Portugalia

Portugalia
3 - 1 vote

Oferte Portugalia – Despre Portugalia

Portugalia este cea mai vestica tara a Europei continentale, invecinandu-se cu Oceanul Atlantic la vest si sud si cu Spania la nord si est. Denumirea acestei tari vine de la orasul Porto, care in limba latina era denumit „Portus Cale”.

Revenind totusi in prezent, este bine de stiut ca Portugalia este o tara dezvoltata, avand o economie solida, cu o infrastructura moderna, facilitand inclusiv activitatile de turism.

Farmecul acestei tari este dat de trecutul glorios, vizibil in toate orasele mari si in zonele insulare. Din Lisabona pana in Madeira, Portugalia ofera turistilor senzatia de confort, relaxare, meditatie si incarcare spirituala.

Printre cele mai importante zone turistice din Portugalia se afla capitala Lisabona si imprejurimile sale pline de istorie, orasul Porto si nordul tarii, cu paduri dese si racoroase, Algarve, cu plajele sale minunate si  insula Madeira. La toate acestea se adauga temperamentul latin al locuitorilor, rezultand o destinatie care merita vazuta si explorata in profunzime.

Portugalia este cunoscuta si pentru vinurile sale deosebite, regiunea Porto fiind cunoscuta si apreciata in intreaga lume. Portugalia se bucura de o gama larga de atractii. Vei gasi aici peisaje care iti vor taia rasuflarea, o istorie complexa, monumente de o valoare inestimabila, terenuri de golf moderne, o gastronomie savuroasa si nu in ultimul rand plaje insorite pe tot parcursul anului.

Portugalia continentala are o clima atractiva cu veri lungi si calduroase care dureaza aproximativ din mai pana in septembrie si ierni blande placute, fiind astfel o destinatie calduroasa pentru tot timpul anului.

In zonele montane din nordul tarii exista sanse sa apara si zapada din ianuarie pana in martie. Zona Tras-os-Monte sunt iernile cele mai aspre cu ploi si ninsori abundente. In comparatie cu Lisabona, in Porto temperaturile sunt mai scazute si precipitatiile in cantitati mai mari.

La capatul opus al tarii, temperaturile din Algarve rareori coboara sub 10°C, cu caderi de ploaie minore, cu o frecventa mai mare intre decembrie si februarie. Varful de sezon in Portugalia sunt lunile iulie si august cand temperaturile si precipitatiile sunt ideale pentru ati petrece cateva zile.

Lisabona si centrul tarii se gasesc intre aceste doua extreme, mai rece in ianuarie si februarie si cu cele mai mari averse de ploaie din noiembrie pana in ianuarie. Temperaturile coboara rareori sub 8°C iar in timpul verii se situeaza in jurul valorii de 30°C. Briza Atlanticului contribuie la confortul termic.

Madeira este destul de temperata si este o destinatie de iarna populara pentru europenii care vor sa scape de frig.

 

Impact cultural

Portugalia a avut trei avantaje majore in dezvoltarea comertului peste mari si constructia imperiului. A existat un avantaj strategic evident in situarea pe coasta de sud a Atlanticului, langa iesirea catre Marea Mediterana. Pescarii au reprezentat o parte importanta a aprovizionarii cu alimente si au dezvoltat o cunoastere fara egal a curentilor, fenomenelor meteo si mareelor din Atlantic devenind o putere maritima. Astfel, in secolul XV exploratorii portughezi condusi de Vasco da Gama au descoperit si cartografiat teritorii necunoscute, contribuind la extinderea imperiului.

Un alt impact in conturarea culturii portugheze sclavii adusi din coloniile africane. Portugalia a fost in contact mai strans cu lumea musulmana decat orice alta tara din Europa de Vest in timpul Evului Mediu. Aproximativ  zece la suta din populatia Lisabonei fiind formata din sclavi berberi sau negri. Acestia au fost folositi ca forta de munca pe plantatiile si fabricile de zahar din Madeira si São Tomé si si-au pus amprenta asupra arhitecturii si artelor. Comertul cu sclavi a fost foarte profitabil dupa descoperirea insulelor Cape Verde  si s-a extins enorm in secolele XVI si XVII, cand Portugalia a intermediat majoritatea transporturilor de sclavi catre Brazilia si America Latina.

In concluzie Portugalia este o tara occidentala, europeana cu un impactul cultural mediu, si asta datorita influentelor venite din lumea araba si din fostele colonii portugheze.

Diversitate etnica

Portugalia este o tara destul de omogena cand vine vorba de etnie, religie si limba. Datorita istoriei imperiale indelungate populatia din fostele colonii (Brazilia, tarile din Africa portugheza si India) s-au adaptat fara probleme la stilul de viata portughez european. Cele mai semnificative minoritati sunt: brazilienii, arabi, ucrainienii si rromii. Minoritatea rroma, numiti Ciganos, numara aproximativ 40 000 de persoane. Acestia difera ca trasaturi, obiceiuri si traditii fata de cei est europeni.

Toleranta Religioasa

Chiar daca este o tara puternic evlavioasa, Portugalia este o tara permisiva in ceea ce priveste religia. 95% din populatie este de credinta romano-catolica. Zona Lisabonei este cea mai putin religioasa, in schimb in nord aproape 99% din populatie este credicioasa. Catolicismul portughez difera fata de cel spaniol, acesta fiind avand o fatada mult mai senina si afectuoasa. Una dintre cele mai venerate locuri de pelerinaj din Portugalia este Fatima, locul in care Fecioara Maria s-a arat la fata unor localnici.

 

Siguranta

Portugalia este una dintre cele mai sigure tari din Europa in ceea ce priveste rata criminalitatii. In zonele destinate turistilor infractiunile sunt aproape inexistente, dar ca peste tot in lume, va recomandam sa aveti grija de bunurile dumneavoastra si sa nu le lasati nesupravegheate. Va mai recomandam ca atunci cand va deplasati in zone foarte aglomerate sa lasati documentele personale la hotel si sa pastrati doar o copie a actelor de identitate.

Sanatate

La intrarea pe teritoriul Portugaliei nu este solicitata o asigurare medicala, va recomandam sa incheiati inainte de plecarea din tara, o asigurare medicala si de calatorie. In general, unitatile medicale acorda asistenta medicala strainilor contra cost, urmand ca ulterior acestia sa recupereze contravaloarea de la agentiile de asigurari.Serviciile de sanatate sunt foarte indiferent de zona in care va aflati.

Este recomandat sa plecati din Romania cu medicamentele pe care le luati in mod curent insotite neaparat de ambalajul original prospect si reteta de la medic.

Lisabona

Touristic Lisbon - 35 euro/pers

Descopera  bogatiile orasului ce a fost prima poarta a Europei catre lume in acest tur cu ghid. Pentru a-ti face o idee despre dimensiunile capitalei Portugaliei, excursia incepe traversand Podul Vasco da Gama, cel mai lung pod din Europa (17 km). Admira frumusetea orasului inainte de a explora suburbia Belem, ce adaposteste monumente importante  din perioada marilor descoperiri. Vei face o oprire la Turnul Belem, punctul din care navigatorii plecau in cautarea lumilor noi. In apropiere se afla Monumentul Descoperirilor ce comemoreaza 500 de ani de la moartea printului Henric Navigatorul. Dupa aceea vei vizita Manastirea Jeronimos o capodopera in stilul arhitectural manuelin si Muzeul National al Trasurilor.

Continua apoi pe malurile raului Tajo, pentru a vizita orasul vechi, unde poti gusta un pahar de vin de Porto. La sfarsitul excursiei te vei intoarce catre punctul de plecare, trecand prin centrul Lisabonei, Piata Comertului si Piata Rossio, de-a lungul Avenida da Liberdade, bulevardul principal al orasului.

Intalnirea / Punct pick-up:  Piata Marques de Pombal, langa Parcul Eduardo VII.

Durata: 3 ore 30 min.

Start: la ora 9 sau 14:30.

Limbi: engleza, portugheza, italiana, spaniola si germana.

Altele: se poate aranja transfer de la hotel. Turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Discover the Shrines Of Fatima in Minibus - 71 euro/pers

In aceasta excursie vei vizita unul dintre cele mai faimoase altare religioase din lume, Fatima, vizitat anual de peste 4 milioane de pelerini.  Descopera acesta locatie incredibila aflata in apropierea orasului Fatima, unde se spune ca Fecioara Maria a s-a aratat in fata a trei copii intre lunile mai si octombrie 1917. Mormintele a doi dintre copii se afla in Capela Aparitiilor. In apropierea pietei centrale se afla Basilica Fecioarei de la Fatima, a patra cea mai mare biserica catolica din lume din punct de vedere al capacitatii. Pictura altarului central reprezinta mesajele pe care Fecioara Maria le-a transmis celor trei copii. La intrarea in sanctuar se afla un monument denumit Zidul Berlinului deoarece contine o bucata din Zid donata de catre un cetatean portughez din Germania.

Turul continua cu opriri in alte sate pitoresti din regiune. Vei vedea Nazare, un sat de pescari si Obidos, un sat antic inconjurat de ziduri medievale. Inainte de sfarsitul excursiei vei vizita Manastirea Batalha, o constructie in stil gotic ridicata pentru a sarbatori victoria Portugaliei asupra castilienilor.

Intalnirea / Punct pick-up:  de la hotel.

Durata: 10 ore.

Start: la ora 9:30.

Limbi: engleza, portugheza, franceza si spaniola .

Altele: pretul include taxa de intrare la Manastirea Batalha. Turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Bidos, Alcobaca, Nazare, Fatima and Batalha - 89 euro/pers

Viziteaza cinci orase fascinante la nord de Lisabona. Exploreaza atractiile istorice si culturale din Obidos, Alcobaca, Nazaria, Batalha si Fatima. Calatoria cu autocarul pana la Obidos te va duce printr-un peisaj pitoresc, presarat cu mori de vant si livezi. Acest oras medieval este renumit pentru castelul sau impresionant construit pe varful unui deal si pentru lichiorul delicios de cirese produs in zona.

