Basic Sri Lanka

Circuit 11 zile

Basic Sri Lanka

Circuit Sri Lanka – Descopera Sri Lanka alaturi de TripTailor!

TARIFE DE LA 1855 EURO/PERS


Itinerar

Ziua 1 - 2 / BUCURESTI - COLOMBO

La sosirea pe aeroportul international din Colombo veti fi preluati de partenerul nostru local si transferati catre hotel. Dupa formalitatile de check in aveti restul zilei pentru relaxare. Seara, veti face un tur de oras.

Colombo este cel mai mare oras din Sri Lanka si actuala capitala comerciala, situat in vestul tarii. Orasul si-a pierdut functia de capitala legislativa dupa ce tara (cunoscuta in trecut ca “Ceylon”) a intrat sub suzeranitate britanica si si-a dobandit independenta. Urmasul a fost orasul satelit Sri Jayawardenapura Kotte, situat la aproximativ 10 km de Colombo. Denumire de Colombo a suferit trei modificari de-a lungul timpului: primul nume provine din vechiul cuvant singalez “Kalantotta ” in traducere port la raul Kelani - apoi coloniile arabe l-au modificat in “Kolambu”, iar unii afirma ca portughezii ar fi dat denumirea finala pornind de numele navigatorului Cristofor Columb. In prezent, orasul detine unul dintre cele mai mari porturi construite artificial, din lume, ocupand o pozitie strategica principala in economia Sri Lankai. Veti servi cina la un restaurant local.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 3 / COLOMBO - PINNAWALA - DAMBULLA - HABARANA

Dimineata dupa micul dejun, veti fi transferati spre Habarana. Pe drum, veti face o oprire la Orfelinatul Pinnawala. Orfelinatul a luat fiinta in 1072 in Parcul National Wilpattu. Ulterior, acesta a fost mutat in divsere alte locuri, pana ca, in anul 1975 Departamentul pentru Conservarea Vietii Salbatice din Sri Lanka sa ii stabileasca locatia finala in Pinnawala. Astfel, cu sprijinul statului si a altor fonduri internationale, orfelinatul a ajuns sa gazduiasca de la 4 elefanti, la o turma de 109. Primul pui de elefant s-a nascut sub acoperisul complexului in 1984.

Urmatoarea oprire va fi Complexul de Temple de la Dambulla. Un alt obiectiv inclus in Patrimoniul UNESCO este Templul de Aur din Dambulla (denumire data de singalezi), cel mai mare, bine-pastrat si sacru complex de temple rupestre din Sri Lanka, dar si cel mai aclamat din lume, gratie infatisarilor lui Buddha si a formelor diverse surprinse in imagini viu colorate in interiorul pesterilor. Tot aici au fost descoperite inscriptii murale datand din secolul al II-lea a.e.n, ce releva prezenta unor stravechi civilizatii indigene. Desi au fost descoperite in jur de 80  pesteri in apropiere, interesul major cade asupra a cinci dintre ele, care contin picturi, basoreliefuri (acoperind o suprafata de 2100m2) si statui reprezentand momente importante din viata Lordului Buddha. Veti innopta in Habarana

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 4 / HABARANA - SIGIRIYA - POLONNARUWA - HABARANA

In aceasta zi dupa micul dejun, veti fi vizita Sigiriya si Lion’s Rock. Numele provine de la cuvantul singalez: Sīhāgiri” in taducere Stanca Leului, avand la baza o intrare sculptata in forma unei perechi de gheare uriase (ce reprezenta, in trecut, un semn de primire a vizitatorilor si de amenintare a dusmanilor). Sigiriya nu este doar cea mai vizitata atractie din Sri Lanka, ci si cel mai remarcabil din lista celor opt obiective incluse in Lista Patrimoniului UNESCO. Oamenii de stiinta spun ca situl a fost locuit inca din al treilea secol inaintea erei noastre (i.e.n), conform picturilor rupestre descoperite in grotele si pesterile muntelui, fiind folosit de calugarii budisti ca loc de refugiu si meditatie. Conform unor scrieri istorice, locul a fost declarat temporar capitala tarii, in timpul domniei Regelui Kashyapa (intre anii 477-495 e.n.). Fortareata a fost construita cu cea mai mare meticulozitate, detinand unele dintre primele gradini amenajate din lume.

