ubud sunt renumite pentru peisajele spectaculoase. Intreg complexul este irigat folosind un sistem traditional balinez, despre care se spune ca a fost construit in secolul XVIII. Locatia este foarte populara pentru turistii care se opresc pentru a admira si fotografia peisajul.
 

Pestera Elefantului

Pestera Elefantului (Goa Gajah) este un sit arheologic cu o valoare istorica deosebita, ce il face unul dintre cele mai interesante atractii turistice din Bali. Complexul dateaza din secolul XI si a fost construit ca spatiu spiritual pentru meditatie.

Pasar Seni Ubud

Piata de Arta din Ubud este o locatie plina de viata si culoare, in care poti gasi obiecte traditionale lucrate manual. Majoritatea obiectelor de artizanat provin din satele Pengosekan, Tegallalang, Payangan si Peliatan. Piata este situata chiar vizavi de Palatul Regal, fiind o destinatie populara pentru turistii care isi doresc sa cumpere suveniruri locale.

Campuhan Ridge Walk

Acest traseu usor este locatia ideala pentru a te bucura de frumusetea peisajelor rurale din Ubud. Poteca pavata cu o lungime de 2 km este perfecta pentru o plimbare relaxanta in natura.
 

Padurea maimutelor Ubud

Padurea Maimutelor este una dintre cele mai populare atractii turistice din Ubud deoarece adaposteste mai multe familii de macaci cu coada lunga. Vizitatorii pot explora potecile umbrite, interactionand cu simpaticele maimute. Pe langa acestea, padurea este impanzita de temple si sculpturi antice care completeaza ambianta traditionala balineza.

Palatul Regal Puri Saren

Palatul Regal din Ubud este unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectura traditional balineza. Situat in centrul orasului, acesta a fost construit la inceputul secolului XIX. In prezent palatul este un centru artistic plin de viata, iar daca il vizitati dupa-amiaza puteti urmari un spectacol de dans ce ilustraza diverse traditii ale insulei.

Cascada Tegenungan

Cascada este situata la jumatatea drumului dintre Ubud si Denpasar, astfel ca pe drum puteti admira peisajul rural balinez. Tegenungan este una dintre putinele cascade ale insulei ce nu se afla in munti, astfel ca este usor de vizitat.

Muzeul Renasterii Blanco

Muzeul Renasterii Blanco este o atractie mai putin cunoscuta din Ubud. Acesta este gazduit in fosta resedinta a pictorului Antonio Blanco, situata pe un deal cu o priveliste minunata asupra vaii Campuhan. Muzeul expune diferite opere de arta si obiecte personale ce au apartinut artistului.
 

Bali Bird Park

Una dintre cele mai populare atractii ale insulei Bali, acest parc se intinde pe 2 hectare si gazduieste peste 1000 de pasari din aproximativ 250 de specii. In apropiere se afla un alt parc numit Parcul Reptilelor, ce gazduieste peste 20 de specii de reptile din Indonezia si Africa.

Daca iti doresti o vacanta personalizata, in care serviciile fac diferenta, contacteaza-ne la telefon 021 230 13 60 sau pe email la contact@triptailor.ro.