Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite
5 - 1 vote

Oferte Emiratele Arabe Unite – Despre EAU

Dubai este o oaza cosmopolita si un oras futurist ce domina desertul arabic. Numeroasele atractii turistice ale orasului satisfac chiar si cele mai exigente asteptari. Dubai face parte din cele 7 emirate care formeaza Emiratele Arabe Unite, fiind centrul de afaceri si turistic al Orientului Mijlociu. O destinatie exotica, cu un stil de viata cosmopolit, Dubai este unul dintre cele mai deschise orase, atat ca restrictii, cat si ca facilitati, confort si distractie. Odata ajuns in Dubai, te vei simti asaltat de grandoare si lux dispus in aur si stralucire. Aici veti putea admira cel mai mare teren de golf din Orientul Mijlociu, si al cincilea ca suprafata din lume, un luxos club de iahturi, The Pinnacle – cei mai inalti zgarie-nori din lume, The World – un grup de 300 de insule artificiale, precum si cele mai exclusiviste si mai mari mall-uri de pretutindeni.

Abu Dhabi este capitala federala si centrul de guvernare al Emiratelor Arabe. Desi nu e la fel de cosmopolit sau sofisticat ca Dubai, acest oras este destinatia perfecta pentru cei care isi doresc o vacanta mai relaxanta. Dupa ce a observat indeaproape evolutia fenomenala a orasului Dubai, Abu Dhabi si-a ales cu mai multa intelepciune si atentie proiectele de dezvoltare, dand nastere unui farmec propriu ce este pe gustul unui numar tot mai mare de turisti. Acum 50 de ani Abu Dhabi era un simplu sat pescaresc cuprinzand un fort si cateva case modeste. In prezent, daca l-am compara cu restul emiratelor, orasul a devenit urias sau mai bine zis un exemplu autentic de metropola moderna. Abu Dhabi este printre cele mai apreciate orase din Emiratele Arabe datorita numeroaselor spatii verzi de care dispune. Cel mai impresionant dintre parcurile de aici are propriul muzeu, acvariu, tren si diverse gradini tematice. Chiar daca nu este cea mai populara destinatie turistica din Emirate, aici vei gasi o gama larga de activitati interesante pentru orice varsta.

Parerile clientilor nostri

Lucian S – EAU Abu Dhabi

Tocmai am revenit din experiența unică a conceptului  “Shangri_La” cel al paradisului pe pămant, oferit cu dărnicie de hotelul cu același nume. Servicii ireproșabile, restaurante de top, o mare caldă…... Mai mult

Irina T – Dubai

Buna, am ajuns aseara cu bine☺ totul este excellent. Atasat o poza cu privelistea pe care am avut-o de dimineata☺. Va scriu mai mult cand ma intorc!  ... Mai mult

Ioana S – Dubai

Va multumim pentru frumoasa vacanta planuita de dumneavoastra. Hotelul la care am stat Sofitel Luxury Apartments a depasit cu mult asteptarile noastre.  ... Mai mult

Mergi al cumparaturi intr-unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume, Dubai Mall.

Viziteaza moscheile Jumeirah din Dubai si Marea Moschee din Abu Dhabi.

Admira peisajul desertului din varful celei mai inalte cladiri din lume, Burj Khalifa.

Participa lau un safari in desert si afla mai multe despre cultura beduinilor.

Viziteaza souq-urile din Dubai si exerseaza arta negoicierii.

Bucura-te de o croaziera cu o ambarcatiune traditionala de lemn pe renumitul canal Dubai Creek.

Incearca preparatele traditionale locale.

Participa la o cursa de camile sau la un spectacol cu soimi.

Viziteaza Burj Al Arab, simbolul international al Dubaiului.

Situate in mijlocul desertului Emiratele Arabe Unite au o clima tropical-uscata. In perioada noiembrie – martie temperaturile sunt ideale pentru plaja, aceasta fiind cea mai buna perioada pentru a vizita Emiratele Arabe. Temperaturile medii maxime sunt in jur de 25° C, iar cele minime in jur de 15° C. Ploile sunt foarte rare, desi in ultimii ani nivelul precipitatiilor a fost in crestere. Soarele este in continuare puternic, desi nu la fel precum in perioada verii, intre lunile aprilie – octombrie. In perioada verii temperaturile sunt foarte ridicate, cu o medie de 41°C, iar umiditatea ridicata sporeste disconfortul.