In varful coloanei de stanca cu inaltimea de 200m, regele si-a construit palatul, decorat cu minunate fresce interioare. Dupa moartea sa, locatia a redevenit o manastire budista pana in secolul 14.

Urmatoarea vizita va fi orasul antic Polonnaruwa (veti vizita Royal Palace, of King Parakramabahu, Templul Lankathillaka Gedige si Templul Gal Vihara). Acesta este inclus de asemenea in Patrimoniul UNESCO, este considerat ca fiind primul oras construit din Sri Lanka, in secolul 11 A.D. Acesta a fost desemnata capitala tarii de catre Regatul Singalez, fiind predecesorul orasului Anuradhapura, ramas jefuit, parasit si fara protectie, dupa invazia Armatelor Chola din India de Sud. Orasul Polonnaruwa a cunoscut o perioada remarcabila de glorie si exuberanta in secolul 12, insa aceasta a fost una extrem de scurta. In timpul domniei celui de-al doilea rege (Parakhambahu I) Polonnaruwa si-a cunoscut asa numita “Epoca de Aur”, devenind un impresionant nod arhitectural. Pe teritoriul orasului au fost construite palate si curti roiale, temple, stupe (“dagobe”, cum erau numite de singalezi), cladiri administrative, parcuri, gradini, dar nu in ultimul rand, un imens rezervor artificial de apa pentru irigatii. Astazi, acest rezervor poarta denumirea de Topa Wewa sau “Parakrama Samudraya” (Marea din Parakrama), are o intindere de 14 km si o adancime de aproximativ 12m.

Orasul antic Polonnaruwa este o marturie fascinanta a trecutului glorios al regilor care au avut o domnie scurta, dar prospera, lasand in urma un sit bogat in constructii arhitecturale fascinante, incarcate de istorie si spiritualitate.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 5 / HABARANA

Dupa micul dejun, veti avea restul zilei la dispozitie pentru diverse activitati personale. Puteti alege, optional, sa vizitati orarul antic Anuradhapura sau Parcul National Minneryia.

Orasul sacru Anuradhapura a fost prima capitala a Sri Lankai. A fost o capitala infloritoare, oferind posibilitati multiple locuitorilor, remarcabila fiind chiar alimentarea cu apa a orasului. Capitala detinea cel mai complex sistem de irigatii din timpurile respective (in ciuda pozitiei geografice din zona cea mai uscata a tarii), multe dintre rezervoare putand fi vizibile si in zilele noastre, numarandu-se printre cele mai vechi din lume. In urma invaziei armatelor indiene, orasul a fost jefuit si abandonat, capitala mutandu-si sediul in orasul Polonnaruwa. Ruinele au fost foarte bine intretinute de-a lungul timpului, motiv pentru care si acest oras este inclus lista Patrimoniului UNESCO.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 6 / HABARANA - MATALE - KANDY

Mic dejun. Astazi veti vizita Matale, cunoscuta ca si “capitala mirodeniilor” unde veti vizita o gradina de ierburi si mirodenii. Veti face un tur educational si veti beneficia de cateva lectii de gatit cu bucatari experimentati. Apoi veti servi pranzul si va veti indrepta spre unul din cele mai cunoscute orase din Sri Lanka, Kandy. Kandy este al doilea oras ca marime din Sri Lanka (dupa Colombo), situat in zona centrala tarii, intr-un peisaj impresionant de podis, imprejmuit de dealuri acoperite cu plantatii de ceai. Fondat in jurul anului 1300, a fost numit initial “Senkadagalapura”. Ulterior, a devenit capitala ultimului regat independent al tarii (intre anii 1592-1815) pana in momentul invaziei britanicilor, care au luat ca prizonieri toti mostenitorii de drept ai tronului (inclusiv regele de la momentul respectiv). Intrucat a fost si este in continuare un centru religios extrem de important al culturii singaleze.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Pranz


Ziua 7 / KANDY - PERADENIYA - KANDY

Mic dejun. In aceasta zi veti explora orasul Kandy, incepand cu vizitarea celui mai cunoscut temple din Sri Lanka, Templul Dintelui. In continuare veti vizita Gradina Botanica Peradeniya si dupa va veti bucura de o zi de shopping in Kandy, recunoscut pentru bijuterii, masti, uleiuri, obiecte de artizanat.