Dupa aceea vei continua catre Alcobaça, unde vei vizita manastirea gotica spectaculoasa ce adaposteste mormintele lui Pedro si Ines, protagonistii unei povesti de iubire tragice, considerati a fi Romeo si Julieta din Portugalia. Dupa masa de pranz vei vizita Nazare, un oras de pescari plin de sarm unde vei putea descoperi legendele si povestile fascinante ale coastei Atlanticului.

Apoi te vei indrepta catre Batalha, un oras mic, unde vei vizita Manastirea Dominicana, o bijuterie arhitecturala a stilului gotic, inclusa in Patrimoniul UNESCO. Tot aici vei gasi mormantul printului Henric Navigatorul, cel care a dezvoltat comertul maritim cu alte continente. Turul se inchie cu la Fatima, unde vei vizita renumitul altar dedicat Fecioarei Maria.

Intalnirea / Punct pick-up:  Piata Marques de Pombal, langa Parcul Eduardo VII.

Sfarsit / ora de inchidere: retur in Lisabona la ora 18.

Limbi: engleza, portugheza, spaniola si germana.

Altele: se poate aranja transfer de la hotel. Pentru a vizita Basilica din Fatima trebuie sa porti imbracaminte care sa iti acopere umerii si genunchii. Turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Estoril Coast and Sintra - 58 euro/pers

In aceasta excursie de cinci ore vei vedea cladiri istorice, vei admira minunile naturii, te vei plimba prin gradini spectaculoase si vei putea savura delicatesele locale, intr-o calatorie pana in punctul cel mai vestic al Europei continentale.

Prima oprire este orasul Sintra, inclus in patrimoniul UNESCO, unde vei vizita Palacio da Vila, o casa de vacanta folosita de catre familia regala pana in anul 1910. Vei avea timp sa explorezi numeroasele magazine si sa gusti produse de patiserie delicioase, precum queijada si travesseiro.

Apoi vei continua catre Cabo da Rocha, cel mai vestic punct din Europa continentala. Calatoreste de-a lungul drumului de coasta spectaculos, trecand pe langa Praia do Guincho, inainte de a ajunge in eleganta statiune Cascais. Vei putea admira privelistea incredibila a stancilor Boca do Inferno si panorama magnifica a golfului Cascais.

Pe drumul de intoarcere catre Lisabona vei trece prin Estoril, unde vei vedea gradinile sale renumite si un cazino construit pe un premontoriu stancos cu vedere spre plaja.

Intalnirea / Punct pick-up:  Piata Marques de Pombal, langa Parcul Eduardo VII. Se poate aranja transfer de la hotel.

Start: la ora 14:15.

Limbi: engleza, portugheza, italiana, spaniola si germana.

Lisbon River Cruise - 31 euro/pers

Cu secole in urma exploratorii portughezi sau pornit in descoperirea fluviului Tajo, iar astazi vei avea ocazia sa descoperi orasul care a fost poarta Europei catre lume, de pe acelasi rau. Croaziera relaxanta de dupa-amiaza te va purta de-a lungul raului Tajo, in timp ce ghidul iti explica povestile din spatele peisajelor naturale si  numeroaselor monumente istorice pe langa care vei trece.

Trecutul glorios al Lisabonei se va desfasura in fata ta – vei vedea Turnul Belem, punctul de plecare pentru multi exploratori, Monumentul Navigatorilor si Manastirea Jeronimos, o constructie reprezentativa a stilului arhitectural manuelin.

In centrul orasului vei trece pe langa Piata Comertului, cartierele istorice Alfama, locul din care origineaza muzica Fado si Alcantara, locul in care traiau in trecut nobilii. Croaziera va trece si pe langa Parcul Natiunilor, ce adaposteste exemple minunate de arhitectura moderna precum Oceanarium si Turnul Vasco da Gama.

Intalnirea / Punct pick-up:  Piata Marques de Pombal, langa Parcul Eduardo VII. Se poate aranja transfer de la hotel.

Start: la ora 14:30.

Limbi: engleza, portugheza, si spaniola.

Altele: turul nu include transferul inapoi la hotel. Turul este supus conditiilor meteo.

Fado Show - 17 euro/pers

Fado in Chiado este un spectacol live de muzica fado, reprezentand o modalitate foarte buna de a invata despre radacinile culturii acestui oras fascinant. Chiado, cunoscut sub numele de „Montmartre din Lisabona”, este un cartier elegant si boem situat intre cartierele Bairro Alto si Baixa Pombalina. Acesta a fost complet reconstruit dupa un incendiu din anul 1988. Zona ocupa un spatiu special in cultura portugheza si este una dintre cele mai importante si traditionale din Lisabona. Theatro este inima acestui cartier plin de viata, fiind locul in  care zilnic poti auzi si simti sunetul sufletului unui popor prin muzica live, in timp ce contemplezi imaginile din trecutul acestui oras fascinant.

Punerea in scena sobra si vocile minunate ale cantaretilor de Fado transforma locatia intr-una ideala in care sa te bucuri de muzica emotionanta.

Intalnirea / Punct pick-up: Cine Theatre Gymnasio Chiado.

Durata: 1 ora.

Start: la ora 19.

Segway Sailor Tour - 56 euro/pers

Descopera cartierul Belem plimbandu-te cu un Segway pe strazile istorice din Lisabona, alaturi de un ghid, admirand peisajele pitoresti pe care orasul le are de oferit. Vei vedea Monumentul Descoperirilor, Turnul Belem, un fort pe raul Tejo precum si manastirea si docurile Jeronimos. Bucura-te de atmosfera plina de viata a Lisabonei si savureaza cele mai bune produse de patiserie din lume. Doar gustarile delicioase traditional portugheze sunt un motiv foarte bun sa vizitezi Belem!

Durata: 3 ore.

Start: la ora 19.

Limbi: engleza, portugheza, si spaniola.

Altele: pretul include asigurare, casca si un segway de persoana.

Varsta minima 12 ani.

Sintra Jeep Tour - 73 euro/pers

Descopera exuberanta naturala a dealurilor Sintra intr-un tur plin de adrenalina cu jeep-ul. Ce modalitate mai buna exista pentru a explora pesisajele naturale care iti taie respiratia decat de la bordul unui vehicul 4X4? Aventureaza-te prin aceasta bucatica de rai, o zona atat de frumaoasa incat a fost declarata parte a Patrimoniului Mondial UNSECO – renumitul poet englez Lord Byron a comparat-o cu Gradina Edenului.

Te vei bucura de o calatorie de-a lungul minunatei regiuni de coasta Cascais si vei putea admira plajele paradisiace inconjurate de apele Oceanului Atlantic. Apoi vei intra in dealurile Sintra, un peisaj natural luxuriant care te va invalui ca o imbratisare verde. Vei putea admira peisajele naturale spectaculoase din cele mai bune puncte de observatie. O alta locatie care iti taie rasuflarea este punctul de coasta cunoscut sub numele de Cabo da Roca. Vei avea ocazia sa pasesti pe punctul cel mai vestic al Portugaliei continentale.

Incheie-ti dupa-amaiza cu o vizita la minunatul Palat Pena, unde vei avea timp sa te plimbi prin peisajul magic.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: 4 sau 8 ore.

Start: la ora 9:30.

Limbi: engleza si portugheza.

Altele: turul nu este recomandat persoanelor cu o inaltime de peste 1,90 m, persoanelor cu dizabilitati sau femeilor gravide.

Beetle Half Day Lisbon Ride - 145 euro/masina

Exploreaza strazile fermecatoare ale Lisabonei intr-o plimbare cu un VW Beetle. Vei avea ocazia sa descoperi magia acestui oras unic. Nu este de mirare ca Lisabona a ajuns sa fie invaluita intr-o aura de legenda, datorita imaginilor impresionante, strazilor pline de farmec, arhitecturii uimitoare si atmosferei plina de viata. In cazul in care vrei sa descoperi orasul intr-un mod diferit, eficient si distractiv atunci acest tur este perfect pentru tine. Tot ce trebuie sa faci este sa te relaxezi si sa te bucuri de plimbare.

Vei vedea cele mai importante atractii turistice din centrul orasului, precum Catedrala, St Justa Lift, Carmo Convent. In cartierul Belem vei vedea Manastirea Jerónimos, Turnul Belem si renumitul Monument al Descoperirilor. Cu siguranta acesta excursie iti va oferi o experienta de neuitat!

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: 4 ore.

Start: la ora 9:30 sau 14:30.

Limbi: engleza, portugheza, franceza, spaniola si germana.

Altele: in fiecare masina incap 3 adulti sau 2 adulti si 2 copii.

Estoril

Discover Sintra by bike - 39 euro/pers

Acest tur off-road cu bicicleta prin padurea Sintra este o experienta unica si o sansa de a intra in armonie cu natura. Vei trece prin zone cu peisaje fabuloase catre Atlantic si vei vizita Manastirea Capuchos. In aceasta aventura vei fi insotit de un ghid care iti va oferi interpretarea naturala si culturala a traseului.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: 4 ore.

Start: la ora 10 sau 15.

Limbi: engleza si portugheza.

Altele: este interzisa participarea femeilor gravide, persoanelor aflate sub influenta alcoolului sau drogurilor si copiilor cu o inaltime mai mica de 1,5 m. Turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Experience the delights of Sintra in minibus - 67 euro/pers

Renumitul poet englez Lord Byron a asemanat regiunea Sintra cu Gradina Edenului. Descopera acest paradis aflat in apropierea Lisabonei si vei intelege de ce oameni precum Hans Christian Andersen si Gloria Swanson au fost vrajiti de magia si misticul palatelor, vilelor si mosiilor ce impanzesc localitatea plina de farmec.