Dubai

eau-dubai

Abu Dhabi

eau-abu-dhabi

Impact cultural

Cu toate influentele occidentale Dubai este un stat islamic, astfel ca trebuie sa va asteptati la un impact cultural mediu spre ridicat. Este recomandat sa va informati despre normele culturale locale inainte de calatorie.

Atunci cand calatoriti in Emiratele Arabe Unite este recomandat sa va luati haine lejere, cat mai deschise la culoare si o esarfa sau un sal pentru plimbarile in desert. De asemenea, trebuie sa aveti in vedere ca musulmanii sunt foarte conservatori. Barbatii poarta “kandoura”, o roba alba, lunga, iar femeile poarta o roba neagra numita “abaya” si o esarfa neagra care le acopera fata, “shayla”. Datorita dezvoltarii turismului in zona, regulile pentru vizitatori sunt mai tolerante, femeilor fiindu-le permis sa poarte aproape orice tip de haine, cu conditia sa le acopere umerii si genunchii.

Consumul de bauturi alcoolice este interzis in public, acestea putand fi gasite doar la hoteluri si unele restaurante.

De asemenea este recomandat sa evitati afisarea publica a afectiunii, aceasta fiind considerata ofensatoare de catre localnici.

Diversitatea etnica

Majoritatea locuitorilor sunt imigranti, emirienii reprezentand aproximativ 10% din totalul populatiei. Emiratele Arabe Unite gazduiesc peste 200 de nationalitati, cei mai multi fiind indieni (25%) si pakistanezi (12%). Limba araba este limba oficiala a Emiratelor, engleza fiind limba secundara.

Toleranta religioasa

Emiratele Arabe Unite reprezinta o destinatie toleranta din punct de vedere religios. Islamul este religia tuturor localnicilor din Emirate, inca de la cucerirea Peninsulei Arabice de catre islamici in secolul XVII. In prezent 80% din populatie este musulmana, 8% hindusa si 5% crestina, pe langa acestea existand minoritati budiste si sikh.

Travel tips

Respectati traditiile si obiceiurile locale, in special in perioada Ramadanului.

Este foarte important ca intotdeauna solicitati acordul inainte de a face fotografii cu localnicii, chiar si cu copiii.

 Imbracati-va modest si decent. Purtati haine ce acopera umerii si genunchii, in special cand intrati in moschei sau daca vizitati locatii rurale izolate. Fiti conservatori in interactiunea cu membrii sexului opus.

Incercati sa cumparati produse fabricate local, pentru a sprijini artizanii locali si a ajuta la mentinerea mestesugurilor traditionale.

In perioada Ramadanului consumul de mancare si bauturi in public, precum si fumatul sunt interzise pana la apusul soarelui. Ramadanul nu este o sarbatoare fixa, desfasurandu-se in fiecare an cu 11 zile inainte de cel din anul precedent. Astfel, pentru a fi siguri, va recomandam sa intrebati agentul dumneavoastra referitor la perioada din anul in curs.

FAQ

Am nevoie de viza pentru a calatori in Emiratele Arabe Unite?

Cetatenii romani care viziteaza Emiratele Arabe Unite nu au nevoie de viza, pentru o perioada de pana la 90 zile.

Cum este Internetul in Emiratele Arabe Unite?

Internetul wireless este disponibil gratuit in aeroporturi si la majoritatea hotelurilor, restaurantelor si cafenelelor.

Pot folosi telefonul mobil pe durata calatoriei in Emiratele Arabe Unite?

In zonele urbane veti putea beneficia de conexiune la retea prin roaming, insa in zonele rurale semnalul nu este intotdeauna prezent. Inainte de plecare trebuie sa va asigurati ca aveti serviciul roaming activat.

Pot folosi cardul de credit?

Cardurile internationale sunt acceptate in majoritatea hotelurilor si restaurantelor.

Gasesc ATM-uri in Emiratele Arabe Unite?

In Emiratele Arabe se gasesc multe ATM-uri, in special in zonele urbane.

Este tips-ul ceva obisnuit in Emiratele Arabe Unite?

Multe restaurante includ o taxa de serviciu, iar tips-ul peste aceasta suma este rar asteptat. Daca nu este inclusa, un tips de 5% va fi apreciat.

Care este pretul unei mese?

Masa cu trei feluri de mancare, pentru doua persoane, 150 AED ~ 40 USD/doua persoane

Sticla cu apa ~ 1,5 AED ~ 0,5 USD

Ceai/cafea ~ 15 AED ~ 4 USD

Bere ~ 40 AED ~ 10 USD

Siguranta

Emiratele Arabe Unite sunt una dintre cele mai sigure destinatii de calatorie din lume, avand un nivel de criminalitate redus. Cu toate acestea, pot aparea izolat infractiuni minore precum furturi din buzunare in regiunile turistice aglomerate. Recomandam sa nu va lasati bunurile nesupravegheate.