Conform legendelor, singurele ramasite in urma incinerarii lui Buddha (secolul VI a.e.n) au fost cei patru canini, ce se presupunea ca detin puteri miraculoase. Posesorul acestor obiecte ar fi detinut puterea divina.

Cei patru dinti au fost impartiti intre marile puteri buddhiste de la momentul respectiv, unul dintre ei ajungand la Regele Guhasiva din Kalinga, India de Est. Din cauza tuturor conflictelor izbucnite in urma bataliei pentru obtinerea acestor relicve sacre, Regele din Kalinga a trimis dintele in Sri Lanka, catre Regele capitalei Anuradhapura (care ii era prieten). Astfel, aceasta a fost pazit si mutat pana in zilele de astazi, unde si-a gasit “linistea” in Kandy, in “Palatul Templului Dintelui”. Traditia ar spune ca ochii muritorilor nu il pot vedea. In luna iunie, o data pe an, este plimbat in jurul palatului, pe spinarea unui elefant, protejat de o urna de aur. Legendele pot diferi, de la cultura la cultura, insa un lucru e cert. Templul Dintelui a devenit un loc important de pelerinaj in lume, intrucat este singurul sit real care inca gazduieste o ramasita fizica, palpabila, apartinand marelui Buddha.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 8 / KANDY - NANU OYA - NUWARA ELIYA

Dupa micul dejun veti fi transferati la gara din Peredenya si va veti imbarcay in trenul spre Nanu Oya. Se spune ca aceasta calatorie cu trenul se numara printre cele mai impresionante din lume, compuse din plantatii de ceai, munti acoperiti de zapada si cascade inspumate. Odata ajunsi in Nanu, veti fi transferati cu masina in Nuwara Eliya.

Numele orasului provine de la denumirea de “City on the Plain” sau “Orasul din campie”. Este centrul principal de productie a ceaiului, din Sri Lanka, “capitala industriei ceaiului”. Se spune ca orasul a fost fondat de un grup de ofiteri britanici (printre care si Samuel Baker – faimosul explorator al Africii si Nilului), care s-au ratacit, in timp ce vanau elefanti. Astfel, guvernatorul Regatului Britanic, Sir Edward Barnes, notificat in legatura cu aceasta descoperire, s-a mutat personal in zona, incepand sa o dezvolte dupa propriile puteri. Nuwara Eliya a devenit un resort dedicat in special sanatatii, renumit mondial. Ulterior, zona a devenit un adevarat centru englezesc de divertisment si jocuri (supranumit si “Little England”): golf, vantoare se vulpi, polo, etc. In zilele noastre, orasul imbina intr-un mod deosebit arhitectura vechilor colonii englezesti si conditii de trai la standarde inalte. Aici putem gasi cel mai dezvoltat teren de golf 18-hole din Asia, precum si o serie de activitati entertaining: echitatie, plimbari cu barca, hiking/trekking (nu ratati cascadele Saint-Clair, Devon, Ramboda) si numeroase puncte de observare a pasarilor (bird-watching). Nu ratati o calatorie cu trenul printre plantatiile de ceai, recunoscute ca fiind cele mai impresionante plimbari feroviare din lume.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 9 / NUWARA ELIYA - HORTON PLAINS - NUWARA ELIYA

Veti porni dis de dimineata, dupa micul dejun, catre Horton National Park, un loc magnific, un peisaj acoperit de ceata, care adaposteste un ecosistem unic. Veti urma cararile pana veti ajunge in punctul numit World’s End si la Cascada Bakers, unde veti admira un peisaj de o frumusete uluitoare. Seara o veti petrece relaxandu-va la hotel.

Parcul National Horton este localizat pe cel mai inalt platou al Nuwara Eliya (peste 2000 m), fiind, de asemenea si cea mai racoroasa zona din Sri Lanka. Parcul detine o serie specii de animale deosebite, printre care: leoparzi, macaci, maimute cu fata purpurie (“Purple faces langur””),  cerbi Sambar; precum si o flora bogata in plantatii de ceai si flori ropicale. Este considerat un paradis verde!

Mai mult decat atat, principala atractie din acest parc este reprezentata de “World’s End” sau “Finalul Lumii”, o prapastie (cu o adancime de 1200m) ce ofera privelisti incredibile asupra plantatiilor de ceai si coloniilor britanice. Este foarte important sa ajungem in punctul maxim pana in ora 09:30 dimineata, pentru a ne bucura pe deplin de panorama (dupa aceasta ora, norii isi vor face aparitia), insa totul depinde foarte mult de vreme.

