Bora Bora

Bora Bora
4 - 4 votes

Oferte Bora Bora – Despre Bora Bora

Nici o alta destinatie de vacanta nu merita mai mult titlul de “La Capatul Pamantului” decat Bora Bora.

Localizate la 4000 de kilometri de continent Tahiti, Bora Bora si celelalte 117 insule ce compun Polinezia Franceza sunt ascunse de ochii lumii, departe de turismul de masa.

Desi calatoria pana in Bora Bora este lunga, rasplata este pe masura asteptarilor. La prima vedere pare un dezavantaj, dar izolarea fata de lume este probabil cel mai mare atu al acestor insule. In acest loc viata decurge foarte calm si in armonie cu natura, care este ocrotita de localnici si vizitatori deopotriva.

Considerata de cei mai multi cea mai frumoasa destinatie pentru luna de miere, Bora Bora ofera celor care o viziteaza mult mai mult decat izolare si peisaje create parca in Paradis. Vizitatorii pot inota printre pisici de mare, pot face scufundari pentru a descoperi minunata fauna marina sau pot face drumetii pe muntele Pahia.

Pentru cei ce cauta exotism nimic nu se compara cu Bora Bora. Cu apele sale turcoaz si plajele cu nisip alb, marcate de palmieri aplecati, o excursie in Bora Bora te va face sa te simti ca in Paradis.

In Bora Bora climatul este tropical, influentat de alizee, cu un sezon cald si umed din noiembrie pana in aprilie si un sezon mai racoros din mai pana in octombrie. Sezonul cald este de asemenea mai ploios, iar din decembrie pana in aprilie exista un riscul de cicloane. In aceasta perioada, temperaturile din timpul zilei ajung pana la 30° C iar in sezonul uscat coboara pana la 27/28° C.

Temperatura apei nu scade sub 27° C, fiind calda pe tot parcursul anului. Cea mai buna perioada pentru a vizita Bora Bora este din iunie pana in septembrie, fiind lunile cu temperaturile cele mai scazute si cel mai putin ploioase.

Oferte Bora Bora

Bora Bora a fost initial locuita de polinezieni care numeau insula Pora Pora, care se traduce in „primul nascut”. Primii europeni care au vizitat-o au inteles gresit, astfel ca insula a ramas cunoscuta sub numele de Bora Bora.

Jumatatea din populatia insulei Bora Bora are o varsta sub 20 ani.

Cunoscuta sub numele de „Operatiunea Bobcat” in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Bora Bora a fost o baza de aprovizionare a armatei americane.

Va recomandam sa consultati periodic site-ul www.mae.ro

Snorkeling

Pe insula Bora Bora unele dintre cele mai frumoase peisaje se afla in apele limpezi si calde ale lagunei. Acestea gazduiesc sute de specii de pesti tropicali, pisici de mare si rechini de recif, fiind un adevarat paradis pentru snorkeling. Gradinile de corali din interiorul lagunei cu apa linistita ofera o experienta unica pentru cei care isi doresc sa exploreze universul subacvatic plin de culoare.

Excursii

Exista doua modalitati prin care poti explora insula, cel mai popular fiind excursiile off-road cu vehicule 4X4. Bora Bora nu are multe drumuri iar multe dintre ele au fost taiate de catre armata SUA in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pentru a permite plasarea de tunuri in locatiile strategice. O alta activitate prin care te poti bucura de frumusetile naturale ale insulei sunt excursiile cu autocarul sau minivan-ul, ce te vor conduce pe traseele cu cele mai populare atractii.

Picnic la plaja

Un picnic pe o plaja retrasa este cea una dintre cele mai autentice experiente polineziene. Intr-un astfel de tur vei avea la dispozitie o mica insula (motu), unde te poti bucura de bucataria traditionala tahitiana, inclusiv Poisson Cru – salata de peste cu nuca de cocos, cel mai popular preparat din Bora Bora.

Surf

In timpul celui de-al treilea voiaj a lui James Cook, cercetatorul Joseph Banks a remarcat abilitatea extraordinara cu care tahitienii se deplasau in jurul insulei folosind valurile. In prezent cea mai populara locatie pentru surf este Teavanui Pass, oferind practicantilor acestui sport o experienta distractiva.

Muntele Otemanu

Principalul punct de atractie din Bora Bora este Muntele Otemanu, un vulcan antic ce domina peisajul tropical al insulei. Acesta pare ca isi schimba culoarea in functie de lumina, nori si pozitia din care este privit. . Legenda locala spune ca nimeni nu a reusit vreodata sa urce pana in varf. Cea mai buna modalitate de a-i descoperi frumusetea este o excursie in jurul lagunei pentru a experimenta magia de a vedea Bora Bora din toate perspectivele.

Lagoonarium

Lagoonarium este un acvariu natural, in care fauna marina este captiva intr-o zona mica a lagunei. Locatia este ideala pentru snorkeling printre specii exotice de pesti si broaste testoase. Fiind situat in partea de est a insulei, Lagoonarium ofera privelisti spectaculoase asupra Muntelui Otemanu.

Parteneri