Pentru informatii oficiale actualizate despre starea de siguranta in Emiratele Arabe Unite va recomandam sa accesati periodic site-ul www.mae.ro.

Sanatate

Principalele riscuri pentru sanatate provin de la supraexpunerea la soare: arsuri solare, insolatie sau deshidratare, in special in timpul lunilor de vara. Purtati imbracaminte care sa va acopere o suptafata cat mai mare a pielii, folositi protectie solara si consumati apa pentru a evita deshidratarea. Recomandam sa evitati consumul de apa de la robinet, desi este considerata potabila – apa imbuteliata este o alternativa mai sigura.

Dubai

burj khalifa dubai

Burj Khalifa

Burj Khalifa, amplasata in Dubai, este cea mai inalta cladire din lume (828 m) si ofera vizitatorilor o panorama incantatoare asupra orasului si imprejurimilor acestuia. Primele 37 de etaje sunt ocupate de hotelul Armani, urmatoarele etaje pana la 108 gazduiesc 700 de apartamente private, iar la etajul 78 este amenajata o piscina in aer liber. Celebrul punct de observatie cautat de majoritatea turistilor pentru a realiza fotografii deosebite se gaseste la etajul 124.

Burj Al Arab

burj al arab dubai

Burj Al Arab este cel mai luxos hotel din lume, asigurand o primire glorioasa turistilor care aleg sa se cazeze aici. Restaurantul Al Muntaha, situat la ultimul nivel, impresioneaza prin spectacolul deosebit de lumini creat in interior. Mahara este un restaurant cu specific pescaresc, ce detine un acvariu urias. La restaurantul Sahn Eddar se poate servi ceaiul de dupa-amiaza. Preferatul turistilor ramane insa Majlis Al Bahar, un restaurant amplasat direct pe plaja, de unde poate fi admirata constructia impunatoare in toata splendoarea.

Marea Moschee

Marea Moschee amplasata intre piata de textile si Muzeul Orasului Dubai, la sud de templul hindus, este centrul vietii religioase si culturale din Dubai. Cladirea a gazduit de-a lungul timpului scoli coranice, fiind locul unde copii invatau sa recite din Coran. Cea mai importanta parte a moscheii este minaretul care seamana cu un far, fiind cel mai mai inalt din Dubai (70m). Celor care doresc sa viziteze moscheea le este recomandat sa se imbrace corespunzator.

Muzeul Dubai

muzeul dubai

Muzeul Dubai se gaseste in Fortul Al Fahidi, cea mai veche constructie din Dubai. Muzeul gazduieste colectii fascinante de antichitati locale, artefacte din tarile africane si asiatice si diorame care prezinta viata din emirat inainte de aparitia industriei petrolului. Turnul construit in 1787 este cea mai veche parte a fortului. Acesta a jucat un rol important in apararea orasului impotriva atacurilor triburilor vecine. In prezent, fortul gazduieste colectii de arme din diferite perioade istorice, instrumente muzicale traditionale si o casa traditionala de vara numita Arish.

Jumeirah

Situl arheologic Jumeirah este unul dintre cele mai importante de pe teritoriul Emiratelor Arabe, fiind situat pe traseul care leaga Irak si Oman, unde se opreau caravanele. Artefactele descoperite aici - ceramica, monede si unelte - pot fi vazute la Muzeul Dubai. Jumeirah nu este o atractie populara numai in randul turistilor ci si pentru arheologi, istorici si cercetatori interesati de bogata mostenire culturala a zonei. Pentru a vizita sapaturile, turistii trebuie sa obtina un permis special de la Muzeul Dubai.

Dubai Mall

dubai mall

Dubai Mall este cel mai mare mall din lume ca si suprafata, cu 1 200 de magazine. Acesta constituie un obiectiv important pentru agrement la nivel mondial. Patinoarul din incinta mall-ului are o capacitate de 2000 de persoane, organizeaza seri tematice si in zona numita Redemption gazduieste una dintre cele mai mari selectii de jocuri din regiune. Cinematograful Megaplex Reel Cinema este cel mai mare din regiune, dispunand de 22 de ecrane si 2 800 de locuri. Din octombrie 2009 mall-ul gazduieste si cel mai mare magazin de dulciuri lume, Candylicious.