Viziteaza Palatul National Sintra, cel mai bine conservat palat medieval din tara, o constructie impresionanta ce imbina stilurile arhitecturale manuelin si maur, Palatul National Pena si abundenta sa de stiluri exotice si eclectice unite intr-o capodopera perfecta a romantismului arhitectural. Te vei indragosti de Quinta da Regaleira, o adevarata sarbatoare a simturilor, inconjurat de gradini luxuriante, lacuri si pesteri misterioase ce au gazduit in trecut Ordine antice precum Masoneria sau Templierii.

Vei vizita de asemenea Capul Roca, extremitatea vestica a Europei, plaja Guincho, orasele Cascais, Oeiras si Estoril (si renumitul Cazino) ce fac parte dintr-o zona de coasta spectaculoasa numita Riviera Portugheza.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: 9 ore.

Start: la ora 9.

Limbi: engleza, portugheza, franceza si spaniola.

Altele: pretul include intrarea la Palatul Regaleira si la o patiserie traditionala. Turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Buggy Experience - 50 euro/pers

In acest tur plin de adrenalina vei putea explora zonele protejate ecologic intr-un buggy off-road. Politica de siguranta impune necesitatea unui permis de conducere, purtarea unui echipament de protectie, limitarea vitezei si acordarea prioritatii celorlalti participanti la trafic. O echipa de profesionisti te va insoti pe perioada excursiei. Din motive de siguranta este interzisa participarea femeilor gravide,

persoanelor aflate sub influenta alcoolului sau drogurilor si copiilor cu o inaltime mai mica de 1,5 m.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: 1 ora 30 min.

Start: la ora 10 sau 15.

Limbi: engleza si portugheza.

Altele: turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Lisbon by night - 88 euro/pers

In acest tur vei afla mai multe despre radacinile spiritului portughez. Aventrua nocturna incepe cu un o vizita la cele mai importante palate si monumente din Lisabona. Dupa aceea vei savura o cina traditionala si te vei putea bucura de un spectacol Fado. Cantecele Fado sunt pline de nostalgie si melancolie, reprezentand expresia definitorie a spiritului portughez.

Intalnirea / Punct pick-up: se stabileste cu 24/48 inainte de tur.

Durata: 3 ore.

Start: la ora 20.

Limbi: engleza, portugheza si spaniola.

Altele: acest tur nu este recomandat persoanelor cu dizabilitati. Turul nu include transfer catre hotel. Turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Discover the beauty of Arrabida in minibus - 67 euro/pers

Dupa ce treci raul Tejo vei descoperi una dintre cele mai frumoase regiuni din Portugalia – minunatul Parc Natural Árrabida, plin de farmec mediteranean, Cape Espichel si laguna Albufeira. Continua apoi calatoria catre satul de pescari Sesimbra si pe strazile asemanatoare unui labirint din epoca medievala ale localitatilor Setúbal si Palmela. Rasfata-te cu delicioasele produse de patiserie traditionale din Azeitão.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: 9 ore.

Start: la ora 9:30.

Limbi: engleza, portugheza, franceza si spaniola.

Evora Tour with wine tasting in minibus - 83 euro/pers

In acest tur vei cunoaste mai bine Portugalia si vei putea admira peisajele minunate pline de podgorii, campuri de cereale si livezi de maslini sau stejari de pluta. Vei vizita orasul Evora, inclus in Patrimoniul UNESCO. Admira Templul Roman, renumita Capela a Oaselor, cea mai mare catedrala gotica din Portugalia, precum si Palatul unde Vasco da Gama a primit ordinul sa descopere ruta maritima catre India.

Dupa o zi splendida vei lua parte la o degustare de vinuri regionale din Alentejo apoi vei putea admira apusul de soare in apropierea celui mai vechi cromleh din Europa de Sud, ce dateaza din Epoca Bronzului.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: 10 ore.

Start: la ora 9:30.

Limbi: engleza, portugheza, franceza si spaniola.

Altele: pretul include intrarea la Capela Oaselor si degustarea de vinuri. Turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Fado, the Lusitanian Soul, in minibus - 72 euro/pers

Muzica Fado a luat nastere in secolul XVIII in Lisabona, iar in prezent este inclusa in Patrimoniul UNESCO. In acest tur vei putea descoperi mostenirea culturala a Lisabonei prin locatiile reprezentative pentru acest gen muzical. Vei vizita cartierele istorice situate in jurul centrului orasului, unde poti intalni in continuare fadistas (cantareti de fado) acompaniati de chitara tipic portugheza. Exploreaza stradutele inguste specifice Lisabonei si bucura-te de atmosfera specifica spiritului portughez.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: 4 ore.

Start: la ora 20.

Limbi: engleza, portugheza, franceza si spaniola.

Altele: Turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Lisbon & Fatima combined Tour - 89 euro/pers

Dimineata vei descoperi minunatul oras Lisabona, incepand cu districtul istoric Belem, unde se afla Manastirea Jeronimos. Apoi continua catre Baixa, centrul orasului, de-a lungul bulevardelor principale Avenida da Liberdade si Marques de Pombal pana in Alfama, cel mai vechi cartier al orasului.

Dupa-amiaza vei calatori catre nord, pentru a vedea unul dintre cele mai renumite centre de pelerinaj catolice, Fatima. Viziteaza Basilica si Capela Aparitiilor si relaxeaza-te explorand zona inainte de a te intoarece in Lisabona.

Intalnirea / Punct pick-up: se stabileste cu 24/48 inainte de tur.

Durata: 11 ore.

Start: la ora 9.

Date disponibile: intre 1 aprilie – 31 octombrie: miercuri, vineri si sambata (mai putin in data de 12 a fiecarei luni). Intre 1 noiembrie – 31 martie: vineri si sambata (exceptand 1 ianuarie, 25 decembrie si data de 12 a fiecarei luni).

Limbi: engleza, portugheza, italiana si spaniola.

Altele: acest tur nu este recomandat persoanelor cu dizabilitati. Pentru a vizita Basilica trebuie sa porti haine care sa iti acopere umerii si genunchii. Turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Lisbon & Sintra combined Tour - 91 euro/pers

Dimineata vei descoperi minunatul oras Lisabona, incepand cu districtul istoric Belem, unde se afla Manastirea Jeronimos. Apoi continua catre Baixa, centrul orasului, de-a lungul bulevardelor principale Avenida da Liberdade si Marques de Pombal pana in Alfama, cel mai vechi cartier al orasului.

Dupa-amiaza te vei indrepta catre Sintra, locatie inclusa in Patrimoniul UNESCO, unde vei vizita Palatul National. Continua apoi de-a lungul coastei pana la Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale, statiunile Guincho, Cascais si Estoril, inainte de a te intoarce in Lisabona.

Intalnirea / Punct pick-up: se stabileste cu 24/48 inainte de tur.

Durata: 10 ore.

Start: la ora 9.

Limbi: engleza, portugheza, franceza si spaniola.

Altele: acest tur nu este recomandat persoanelor cu dizabilitati. Turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Algarve

Algarve Landscapes & Winery - 40 euro/pers

Regiunea Algarve ofera turistilor facilitati de top si in acelasi timp isi pastreaza propria identitate usor de recunoscut in satele traditionale si activitatile culturale din zona.

Porches este o localitate renumita pentru ceramica plina de originalitate. Atelierul de ceramica Porches este unul dintre cele mai reprezentative ale acestei arte, folosind si in prezent metode traditionale de productie. Vei putea admira modul in care artizanii dau forma iar mai apoi picteaza manual operele de arta.

Satul de pescari Benagil este situat pe malul Atlanticului, sunetul neintrerupt al oceanului facand parte dn coloana sonora a acestei locatii impresionante. Indreptandu-te catre Carvoeiro vei vizita Algar Seco, unde poti admira spectaculoasele grote sculptate in stanca de-a lungul secolelor. Bucura-te de o plimbare pe strazile pavate din satul Ferragudo catre micul port de unde poti admira minunata Praia da Rocha.

Ultima oprire este la o fabrica locala de vinuri, unde te vei avea parte de un tur cu ghid si poti gusta vinurile produse in regiune.

Intalnirea / Punct pick-up: se stabileste cu 24 inainte de tur.

Durata: 7 ore.

Start: la ora 9.

Limbi: engleza, olandeza, germana, portugheza, franceza si spaniola.

A taste of Algarve - Flavours & Traditions - 44 euro/pers

In acest tur vei descoperi Algarve, in special zona cunoscuta sub numele de Barrocal – o calatori ce-ti va incanta simturile si iti va deschide apetitul pentru mai mult. Prima oprire va fi in orasul São Brás de Alportel, unde poti admira arhitectura tipica regiunii Algarve. Vei explora o brutarie locala renumita pentru produsele traditionale: paine cu faina de roscove, prajituri cu migdale si miere precum si lichior de roscove. Dupa aceea vei vizita o fabrica de pluta. Pluta este recoltata din zonele inconjuratoare, este transportata la fabrica, unde este tratata si exportata. Tot aici vei vizita si fascinantul muzeu etnografic São Brás.

Continua apoi catre Salir, un sat traditional unde vei putea vedea ruinele si zidul antic al unui castel.

Inainte de sfarsitul turului vei vizita o ferma unde se practica agricultura biologica. Aici vei putea afla secretele produselor naturale delicioase si vei putea gusta specialitatile regiunii.

Intalnirea / Punct pick-up: se stabileste cu 24 inainte de tur.

Durata: 8 ore.

Start: la ora 9.

Limbi: engleza, olandeza, germana, portugheza, franceza si spaniola.

Dolphins Premium Interaccion - 191 euro/pers

Te-ai intrebat vreodata cum este sa inoti cu delfinii? Insotit de o echipa de specialisti vei putea cunoaste si interactiona cu aceste mamifere prietenoase. La sfarsitul aventurii de 90 de minute vei obtine toate abilitatile necesare pentru a pune in scena propriul spectacol cu delfini.