Parcul face parte din asa numita “Zona Centrala Inalta”, considerat un areal de mare diversitate, inclusa in Patrimoniul UNESCO.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 10 / NUWARA ELIYA - COLOMBO

Dupa micul dejun, veti fi transferati catre Colombo. Veti servi pranzul, apoi veti fi cazati la un hotel.

Veti avea timp liber pana in momentul transferului spre aeroport.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Pranz


Ziua 11 / COLOMBO - DUBAI - BUCURESTI

Veti fi transferati la aeroport pentru zborul catre Bucuresti.


Orar de zbor


Oras
Plecare
Ora
Oras
Sosire
Ora
Companie
Bucuresti
14:15
Dubai
20:00
Fly Dubai
Dubai
23:05
Colombo (+1 zi)
05:15
Fly Dubai
Colombo
02:10
Dubai
05:15
Fly Dubai
Dubai
09:10
Bucuresti
13:25
Fly Dubai

Cazare & tarifeLocatieCategorie 4*Categorie 5*
ColomboOZO COLOMBOKINGSBURY
HabaranaAMAYA LAKECINNAMON LODGE
KandyOZO KANDYEARLS REGENCY
Nuwara EliyaST ANDREWSGRAND HOTEL
Perioada Mai - Decembrie 2020
TarifeCategorie 4*Categorie 5*
Tarif total/pers1855 euro/pers2050 euro/pers

Servicii incluse

 • Bilet de avion Bucuresti - Dubai - Colombo - Dubai - Bucuresti
 • Taxe de aeroport pentru toate zborurile (si bagaje de cala de 20 kg/sens/persoana)
 • Cazare 9 nopti in Sri Lanka (1 noapte Colombo, 3 nopti Habarana, 2 nopti Kandy, 2 nopti Nuwara; 1 noapte Colombo)
 • Regim de masa conform ofertei
 • Bilete de intrare la toate obiectivele mentionate mai sus, toate tururile si transferurile
 • Bilet de tren pe ruta Kandy - Nanu Oya
 • Toate transferurile si excursiile se vor face cu un vehicul dotat cu aer conditionat (private)
 • Ghid vorbitor de limba engleza care va va insoti pe toata durata excursiilor
 • Bonus! Asigurare medicalaServicii Suplimentare

 • Taxa de viza Sri Lanka: 40 euro/persoana (viza procesata online, cu ajutorul agentiei)
 • Mesele nespecificate in program
 • Early check-in; Late check-out
 • Tips-uri pentru ghizii locali si soferi
 • Excursiile optionale nespecificate in program
 • Taxele suplimentare de intrare la obiectivele turistice cu camera video
 • Cheltuieli personale
 • Asigurare STORNO

Observatii

 • Tarifele pentru biletele de avion sunt cele disponibile in sistem la momentul cautarii. Este posibil ca pentru perioada solcitata de dumneavoastra si in functie de data solcitarii tariful sa fie mai mare sau mai mic.
 • Disponibilitatea serviciilor la sol va fi verificata in momentul solicitarii insa nu putem va puteam garanta pachetul pana in momentul rezervarii ferme.
 • Pentru cazul in care pana in momentul plecarii apare orice schimbare de hotel ne angajam sa le inlocuim cu hoteluri similare ca grad de confort sau de o categorie superioara.
 • Orarul de zbor poate suferi modificari, acest lucru este independent de vointa noastra si tine exclusiv de compania aeriana. Daca asftel de modificari vor aparea va vom informa in timp util.
 • Transportul se face cu masina/mini van/autocar, adaptat la numarul de participanti.
 • Tarifele sunt valabile pentru 2019, cu exceptia sarbatorilor legale in Sri Lanka si a sarbatorilor din Romania.

Conditii de rezervare

 • Plata se face astfel:
  • Pentru biletele de avion plata se face integral in momentul rezervarii.
  • Pentru serviciile la sol, se achita un avans de 30% in momentul rezervarii urmand ca diferenta de 70% sa fie achitata cu pana la o luna inainte de plecare.
  • Pentru solicitari cu mai putin de 30 zile inainte de plecare, plata se face integral la momentul confirmarii.
  • Plata se poate face in Euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).

Galerie foto Sri Lanka