Souq-urile din Dubai

Pietele traditionale sunt preferatele celor care adora targuiala. Cea mai vestita dintre ele este souq-ul de aur, cu stradutele sale inguste, pe care sunt insirate magazinele ce comercializeaza bijuterii de aur. Intr-una dintre pietele traditionale cumparatorii pot gasi mirodenii traditionale precum scortisoara sau fructe uscate.

Bastakiya

O scurta vizita in vechiul cartier Bastakiya reprezinta o intoarcere in timp la zilele dinainte de aparitia electricitatii si aerului conditionat. Vechiul Dubai era renumit candva pentru aceste turnuri de vant care erau repartizate pe ambele maluri ale golfului. Cartierul Bastakiya este astazi o atractie turistica si se remarca prin arhitectura araba specifica. Aceasta se situeaza in Bur Dubai.

Abu Dhabi

Moscheea Sheikh Zayed

moscheea sheik zayed abu dhabi

Marea Moschee din Abu Dhabi, Sheikh Zayed, este principala moschee din tara. Acest centru cultural si religios atrage turistii fascinati de aspectul sau impunator, fiind impodobita cu 82 de domuri din marmura alba si candelabre de aur care stralucesc prin lumina produsa de milioane de cristale Swarovksi. Designul moscheii reuneste mai multe stiluri, arcadele sunt maure, minaretul este arab clasic, arhitectura este maura, iar decorul impresionant este tipic persan. Cele mai deosebite elemente ale acestui loc sunt covorul din sala principala de rugaciune considerat cel mai mare covor din lume, candelabrele cu cristale Swarovksi aduse din Germania si biblioteca ce gazduieste publicatii rare datand de peste 200 de ani. Vizitatorilor le este recomandat sa poarte haine lejere, barbatii trebuie sa evite sa poarte pantaloni scurti si maieuri, iar femeile trebuie sa evite hainele stramte si sa poarte o abaya. Abaya este un vesmant lung, de culoare neagra, destul de lejer, asemanator cu o rochie care se inchide in fata cu fermoar sau nasturi.

Fortul Qasr Al Hosn

Qasr Al Hosn este cea mai veche constructie de piatra din Abu Dhabi, cunoscuta si ca Fortul Alb sau Fortul Vechi. La inceput era un mic turn care s-a transformat in timp in resedinta permanenta a seicului. Forma actuala este foarte diferita fata de inceputurile modeste, cladirea devenind palat regal si sediu al guvernului pana in 1996. Decorul deosebit cu gresie portugheza, usi din lemn, coridoare lungi si camere cu tavane inalte pe care sunt pictate frize cu pasari, pauni, flori si caligrafie, se completeaza perfect cu gradinile fermecatoare de palmieri. Turistii ajunsi aici vor putea admira inca un exemplu de viziune araba in ceea ce priveste constructiile impunatoare si pline de lux.

Muzeul Abu Dhabi

Muzeul Abu Dhabi este un sat traditional transformat intr-un muzeu in aer liber. Vizitatorii pot privi in trecutul emiratelor si cunoaste aspecte traditionale ale modului de viata in desert. Puteti afla mai multe despre confectionarea unor obiecte din metal sau ceramica, tehnicile de tesut si de tors. Muzeul mai include expozitii fotografice si centre de artizanat.

Ras al-Khaimah

Ras al-Khaimah este un oras de dimensiuni medii, situat estul Golfului Persic. Simbolul orasului este vechea fortareata transformata in muzeu. Orasul vechi este zona preferata a turistilor, deoarece aici se afla multe magazine de suveniruri si corturi traditionale. Pricipalele suveniruri care pot fi achizitionate din Ras al-Khaimah sunt covoare pline de culoare, metraje, bijuterii deosebite si parfumuri cu esente orientale. Muzeul orasului gazduit de vechea fortareata este unul dintre cele mai frumoase monumente din Golful Persic. In incinta acestuia sunt expuse colectii de scoici si bijuterii deosebit de valoroase. Statiunea balneara Khatt se gaseste la 25 km de Ras al-Khaimah si este apreciata pentru izvoarele cu ape minerale termale, cunoscute pentru proprietatile lor curative.

Stravechiul port Kush servea pe vremuri drept centru comercial, iar in prezent este o atractie turistica fascinanta pentru cei care vor sa admire o bucata de istorie perfect conservata. Plajele din zona sunt foarte populare in randul turistilor datorita nisipului extrem de fin si activitatilor variate ce pot fi desfasurate: inot, scufundari, snorkeling si plimbari de agrement cu barci cu panze sau cu motor.

Parteneri