Pentru inceput vei primi mai multe informatii despre delfini, comportamentul lor si la ce sa te astepti atunci cand interactionezi cu ei.  Apoi pregateste-te pentru o aventura unica: scufunda-te in Lagoa Azul, unde te vei intalni fata in fata cu aceste creaturi prietenoase. Expreimenteaza senzatia incredibila de a fi inconjurat de delfini si urmareste-i in timp ce se joaca unii cu altii.

Drept bonus vei putea deveni pentru scurt timp antrenor de delfini si maestru de ceremonii. Uimeste-ti prietenii cu un spectacol unic. Cu sfaturi din partea specialistilor poti invata delfinii sa efectueze salturi uimitoare ce vor fi aplaudate de multime.

Intalnirea / Punct pick-up: se stabileste cu 24 inainte de tur.

Durata: 1 ora 30 min.

Start: la ora 10.

Limbi: engleza si portugheza.

Varsta minima 6 ani. Acest tur nu este recomandat pesoanelor cu dizabilitati si femeilor gravide.

Sevilla City Tour & Shopping - 31 euro/pers

Nu trebuie sa ratezi aceasta zi unica in frumosul oras Sevilla, capitala regiunii Andaluzia. Vei putea admira arhitectura impresionanta a cladirii ce a gazduit expozitia ibro-americana din 1929, precum si Barrio de Santa Cruz, cartierul evreiesc. Vei vizita si Parcul Maria Luisa dar si Piata Americana si Spaniola.

De asemenea vei avea timp sa explorezi magazine, a treia cea mai mare catedrala catolica din lume, Palatul Alcázar si Turnul de Aur.

Intalnirea / Punct pick-up: la hotel.

Durata: aproximativ 12 ore.

Start: la ora 7:30.

Limbi: engleza, germana, portugheza, franceza si spaniola.

Altele: taxele de intrare nu sunt incluse in pret.

Fatima - 1 day tour - 52 euro/pers

Vei incepe ziua vizitand sanctuarul din Fatima, apoi vei avea timp pentru masa de pranz (nu este inclusa in pret) si cumparaturi. De asemenea ai ocazia sa participi la Liturghie fie in Catedrala, fie in Capela Aparitiilor. Apoi vei continua catre satul Aljustrel, locul in care au crescut cei trei copii care au vazut-o pe Fecioara Maria.

Intalnirea / Punct pick-up: la hotel.

Durata: aproximativ 13 ore.

Start: la ora 7.

Limbi: engleza, germana, portugheza si spaniola.

Lisbon City Tour & Shopping - 48 euro/pers

In aceasta excursie de o zi vei avea ocazia sa descoperi minunatul oras Lisabona, capitala Portugaliei. Intrarea in orasul Lisabona se face pe impresionantul pod suspendat 25 Aprilie. Vei vizita cele mai importante atractii turistice, inclusiv Turnul Belem, Manastirea Jeronimos, Monumentul Descoperirilor precum si cartierul evreiesc Alfama. Vei avea timp liber pentru cumparaturi, pentru a vizita Castelul Sf. George sau pentru a explora strazile orasului. Returul catre Algarve se face pe podul Vasco da Gama, considerat a fi cel mai lung din Europa.

Intalnirea / Punct pick-up: la hotel.

Durata: aproximativ 12 ore.

Start: la ora 7:30.

Limbi: engleza, germana, portugheza, franceza si spaniola.

Super Day - Jeep & Boat cruise along the river - 62 euro/pers

Exploreaza pitoreasca regiune Algarve in acest tur combinat pe uscat si pe apa. Petrece-ti prima jumatate a zilei explorand intr-un Jeep cararile mai putin cunoscute din Algarve apoi bucura-te de o croaziera relaxanta de-a lungul raului Arade.

Paraseste drumurile principale si aventureaza-te in inima tinutului Algarve intr-un convoi de jeep-uri. Traverseaza dealuri, vai, pajisti si cursuri de apa in timp ce admiri spectacolul minunat al naturii. Invata mai multe despre flora, fauna si mestesugurile regiunii – producerea mierii si a lichiorului medronho. Dupa aceea vei te poti bucura de un pranz savuros intr-un restaurant traditional.

Continua apoi cu o croaziera pe raul Arade, o ruta importanta a romanilor. Raul se intalneste cu marea in orasul Portimao. Bucura-te pe peisajul luxuriant, cantecele pasarilor, fauna salbatica si ritmul aproape hipnotic al valurilor ce lovesc barca.

Pentru a incheia o zi perfecta vei face o oprire la una dintre plajele cu nisip auriu din Algarve, unde te vei bucura de o sesiune revigoranta de inot, inainte sa te intorci la hotel cu jeep-ul.

Intalnirea / Punct pick-up: la hotel.

Durata: aproximativ 8 ore.

Start: la ora 9:30.

Limbi: engleza, germana, portugheza, franceza si spaniola.

Condor de Vilamoura Boat Cruise - Cruise with lunch & drinks - 38 euro/pers

In aceasta croaziera prin regiunea Algarve vei putea admira peisaje senzationale in timp ce te relaxezi pe puntea velierului Condor de Vilamoura. Acesta este o replica a unui velier de pescuit american, un tip de vas foarte popular in secolul XIX. Condor de Vilamoura a fost construit in Portugalia in anul 1986 si are doua catarge cu o latime de 34 m. Vasul dispune de un salon cu aer conditionat, cu bar unde se servesc bauturi si gustari. De asemenea are toate sistemele moderne de navigatie si securitate pentru a garanta o croaziera confortabila.

Dupa plecarea din portul Vilamoura te vei indrepta de-a lungul coastei pana in zona Benagil. Vei trece pe langa statiunile Praia da Oura, Albufeira si Armação de Pêra si vei putea admira pesteri fascinante si formatiuni stancoase spectaculoase. Vasul ancoreaza in apropierea unei plaje retrase pentru a te bucura de un pranz delicios. Dupa aceea vei avea timp pentru o sesiune de inot si te poti relaxa pe plaja. Daca marea permite vei putea explora pesteri misterioase intr-o excursie cu barca.

Durata: 7 ore.

Start: la ora 10.

Altele: pretul include masa de pranz si bauturi.

Side car - Most beautiful beaches - Half day ride - 108 euro/pers

Relaxeaza-te si bucura-te de o plimbare ce incepe cu traversarea raului Arade pe vechiul pod inaugurat in 1876. Te vei indrepta spre Ferragudo, de-a lungul coastei si vei putea admira vegetatia luxurianta, casele imprastiate si orizontul albastru. Vei descoperi unele dintre cele mai frumoase plaje din Algarve cu nisipuri aurii si ape cristaline, incadrate de formatiuni de roca sculptate de mare.

Vei vizita satul Ferragudo, Praia da Rocha, farurile de pe coasta, insula cu pescarusi si o grota ce adaposteste porumbei. Vei trece pe langa multe terenuri de golf si statiuni in drumul catre statiunea Carvoeiro si te vei opri pentru o pauza de fotografii in Algar Seco.

Dupa aceea vei continua catre comunitatile de pescari Benagil si Praia da Marinha. La intoarcere vei putea opta pentru o degustare de vinuri in Algarve.

Intalnirea / Punct pick-up: la hotel.

Durata: 3 ore.

Limbi: engleza si portugheza.

Zoomarine Theme Park - 2 Days ticket with transport - 60 euro/pers

Descopera tainele adancurilor in cel mai bun parc de distractii din Algarve. Centrul pentru Oceanografie Zoomarine a fost construit pentru a educa si distra vizitatorii. Vei invata mai multe despre fauna marina bogata din aceasta regiune, ce include delfini, foci, rechini, broaste testoase, crocodili si pesti tropicali.

Situat in Guia, la doar cativa kilometri de Albufeira, acesta este locul in care te poti bucura de spectacole cu delfini, foci si lei de mare, precum si pasari tropicale si de prada. Tot aici vei vedea un acvariu spectaculos , un cinematograf 4D, piscine si o plaja cu nisip. Vei experimenta senzatii incredibile intr-o calatorie prin lumea cunoasterii si vei descoperi misterele oceanelor.

Zoomarine este un mediu fantastic unde poti interactiona cu delfini si unde vei trai experiente care iti vor schimba viziunea asupra oceanelor. Daca iti doresti sa te relaxezi atunci linistea lacurilor si gradinilor creeaza un cadru ideal, cu facilitati excelente, inclusiv o gama larga de restaurante, magazine si piscine.

Start: intre martie – octombrie, intre orele 10 – 17. Aprilie, mai, 21 iunie si septembrie, intre orele 10 – 18. 22 iunie – august, intre orele 10 – 19:30.

Deschis zilnic, exceptand:

Aprilie: 10,11,17,18,24,25.

Mai: 8,9,15,16,21,22.

Septembrie: 18,19,25,26.

Octombrie: 2,3,9,10,16,17,23,24.

A doua vizita este valabila pana la 10 zile dupa prima vizita. Accesul se face pe baza bratarii personale.

Madeira

Beautiful Bays - 45 euro/pers

Aceasta croaziera este ideala pentru iubitorii de natura. Aventura incepe din portul Funchal, continua cu Machico si apoi Baía d'Abra, un golf minunat ce este declarat rezervatie naturala, unde poti inota si te poti bucura de atmosfera de vacanta. O masa delicioasa va fi servita la bord.

Intalnirea / Punct pick-up: la hotelurile din Machico, Santa Cruz Caniço, Caniçal, Ribeira Brava, Ponta do Sol, Calheta si Funchal.

Durata: 5 ore.

Start: de la ora 10 sau 15, intre mai – septembrie.

Limbi: engleza, germana, portugheza, franceza si spaniola.

Cayoning in Madeira - 65 euro/pers

Te vei bucura de o dimineata plina de natura, sport si aventura. Unul dintre cele mai bune locuri pentru canyoning din Europa, Madeira a devenit o destinatie turistica populara pentru iubitorii de adrenalina. Acest sport interesant te va aduce mai aproape de natura, explorand cursul unui rau folosind o varietate de tehnici si echipamente. Vei descoperi locatii spectaculoase ce nu sunt accesibile cu masina si vei avea parte de o experienta de neuitat.

