Circuit Vietnam Sa Pa

Top 10 experiente in Vietnam

iulie 20, 2018 2:14
Publicat de Andrei
Top 10 experiente in Vietnam

Vietnam are foarte multe lucruri de oferit turistilor, de la traditii si obiceiuri vechi pastrate, la mancare specifica, de la plaje superbe la munti spectaculosi, de la temple religioase la cladiri remarcabile. Vietnam este o destinatie potrivita pentru cei care doresc sa cunoasca o alta cultura, foarte diferita de cea europeana, dar si pentru iubitorii de vacante culinare, bucataria vietnameza fiind renumita pentru preparatele sale traditionale foarte apreciate de catre straini.

Iti prezentam in continuare un top al celor mai interesante 10 experiente pe care trebuie sa le incerci in Vietnam.

 

1.Viziteaza Mausoleul Ho Si Min, Pagoda pe un Pilon si Templul Literaturii din Hanoi pentru a afla mai multe despre istoria si cultura fascinanta a Vietnamului.

Sursa foto Flickr

 

2. Admira cladirile colonial elegante intr-un tur cu bicicleta pe stradutele inguste din Cartierul Vechi al Hanoiului.

Sursa foto Flickr

 

3. Pentru o exprienta autentica alege sa explorezi Cartierul Vechi din Hanoi intr-un tur culinar. Astfel vei avea ocazia sa degusti cele mai savuroase preparate traditionale si sa interactionezi direct cu localnicii.


Sursa foto Flickr

 

4. Petrece cel putin o noapte la bordul unui vas de croaziera in Golfului Ha Long. Aceasta este cea mai buna modalitate prin care sa te bucuri de peisajele impresionante si atmosfera exotica a acestei locatii incluse in Patrimoniul UNESCO.

 

5. Alatura-te unei familii de localnici intr-una din casele coloniale din Hue alaturi de care sa prepari o masa cu mancaruri traditionale autentice, folosind ingrediente proaspete din gradina.

 

6. Exploreaza pe jos orasul antic Hoi An, un exemplu excelent conservat de oras port, ce dateaza din secolul XV. Vei decoperi cladiri si stradute ce reflecta influentele indigene si straine ce s-au combinat pentru a produce o locatie de patrimoniu unica.

 

7. Relaxeaza-te pe plajele cu nisip fin din Nha Trang, cunoscut drept Riviera Marii Chinei de Sud.

 

8. Viziteaza Palatul Reunificarii si afla mai multe despre trecutul tulburat al Vietnamului la Muzeul Ramasitelor Razboiului in Ho Si Min.


Sursa foto Flickr

9. Fa o plimbare cu barca de-a lungul Raului Mekong pentru a observa stilul de viata local, pietele plutitoare si descopera labirintul de canale inguste acoperite de vegetatie tropicala.

 

10. Exploreaza reteaua subterana de tuneluri de la Cu Chi. Acest complex incredibil de pasaje subterane a servit drept ascunzatoare pentru insurgenti in timpul Razboiului din Vietnam.


Sursa foto Flickr