self drive franta

Cele mai frumoase castele de pe Valea Loarei

august 14, 2017 9:11
Publicat de Andrei
Cele mai frumoase castele de pe Valea Loarei
2 - 1 vote

5 castele de pe Valea Loarei pe care trebuie sa le vizitezi

Valea Loarei se afla in inima Frantei, fiind renumita pentru frumusetea naturala, castele renascentiste si unele dintre cele mai bune vinuri din lume. Aceasta regiune are o istorie veche si o cultura foarte bogata, fiind inclusa in Patrimoniul UNESCO. Valea Loarei este renumita pentru castelele impresionante, construite intre secolele XV –XVII de catre regii si nobilii francezi. In total exista aproximativ 3000 de castele, insa cele pe care nu trebuie sa le ratezi daca vizitezi Valea Loarei sunt:

Chateau de Chambord

Conceput initial drept refugiu de vanatoare pentru Francisc I, acest castel este unul dintre cele mai renumite din lume si cel mai mare din Valea Loarei. Constructia impresionanta include cateva turnuri imense, 440 de camere si 365 de seminee. Castelul este inconjurat de un parc si o rezervatie de vanatoare, fiind unul dintre cele mai frumoase castele de pe Valea Loarei.

chateau-de-chambord

Chateau de Chenonceau

Castelul a fost construit pe raul Cher pentru ca apele acestuia sa reflecte arhitectura unica. Mai este numit si „Castelul Doamnei”, in cinstea reginelor si printeselor care au fost implicate in proiectarea castelului, de la fatada exterioara pana la aspectul interior. Camerele sunt mobilate cu mobila in stilul traditional renascentist si decorate cu tapiserii si opere de arta din secolele XVI – XVII.

chateau-de-chenonceau

Chateau Chinon

Situat pe raul Vienne, Chateau de Chinon a gazduit si intemnitat multi lideri francezi in trecut. In aceasta locatie Ioana D’Arc l-a vizitat pe Regele Carol al VII-lea pentru a-l convinge sa constuiasca armata ce a scapat Franta de stapanirea engleza. Templierii ce au fost inchisi in temnita castelului au desenat simboluri ce pot fi vazute si in prezent. Castelul este impartit de un sant uscat in trei parti – Fort du Coudray in vest, Fort Saint-Georges in est si Chateau de Milieu in centru.

chateau-chinon-1

Chateau Azay-le-Rideau

Recunoscut drept un monument national al Frantei, acesta este unul dintre primele castele renascentiste din regiune. Azay-le-Rideau este construit  pe o insula situata pe raul Indre, fundatia sa ridicandu-se direct din apa. Arhitectura imbina subtil stilurile traditionale franceze si italiene, castelul fiind inclus in Patrimoniul UNESCO.

chateau-azay-le-rideau

Chateau d’Amboise

Istoria Chateau d’Amboise a inceput in secolul XI, cand ducele de Anjou a construit castelul pe un promontoriu deasupra Loarei. In perioada renascentista, castelul a fost renovat, fatada impunatoare fiind construita sub supravegerea lui Francisc I, un iubitor al stilului italian. Leonardo Da Vinci a murit in Castelul Amboise in anul 1519, fiind ingropat in Capela Sfantului Hubert. In prezent castelul are o arhitectura eleganta, ce imbina stilurile gotic si renascentist, oferind vizitatorilor o imagine de ansamblu asupra istoriei sale bogate.

chateau-damboise