Aventura te va purta de-a lungul raului Ribeira das Cales, un parc natural in apropiere de Funchal, situat la 1500 m altitudine. Aceasta excursie este ideala pentru cei care isi doresc sa aiba primul contact cu acest sport antrenant si palpitant.

Intalnirea / Punct pick-up: la hotelurile din Funchal.

Durata: 5 ore, activitatea dureaza 3 ore.

Start: miercuri si duminica, de la ora 9.

Limbi: engleza, portugheza, franceza si spaniola.

Altele: daca nu ai incaltaminte corespunzatoare, poti inchiria ghete de canyoning.

Walking in Queimadas Natural Park - Caldeirao Verde - 36 euro/pers

Parcul Natural Queimadas este situat in nordul orasului Funchal. In aceasta drumetie de 5 ore vei avea ocazia sa explorezi celebrele apeducte (levadas), specifice insulei Madeira. Inconjurat de vegetatie bogata vei descoperi in acesta plimbare biodiversitatea incredibila a peisajului in continua schimbare.

Vei merge de-a lungul sistemului traditional de mini-canale ce traverseaza muntii transportand apa din nord catre terenul arid din sud.

Admira peisajele care se schimba in fata ochilor pe masura ce treci cascade, creste de munti si paduri luxuriante.

Intalnirea / Punct pick-up: la hotel.

Durata: 9 ore.

Start: luni, de la ora 9.

Limbi: engleza, portugheza, franceza si spaniola.

Altele: din motive de siguranta traseul poate sa sufere modificari. Este recomandat sa porti incaltaminte ce ofera o aderenta buna. Distanta parcursa este de 12 km.

Casino Dinner Show - 51 euro/pers

Situat in gradinile subtopicale uimitoare ale Pestana Casino Park Resort Hotel si proiectat de arhitectul de renume mondial Oscar Niemeyer, Casino da Madeira este singurul cazinou de pe insula, dobandind astfel o reputatie pentru exclusivitate.

La sosire vei fi intampinat cu o bautura revigoranta. Apoi vei putea savura o masa cu trei feluri de mancare, insotite de o selectie de vinuri albe si rosii, bere, bauturi racoritoare sau cafea. Dupa cina te vei putea bucura de atmosfera, in timp ce artistii de top din Madeira distreaza publicul cu un spectacol plin de stralucire. In cele din urma, daca norocul iti surade, crupierii si mesele de joc te asteapta!

Start: restaurantul se deschide la ora 19:30, cina incepe la ora 20 si spectacolul la 20:30.

Program: Cina + pianist, de la ora 19:30; Miguel Pires & The Bubblers, de la ora 20:20; Show “magic Moulin”, cantareata Joana Ferreira, de la ora 20:45; Dancing Music cu DJ, de la ora 21:30.

Altele: copiii (6 -12 ani) pot intra in restaurant folosind intrarea din Pestana Casino Park Hotel.

Minorii nu pot intra in camerele de jocuri. Codul vestimentar este smart casual.

Fado Show - 17 euro/pers

Muzica fado face parte din sufletul lusitan, luand nastere in tavernele secolului XIX. A devenind de-a lungul anilor simbolul culturii portugheze, fiind in prezent inclusa in Patrimoniul Cultural UNESCO. Acompaniate de chitara, vocile cantaretilor de Fado sunt vocea portughezilor. Timp de 50 de minute te vei putea bucura de un spectacol ce spune povesti despre mare, oameni, iubire si saudade, un sentiment ce descrie singuratatea si melancolia.

Durata: 50 min.

Start: de marti pana duminica, de la ora 18.

Lakes of Madeira Tour - 31 euro/pers

Cu peisajul incredibil din Madeira, incarcat cu vai luxuriante si munti semeti este usor sa intelegi de ce mersul pe jos este activitatea cea mai populara a insulei. In acest tur vei putea admira cele mai frumoase peisaje din renumitele levadas (apeducte). Vei descoperi in aceasta plimbare prin natura magica a insulei reteaua de irigatii cunoscuta sub numele de levadas. Cu o lungime de peste 1500 km, canalele inguste traverseaza stanci si prapastii. Tot acest sistem ingenios a fost proiectat pentru a transporta apa catre sudul insulei, irigand livezi de fructe, podgorii si gradini.

Aceasta plimbare este deosebita – vei admira bazinele de piatra sculptate de-a lungul milioanelor de ani si cascadele magnifice care te indeamna la inot in apele cristaline de munte. Diversitatea reliefului este impresionanta, variand de la campii intinse pana la creste montane. Acest tur ofera aventura de neuitat a carei amintire o vei pastra pentru totdeauna.

Intalnirea / Punct pick-up: la hotel.

Durata: aproximativ 8 ore.

Start: de la ora 9.

Limbi: engleza.

Half day tour to Eira do Serrado and Monte - 24 euro/pers

Excursia incepe la Pico dos Barcelos, de unde vei putea admira panorama minunatului oras Funchal, inainte de a continua catre punctul de observatie Eira do Serrado. Aici poti admira privelistea superba a satului Curral das Freiras apoi te vei calatori prin dealuri catre Monte, o localitate pitoreasca renumita pentru biserica Miradouro da Senhora do Monte dar si pentru toboggan run, un traseu de 2 km ce se coboara cu o sanie cu roti (nu este inclus in pret). Apoi vei vizita un producator local de broderie si daca timpul permite vei participa la o degustare de vinuri.

Intalnirea / Punct pick-up: la hotel.

Durata: aproximativ 5 ore.

Start: luni si marti, de la ora 9.

Limbi: engleza, portugheza, franceza, germana si spaniola.

Paradise Valley - Half day Levadas walk - 23 euro/pers

Aceasta plimbare usoara de o jumatate de zi printre munti si vai, de-a lungul Levada da Serra do Faial este ideala pentru iubitorii de natura. Excursia incepe in Vale Paraiso si se termina in Rochão. Pe traseu vei avea parte de privelisti impresionante, terase agricole, gradini spectaculoase si minunata panorama a satului Camacha. Mirosul pinilor iti va trezi simturile in aceasta plimbare linistita.

Intalnirea / Punct pick-up: la hotel.

Durata: aproximativ 2 ore 30 min.

Start: intre 8:15 – 9:15.

Limbi: engleza si portugheza.

Altele: pretul include transport, asigurare si ghid montan.

Levadas Walk - Ribeiro Frio - 23 euro/pers

Descopera minunata coasta de nord-est a Madeirei in aceasta plimbare relaxanta, ce urmeaza traseul unuia dintre celebrele levadas ale insulei, mini-canale de irigatie construite prin peisajul impresionant. Povestea acestor apeducte incepe in secolul al XVI-lea cand primii colonisti portughezi au identificat necesitatea de a transfera apa din zonele cu precipitatii bogate catre zonele aride ale insulei. Din cauza terenului muntos realizarea acestui proiect s-a bazat pe idei ingineresti pline de ingeniozitate, inclusiv tuneluri si reamenajarea reliefului.

Din fericire acest traseu este usor si relaxant, purtandu-te prin mediul rural cu peisaje impresionante si terase spectaculoase. Insotit de sunetul constant al apei, este greu sa nu fii cuprins de acest peisaj feeric si impresionat de modul in care natura a fost modelata de generatiile de agricultori din regiune.

Intalnirea / Punct pick-up: la hotelurile din Funchal, Canico si Machico.

Durata: aproximativ 4 ore.

Start: de la ora 9.

Columbus replica ship  cruise Madeira - 32 euro/pers

Calatoreste inapoi in timp, in epoca de aur a descoperirilor, la bordul unei replici in marime naturala a celebrului vas condus de Cristofor Columb, Santa Maria. Aceasta croaziera te va purta de-a lungul coastei de sud a Madeirei – vei putea admira Cabo Girão, una dintre cele mai inalte stanci marine din lume. Vei avea multe posibilitati de distractie, precum inot si snorkelling si vei putea vedea delfini, broaste testoase si balene.

Una dintre cele trei nave cu care Columb a navigat catre vest, in cautarea Indiei, a fost Santa Maria. Aceasta a fost subiectul multor documentare internationale, printre care si celebrul "Quest pentru Columbus" de pe Discovery Channel. Vei fi uimit de ingineria complicata a vasului in timp ce capitanul navigheaza cu maiestrie apele ce inconjoara Madeira.

Nu uita costumul de inot daca iti doresti sa explorezi de aproape apa cristalina a Oceanului Atlantic. Croaziera va face o oprire la Cabo Girão, unde vei putea inota si admira stancile impunatoare. La bord ai ocazia sa gusti din renumitele prajituri cu miere si vinul local. Cu putin noroc vei putea vedea delfini, broaste testoase si balene ce se vor apropia curioase de nava.

Intalnirea / Punct pick-up: imbarcarea se face in port, cu 30 minute inainte de plecare.

Durata: 3 ore.

Start: de la ora 10:30 sau 15.

Full day trip to Santana - 34 euro/pers

In aceasta excursie de o zi vei avea multe de vazut. Pico do Arieiro, al treilea cel mai inalt varf al insulei Madeira, Ribeiro Frio si ferma de pastrav dar si Santana unde poti admira cabanele traditionale cu acoperis de paie. Dupa aceea vei continua de-a lungul coastei de nord, unde vei vizita Porto da Cruz, Portela si Machico, locatia in care au ancorat primii exploratori in anul 1419, precum si Camacha, un sat renumit pentru atelierele de impletitura.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: aproximativ 9 ore.

Start: de la ora 9.

Limbi: engleza, portugheza, franceza, germana si spaniola.

Turul opereaza de marti si sambata, in perioada octombrie – martie; marti, joi si sambata, in perioada aprilie – septembrie.

