far tierra del fuego argentina

La capatul lumii: Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentina

iunie 8, 2018 10:23
Publicat de Andrei
La capatul lumii: Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentina
4.3 - 3 votes

Situat in extremitatea sudica a Americilor, arhipelagul Tierra del Fuego  a fost botezat de catre Magellan in anul 1520, iar de-a lungul secolelor a atras vizitatori in aceasta locatie izolata si cu un nume amenintator: Tara de Foc.  De-a lungul timpului acest taram cu aer misterios a devenit cunoscut pentru clima unica, fauna salbatica si piesajele spectaculoase.

Tierra del Fuego si Ushuaia au devenit un punct de plecare popular pentru croazierele in Antarctica. La o asemenea latitudine extrema, lunile de vara sunt cea mai buna perioada pentru a vizita aceasta regiune, desi poate fi vizitata si in timpul iernii cand te poti bucura de partiile acoperite de zapada. In general climatul din Tierra del Fuego este relativ umed, iar vantul isi face simtita prezenta. De aceea, in orice anotimp ai vizita, este recomandat sa impachetezi haine groase, rezistente la frig si umezeala.

Cea mai buna locatie pentru a incepe explorarea arhipelagului Tierra del Fuego este orasul Ushuaia, ce ofera vizitatorilor o multitudine de activitati si experiente de calatorie de neuitat. Situat intr-o locatie care nu se aseamana cu nici un alt loc de pe Pamant, Ushuaia este adeseori numit „orasul de la capatul lumii”, fiind principala poarta de acces catre Parcul National Tierra del Fuego.

 

Parcul National Tierra del Fuego

Infiintat in anul 1960, Parcul National Tierra del Fuego pentru a proteja cea mai sudica regiune a Muntilor Anzi si padurile subarctice.  Cu o suprafata de 63 000 de hectare si cu panorame superbe, parcul a devenit o destinatie populara pentru calatorii insetati de aventura, fauna exotica, natura si cultura.

Marginit la est de Chile si Canalul Beagle la sud, Parcul National Tierra del Fuego ofera un amestec unic de peisaje patagoniene. Parcul gazduieste lanturi muntoase, vai adanci strabatute de rauri si lacuri, zone pitoresti de coasta si paduri luxuriante. Peisajul este completat de stancile ascutite se inalta deasupra golfurilor linistite si ghetari inconjurati de vegetatie asemanatoare unui covor verde.

Exista multe excursii pe care le poti face in Parcul National Tierra del Fuego. Fie ca preferi pescuitul sportiv, drumetiile sau chiar alpinismul, cu siguranta vei gasi ceva pentru a-ti petrece mai multe zile in regiune. Printre cele mai importante puncte de atractie se afla traseul Laguna Negra, unde poti admira apele intunecate colorate de muschi de turba si plimbari pe insula pentru a admira frumoasele lagune verzi ale arhipelagului Cormoran.

Pentru o experienta unica, intr-o zi poti combina o croaziera pe Canalul Beagle cu o vizita la Estancia Harberton, prima ferma din Tierra del Fuego si fosta locuinta a renumitului misionar englez Thomas Bridge. Vizitarea acestui muzeu este interesanta atat din punct de vedere istoric cat si cultural, experienta fiind completata de imprejurimile pitoresti.