Azore

10 Volcanoes hiking trail on Faial Island - 54 euro/pers

Combinand cele mai bune trasee ce traverseaza insula Faial, aceasta excursie te va duce in inima naturii spectaculoase. Descopera diversitatea florei din Azore, cu specii care se dezvolta la altitudine precum si specii ce caracterizeaza canioanele inguste.

Pornind de la punctul de observatie Caldeira vei merge de-a lungul regiunii incadrata de structuri vulcanice incredibile pana vei ajunge la un drum format din piatra vulcanica, paralel cu traseul. Apoi vei continua de-a lungul canalelor de irigatie (levadas) construite prin munti. Continua catre vest pe o poteca de 8 km pana la renumitul far Capelinhos, locul ideal pentru a incheia o zi perfecta.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: 7 ore.

Start: de la ora 9.

Limbi: engleza si portugheza.

Altele: traseul este supus conditiilor meteo. Este recomandat sa porti incaltaminte confortabila. Distanta parcursa este de 25 km.

4X4 Tour - 66 euro/pers

De-a lungul coastei, prin parcuri naturale si peisaje vulcanice, vei descoperi esenta si secretele bine pastrate ale insulei Terceira. Vei vizita satul Biscoitos, cu peisajul sau inconjurat de podgorii, unde strugurii cresc pe pereti de stanca de peste 400 de ani. De asemenea vei vizita Muzeul Vinului, unde ai sansa sa gusti si sa cumperi produsul de marca al regiunii.

La pranz vei savura un fel de mancare traditional numit Alcatra, recunoscut pentru aroma intensa. Continua apoi catre Furnas do Enxofre, centrul geografic al insulei, unde vei descoperi originile vulcanice ale insulei Terceira, cu o atmosfera calda si miros caracteristic de sulf. Vei vizita Algar do Carvão; inainte de sfarsitul turului vei putea admira peisajul impresionant al campurilor vibrante din Serra do Cume.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: 5 ore.

Start: de la ora 9.

Limbi: engleza.

Altele: pretul nu include intrarea la Algar do Carvão. Este recomandat sa porti incaltaminte confortabila. Acest tur nu este recomandat femeilor gravide, copiilor sub 6 ani si persoanelor cu dizabilitati.

Sao Miguel - Sete Cidades Jeep Tour - 75 euro/pers

In acest tur vei putea descoperi frumusetile naturale ale Portugaliei si te vei bucura de o aventura off-road. Excursia incepe pe drumurile neasfaltate folosite in general de catre fermierii locali. Poti admira privelistile impresionante ale insulei din puncte de observatie izolate, la care se poate ajunge doar cu un vehicul 4X4.

Admira spectaculoasele lacuri gemene Sete Cidades si zonele de coasta cu privelisti incredibile Ponta do Escalvado si Mosteiros. Miercurea se poate vizita si vechiul far din Ginetes, in drum catre ultima destinatie, Ferraria. Aici vei experimenta magia naturii cu o baie relaxanta intr-o piscina cu apa termala.

Vei fi uimit de peisajele naturale impresionante si vei descoperi frumusetea reala a insulei São Miguel in aceasta expeditie 4X4.

Intalnirea / Punct pick-up: in fata Tourism Board, Avenida Infante D. Henrique.

Durata: 7 ore.

Start: de la ora 9.

Limbi: engleza.

Altele: este recomandat sa poti incaltaminte si haine confortabile. Nu uita costumul de baie. Itinerariul poate fi supus schimbarilor.

Canoeing and horseback riding in Sao Miguel - 92 euro/pers

São Miguel este o insula cu peisaje vulcanice si lacuri ce pur si simplu iti taie rasuflarea.  Bucura-te de un tur special, in care vei putea explora aceasta locatie spectaculoasa dintr-o canoe si calare.

Incepe aventura cu o plimbare in canoe pe Lagoa das Furnas, in inima peisajului vulcanic al insulei. Vei face o scurta oprire pentru a admira fenomenul vulcanic al fumarolelor, ale caror temperaturi sunt suficient de fierbinti pentru ca localnicii sa gateasca Cozido (un fel de tocana).

Dupa masa de pranz in Furnas vei continua catre Quinta da Terça, in Livramento. Aici vei putea explora calare drumurile inguste, incadrate de ziduri de piatra antice si vei descoperi spectacolul minunat al naturii. Acest tur este pentru cei care doresc sa experimenteze insulele Azore, nu doar sa le viziteze.

Intalnirea / Punct pick-up: Picos de Aventura / Hotel Marina Atlantico (Ponta Delgada).

Durata: 7 ore.

Start: de la ora 9:30.

Limbi: engleza.

Tour around Flores Island - Half day tour - 51 euro/pers - Full day tour - 81 euro/pers

Acest tur de o jumatate de zi incepe parasind orasul Santa Cruz catre centrul insulei, vizitand punctele de observatie Pico da Casinha, Arcos da Ribeira da Cruz si Lagoa da Lomba. Apoi vei vizita punctele de observatie Rasa, Seca, Agua Branca, Comprida si Negra. Indreptandu-te catre partea de vest a insulei te vei opri la Craveiro Lopes si cascada Ribeira Grande inainte de ajunge in satul Fajã Grande. Dupa o drumetie pana la cascada Poço do Bacalhau vei vizita cel mai vestic punct al Europei, Monchique. Trecand prin Caldeira spre satul Mosteiro vei vizita punctul de observatie Rocha dos Bordões si satul Lajeado.

Turul continua apoi catre sudul insulei, cu punctele de observatie Morro dos Frades si Fãja do Lopo Vaz, inainte de a ajunge in satul Lajes, unde vei vizita biserica Nossa Senhora do Rosário. Apoi vei trece prin satele Fazenda das Lajes, Lomba, Caveira, pana la ultima destinatie, orasul Santa Cruz.  Vei avea multe oportunitati de fotografie si te vei bucura de peisaje spectaculoase de-a lungul acestei excursii.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: 4 ore.

Start: de la ora 9.

Limbi: engleza si portugheza.

Altele: este recomandat sa poti incaltaminte confortabila.

Swimming with dolphins in Sao Miguel - 75 euro/pers

Urmareste jucausii delfini in habitatul lor natural in aceasta excursie de doua ore pe minunata insula São Miguel. Inoata in apele turcoaz si interactioneaza cu aceste creaturi inteligente, observandu-le comportamentul.

Vei putea afla mai multe informatii despre delfini de la un expert – vei intelege de ce delfinii sunt considerati a fi asemanatori cu oamenii si de ce sunt atat de iubit de locuitorii insulei. Este imposibil sa nu fii fermecat de natura iubitoare si comportamentul vesel al acestor mamifere prietenoase.

Inotul cu delfinii este o activitate foarte populara si este usor de inteles de ce. Te poti bucura de aceasta experienta sublima in cadrul spectaculos al arhipelagului Azore. Delfinii sunt atrasi de aceasta zona datorita abundentei de peste – in aceasta regiune poti vedea peste 20 de specii diferite de delfini si balene. Cu siguranta in urma acestei aventuri acvatice vei ramane cu o amintire placuta.

Intalnirea / Punct pick-up: biroul Futurismo din Marina Pero Teive, in fata hotelului Marina Atlantico, Avenida Joao B. Mota Amaral, Ponta Delgada.

Durata: 2 ore.

Start: de la ora 8 sau 14.

Limbi: engleza si portugheza.

Viewpoint Vista do Rei & pineapple plantations - 29 euro/pers

Descopera specialitatea insulelor Azore, una dintre cele mai renumite locatii pentru plantatiile de ananas. Nici o vizita pe insula nu este completa fara a gusta acest fruct delicios, a carui cultivare a inceput cu peste un secol in urma solurile fertile din Azore.

Din Ponta Delgada te vei indrepta direct catre serele de ananas din Fajã de Baixo. Vei putea observa diferitele stadii ale ciclului de crestere si vei invata diferitele metode de a cultiva un fruct considerat a fi cel mai bun de acest fel din lume. Bineinteles vei gusta acest fruct cu gust rafinat. Ananasul a aparut pentru prima oara pe insula in secolul al XIX-lea si a fost folosit exclusiv in scopuri decorative. Ghidul iti va spune mai multe fapte si povestiri interesante despre istoria ananasului in regiune.

Turul continua apoi de-a lungul coastei de nord pana la punctul de observatie Pico do Carvão, de unde vei putea admira peisajul fantastic al insulelor Azore. Dintr-un al doilea punct de observatie, Vista do Rei te vei bucura de panorama spectaculoasa a lacurilor Lagoa Azul si Lagoa Verde lakes, ambele situate in craterul unui vulcan stins, Sete Cidades.

Acest tur este perfect pentru a intra in atmosfera insulei si cu siguranta urmatorul cocktail pe care il vei savura va fi pina colada!

Intalnirea / Punct pick-up: in fata Tourism Board, Avenida Infante D. Henrique.

Durata: aproximativ 4 ore.

Start: de la ora 8:30.

Limbi: engleza si portugheza.

Altele: este recomandat sa poti incaltaminte si haine confortabile. Vizibilitatea punctelor de observatie depinde de conditiile meteo.

Sao Miguel Whale Watching - 52 euro/pers

Bucura-te de o experienta unica, urmarind balene si delfini pe coastele insulelor Azore, un loc considerat de multi ca fiind cel mai bun pentru a vedea aceste creaturi minunate.

Inainte de porni in acesta aventura vei un scurt instructaj de siguranta. Apoi te vei indrepta catre apele pline de fauna marina ce inconjoara insulele Azore. Pe langa biodiversitatea naturala a zonei aici se intalnesc pe toata peioada anului specii migratoare. Vei intalni mai multe specii de delfini la tot pasul, pe care ii pot vedea cum se hranesc si cum interactioneaza unii cu altii. Nu uita sa iti aduci aparatul de fotografiat pentru a captura aceste momente pentru totdeauna.

Intalnirea / Punct pick-up: biroul Futurismo din Marina Pero Teive, in fata hotelului Marina Atlantico, Avenida Joao B. Mota Amaral, Ponta Delgada.

Durata: 3 ore.

Start: de la ora 8:30.

Limbi: engleza si portugheza.

Altele: turul depinde de conditiile meteo. Deoarece delfinii si balenele inoata libere in habitatul lor natural nu este garantat ca vor putea fi vazute.

Porto & Zona de Nord

Santiago Compostela & Viana do Castelo - 105 euro/pers

Paseste pe urmele pelerinilor, de-a lungul secolelor, in acest tur de o zi la Santiago de Compostela si Viano do Castelo, doua orase medievale incredibile. Santiago de Compostela este capitala Galicia, din nordul Spaniei si este renumita pentru catedrala magnifica ce adaposteste altarul Sf. James.

Viano do Castelo este un oras sofisticat, considerat bijuteria regiunii Costa Verde, fiind impanzit de cladiri minunate din secolul XIX.

Dupa transferul de la hotel te vei indrepta catre Santiago de Compostela, admirand impresionantul peisaj rural. Te vei bucura de timp liber in acest oras incredibil, un centru al vietii catolice timp de sute de ani. Poti participa la Liturghie, tinuta in fiecare zi la panz si poti explora spectaculoasa Catedrala si stradutele inguste ale centrului orasului.

Apoi vei continua catre Viana do Castelo, unde vei vizita catedrala si centrul istoric. Amplasat intr-un peisaj de o frumusete naturala incredibila, orasul este renumit pentru pelerinajul la Nossa Senhora da Agonia. Vei avea timp sa vanezi un suvenir care sa iti aminteasca de aceasta excursie inainte de a reveni la hotel.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: 11 ore.

Start: de la ora 8.

Limbi: engleza, portugheza, spaniola si franceza.

Altele: Turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Porto City Tour half day - 38 euro/pers

In acest tur vei descoperi Porto, unul dintre cele mai vechi si frumoase orase din Europa. Cu bisericile in stil baroc, cladirile minunate din secolul XIX si centrul medieval Porto este visul oricarui arhitect si gazduieste, de asemenea, o scena culturala plina de viata, cu muzica, arta si teatru la tot pasul. Vei putea descoperi arhitectura unica a orasului plin de culoare intr-un tur cu ghid al centrului istoric urmat de o excursie la o crama.

Incepe cu explorarea micilor alei pietruite din Bairro da Sé, centrul medieval din Porto, o locatie plina de viata unde vei putea afla mai multe despre modul de viata al localnicilor. Frumusetea cladirilor precum si vestigiile arheologice romane sunt renumite, zona facand parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Nici o excursie in Porto nu este completa daca nu gusti cel mai renumit produs al orasului: vinul de Porto. Inainte de sfarsitul turului vei traversa raul Douro pentru a vizita faimoasele crame Croft din Vila Nova de Gaia. Vinul este atent imbatranit pana la perfectiune in butoaie uriase in beciurile de piatra inainte de a fi exportat peste tot in lume.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: 4 ore.

Start: de la ora 9.

Limbi: engleza, portugheza, spaniola si franceza.

Altele: Turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Braga & Guimaraes tour in minibus - 76 euro/pers

Turul incepe cu o vizita la Guimarães, locul de nastere al Portugaliei ca natiune. Orasul si-a pastrat atmosfera medievala si face parte din patrimoniul UNESCO. Vei vizita impunatorul castel din secolul X si maiestuosul Palat al Ducilor de Bragança.

Continua apoi pe Bulevardul Santa Maria ce te va duce pana in piata plina de farmec din inima orasului vechi, Largo da Oliveira. Dupa masa de pranz si o pauza relaxanta te vei indrepta catre Braga, cel mai vechi oras portughez si capitala religioasa a Portugaliei. Timp  de sase secole acesta a fost un important centru de pelerinaj. Vei vedea ruinele Sé, o catedrala din secolul XII, vestigiile romane din Bracara Augusta si Bom Jesus do Monte.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: 10 ore.

Start: de la ora 9.

Limbi: engleza, portugheza, spaniola si franceza.

Altele: pretul include intrare la castel si Palatul Ducilor de Bragança si masa de pranz. Turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Porto by night - 70 euro/pers

Bucura-te de o noapte uimitoare intr-o atmosfera magica, descoperind monumentele istorice si strazile vechi din Porto, dar si gastronomia si muzica Fado. Savureaza cina in stil si bucura-te de o seara fantastica de divertisment. Pe masura ce soarele apune orasul se trezeste la viata iar strazile se umplu cu oameni. In aceasta atmosfera magica vei putea gusta delicatesele locale si vei experimenta o noapte de ospat si distractie pe care nu o vei uita.

La restaurant vei avea parte de o primire calduroasa, apoi vei putea gusta unele dintre cele mai bune mancaruri portugheze din oras. Influentele mediteraneene ce se impletesc cu trecutul colonial al Portugaliei sunt o adevarata incantare pentru simturi. Cele mai proaspete sardine din Atlanticm ulei de masline fin, ardei iute, scortisoara exotica, vanilie si sofran sunt doar cateva dintre notele acestei simfonii a aromelor.

In timpul cinei vei calatori inapoi in trecutul misterios prin muzica traditionala portugheza. Cantcele despre dragoste, gelozie si tristete sunt amestecate cu cele despre speranta si vise, fiind atinse de saudade, un sentiment de dor si nostalgie. Lasa-te purtat de-a lungul secolelor, prin spiritul natiunii, pe masura ce absorbi folclorul bogat si aromele delicioase ale preparatelor traditionale.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: 4 ore.

Start: de la ora 20:30.

Limbi: engleza, portugheza, spaniola si franceza.

Altele: pretul include cina, apa/bauturi racoritoare si ceai/cafea. Turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Douro Valley tour in minibus - 94 euro/pers

Valea Douro are unele dintre cele mai uimitoare peisaje din lume, datorate teraselor sinuoase construite pentru plantarea vitei de vie, fiind parte din patrimoniul UNESCO. Turul incepe in Régua, capitala regiunii Douro, aleasa de catre Marchizul de Pombal in secolul al XVIII-lea drept centrul primei regiuni demarcate din lume. In oraselul Pinhão vei putea admira peisajele magnifice intr-o croaziera cu barca de-a lungul raului, apoi vei vizita o statie de cale ferata istorica, renumita pentru mozaicurile ce reprezinta peisajele regiunii si aspecte ale recoltei. Dupa un pranz delicios vei avea ocazia sa gusti unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii. Douro este o invitatie pentru simturi: degustari de vinuri, peisaje grandioase, cultura bogata, gastronomie savuroasa si oameni interesanti.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: 12 ore.

Start: de la ora 8.

Limbi: engleza, portugheza, spaniola si franceza.

Altele: pretul include doua degustari de vinuri si masa de pranz la un restaurant traditional. Turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Aveiro half day tour - 54 euro/pers

Viziteaza fermecatorul oras Aveiro, supranumit „Venetia portugheza” pentru cladirile vechi, caile navigabile si pentru barcile traditionale numite moliceiro. Acest oras uimitor este incarcat cu catedrale, strazi intortocheate si plaje minunate, precum si oportunitati excelente de cumparaturi.

Bucura-te de o croaziere de-a lungul canalelor navigabile cu o barca traditionala numita moliceiro. Acestea sunt asemanatoare cu gondolele venetiene, insa au origini modeste: acestea au fost initial utilizate pentru a recolta alge marine, cel mai exportat produs al regiunii in trecut.

Vei avea timp  sa explorezi orasul. Poti incerca celebrele produse de patiserie locale, Ovos Moles. Aceste dulciuri delicate in forma de scoica sunt facute din ou si zahar, fiind bine cunoscute in toata Portugalia.

Inainte de sfarsitul turului te vei putea plimba de-a lungul plajelor din Costa Nova, unde vei putea admira casele traditionale ale pescarilor. Pictate cu dungi viu colorate, casele ofera vederi panoramice perfecte ale oceanului.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Start: de la ora 9 sau 14.

Limbi: engleza, portugheza, spaniola si franceza.

Altele: mesele nu sunt incluse in pret. Acest tur nu este recomandat persoanelor cu dizabilitati. Turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Fado in Porto by minibus - 52 euro/pers

Fado este o invitatie de a simti sufletul poporului portughez. Vei descoperi anticele si renumitele case de fado din Porto, explorand strazile orasului sub mantia noptii. Dupa ce parasesti restaurantul, pe drumul de intoarcere catre hotel, vei putea admira cele mai importante monumente si atractii turistice.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: aproximativ 4 ore.

Start: zilnic, de la ora 19:30.

Limbi: engleza, portugheza, spaniola si franceza.

Visit to Douro Valley - 102 euro/pers

Descopera peisajul rafinat si cultura bogata a vaii Douro in acest tur cu ghid. Aceasta vale vasta, in care se inalta podgorii si vile vechi de piatra deasupra raului Douro, este renumita peste tot in lume, fiind locul de nastere al vinului de Porto. Descopera rolul pe care valea l-a avut in viata culinara si religioasa de-a lungul secolelor si puterea credintelor si traditiilor sale.

Prima oprire este Amarante, aflat pe malul raului si inconjurat de peisaje montane impresionante. Pe malul raului vei gasi Manastirea Sf. Maria, construita pentru a o venera pe Fecioara Maria, care ocupa un loc special in crestinismul portughez. Continua apoi catre Lamego, unde vei vizita Altarul Fecioarei Tamaduitoare. Aceasta cladire in stil baroc se inalta deasupra orasului, avand 686 trepte pana la intrare. Inauntru poti vedea sculpturi din lemn, marmura decorativa si vitralii spectaculoase.

Vei savura un pranz delicios la restaurantul Preto, in Regua, in timp ce admiri peisajele raului Douro si terasele pe care sunt cultivati celebrii struguri din care se face vin de Porto. Dupa aceea vei vizita crama Quinta do Tedo, unde se produce renumita bautura.

Inainte de sfarsitul turului vei vizita Pinhão, unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale Portugaliei, cu decorul sau pitoresc si atmosfera relaxata. Te vei putea bucura de o plimbare linistita pe stradutele pietruite inainte de a te intoarce la hotel.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: 11 ore.

Start: zilnic, de la ora 9.

Limbi: engleza, portugheza, spaniola si franceza.

Altele: masa de pranz este inclusa in pret. Acest tur nu este recomandat persoanelor cu dizabilitati. Turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Wine Tour - Douro Valley - 102 euro/pers

Fiind prima regiune viticola demarcata din lume si avand un peisaj impresionant aceasta regiune este inclusa in patrimoniul UNESCO. In acest tur vei avea ocazia sa gusti unele dintre cele mai bune vinuri locale vizitand doua podgorii, Quinta do Seixo si Quinta do Tedo. Savureaza aromele rafinate ale unora dintre cele mai bune vinuri din lume in acest tur de o zi prin Valea Douro. Descopera patru tipuri diferite de vin produse in aceasta regiune vasta in care podgoriile si vilele vechi de piatra se inalta deasupra raului Douro.

Incepe cu o vizita la cramele Raposeira pentru a gusta cele mai bune vinuri spumante din zona, produse inca din 1898. Mii de sticle sunt pastrate intr-un labirint subteran ce ofera conditii de depozitare perfecte. Bucura-te apoi de un pranz delicios insotit de un vin de la un producator local la restaurantul Preto.

Continua apoi catre crama Quinta do Tedo, unde vei gusta din celebrul vin de Porto. Acest vin a fost favoritul Ducelui de Wellington si imparatesei Ecaterina, castigand o reputatie regala in toata Europa. Faima sa inca nu s-a stins: in Anglia este inca bautura oficiala la toasturile Reginei.  Inainte de sfarsitul turului vei vizita Quinta da Aveleda. In aceasta locatie spectaculoasa, inconjurata de gradini pline de aroma si culoare, se produce „vinul verde” inca din anii 1800. Bucura-te de un pahar de vin proaspat, cu note vibrante de citrice si mere si de un tur al gradinilor impresionante.

Intalnirea / Punct pick-up: de la hotel.

Durata: aproximativ 10 ore.

Start: zilnic, de la ora 8:30.

Limbi: engleza, portugheza, spaniola si franceza.

Altele: degustarile de vin sunt incluse in pret. Acest tur nu este recomandat persoanelor cu dizabilitati. Turul este supus conditiilor meteo sau anumitor evenimente care pot avea loc in diferite date.

Lisabona

lisabona portugalia

Capitala Portugaliei este situata pe malul Atlanticului, unde raul Tejo se varsa in ocean printr-un estuar. Avand o populatie de 550 000 locuitori, Lisabona este cel mai mare centru comercial si economic al tarii.

Lisabona ofera turistilor o imagine atipica pentru o capitala europeana, cladirile fiind puternic influentate de coloniile de peste mari ale Portugaliei,  prezentand o imagine arhitecturala unica.  In acelasi timp, turistii intalnesc o imagine arhitecturala armonioasa, datorita reconstructiei din temelii a orasului dupa cutremurul dezastruos din 1755. Singura cladire care a supravietuit pana in prezent este manastirea Jeronimos din secolul 16, cel mai mare monument al Lisabonei.

Manastirea Jeronimos impreuna cu Turnul Belem au fost inscrise pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, in anul 1983. Turnul Belem se afla in cartierul omonim, in vestul orasului. Pe langa monumentele etalon ale capitalei (Manastirea Jeronimos si Turnul Belem), gasim aici si resedinta prezidentiala, Palacio de Belem.

Pentru amatorii de cumparaturi si viata moderna, inima comerciala a Lisabonei se intinde intre Piata Dom Petro IV si Praca de Comercio.

Cel mai vizibil monunent al Lisabonei  este Castelo de Sao Jorge. Acesta ofera privelisti asupra districtului Graca si Alfama, o zona intortocheata si plina de istorie, construita de mauri in secolul 11. O plimbare in jurul Alfamei, cel mai vechi cartier al orasului este o idee foarte buna pentru iubitorii de istorie si arta maura.

Excursiile de o zi in jurul Lisabonei va pot aduce multe experiente de neuitat. Obidos, Alcobaca, Nazare, Fatima si Batalha sunt doar cateva din localitatile pe care le puteti vizita.  Printre principalele atractii sunt Manastirea Batalha, declarata monument UNESCO, faimosul altar al Bisericii Catolice din Fatima, precum si Manastirea Dominicana, o capodopera de inspiratie gotica tarzie, declarata monument UNESCO. De asemenea, puteti degusta lichiorul de cirese traditional din Obidos.

Algarve

algarve portugalia

Algarve este cel mai bun loc din Portugalia unde te poti relaxa la plaja. Plajele sunt printre cele mai cautate din Europa, cu nisip fin, inconjurate de stanci aurii, insule pustii care fac hotarul dintre Ria Formosa si mare, precum si mici golfuri acoperite de stanci. Oceanul este colorat in toate nuantele de albastru, calm si calduros, invitand turistii la bai lungi de inot si sporturi nautice.

De asemenea, in Algarve intalnim si munti, unde oamenii traiesc in armonie cu natura si pastreaza traditiile pe care adora sa le impartaseasca turistilor. Nu trebuie uitate orasele, precum Silves, care pastreaza urmele trecutului sau arab si Lagos. Orasele cosmopolite Portimao si Albufeira sunt o destinatie potrivita pentru viata de noapte. Tavira este o vitrina a arhitecturii traditionale, iar Faro, poarta de intrare in aceasta regiune are nevoie de mult timp pentru a-i fi descoperite frumusetile culturale si istorice.

Pentru relaxare, puteti alege intre programele variate de tratament in centre SPA si de  talasoterapie, precum si in baile termale Monchique. De asemenea, exista numeroase cursuri internationale de golf, unde va puteti relaxa. Hotelurile, satele de vacanta, resorturile, de la cele mai simple la cele mai sofisticate, toate ofera experiente de neuitat.

Tot in aceasta regiune, puteti alege potecile de drumetie sau drumurile pentru biciclete pentru a explora zona. De asemenea, explorarea cu barca este o alta modalitate ecologica pentru a observa fauna si flora acestei zone.

Atunci cand va asezati la masa, veti fi incantati de pestele si fructele de mare proaspete, cu arome divine pe care le puteti experimenta la terasele simple de pe plaja sau la restaurantele Michelin.

Madeira

madeira portugalia

Arhipelagul este compus din doua insule principale, locuite si alte insule mai mici, nelocuite numite de localnici Ilhas Deserta si De Selvagens. Alaturi de Insulele Azore si Canare acest arhipelag formeaza regiunea Macaronesia, nume dat de geografii greci care au numit aceste insule aflate la vest de Gibraltar makaron nesoin sau Insulele Celor Fericiti.

Principalele insule ale arhipelagului sunt Madeira si Porto Santo, aceasta din urma fiind prima insula descoperita de exploratorii portughezi. In expeditia lor catre coasta vest africana, exploratorii portughezi nu au avut parte de o vreme prea buna, astfel ca s-au refugiat pe coasta insulei Porto Santo. Doi ani mai tarziu s-au intors si au descoperit insula principala, Maideira, caruia au denumit-o si Insula de Lemn.

Madeira este un paradis natural, cu o vegetatie luxurianta si o fauna bogata, unica in lume. In acelasi timp este recunoscuta la nivel mondial si pentru vinul madeirean ce rezulta dintr-un proces de maturare lung si la caldura.

Funchal este principalul oras si port al insulei, al carui denumire deriva din feniculul salbatic Funcho. O vizita in Funchal incepe din piata centrala, Praca do Municipio. Vei gasi aici Camara Municipal, o cladire maiestuoasa care este in acelasi timp si primarie.

Madeira de Vest se mandreste cu a doua cea mai inalta stanca de mare din Europa, Cabo Girao. Cu o inaltine ametitoare de 580 m ce ofera privelisti incredibile asupra Oceanului Atlantic.

Insulele Azore

azore portugalia

Pentru cunoscatorii in materie de calatorii, Insulele Azore au reprezentat dintotdeauna un punct important pe harta locatiilor inedite, insa in ultimii ani datorita recunoasterii UNESCO dar si a altor organizatii, insulele au devenit un pic mai cunoscute si astfel calatori din intreaga lume ajung in Azore unde sunt fascinati de natura deosebit de frumoasa.

Chiar si asa marea majoritate stiu foarte putine despre acest arhipeleag din mijlocul Oceanului Atlantic unde muntii subacvatci uriasi doar zgarie suprafata apelor oceanului. Insulele se afla la intersectia placii tectonice africane cu cea eurasica dar si cu cea Americana, fiind considerate o marturie a fortelor ce modeleaza dintotdeauna planeta noastra.

Aceasta este o lume a izvoarelor termale, a cavernelor si grotelor formate din roca topita dar si a lacurilor albastre si a padurilor de dafin si cedru ce impodobesc pantele craterelor vulcanice.

UNESCO a desemnat trei dintre cele noua insule ale arhipeleagului: Graciosa, Flores si Corvo, ca biosfere iar arhipeleagul contine de asemenea peste 30 de plaje cu steag albastru.

Pentru iubitorii vietii marine Azore este poate una din putinele sanse de a vedea balene albastre, insa insulele pun la dispozitia turistilor sai o multitudine de alte excursii precum cele de drumetie si aventura.

Porto si Nordul

porto portugalia

Porto  este al doilea oras al Portugaliei ca marime, dupa capitala Lisabona. Situat in nordul tarii, acest oras a dat numele vinului de Porto, cel mai cunoscut produs portughez la nivel mondial.

Una dintre cele mai cunoscute imagini ale orasului este reprezentata de Podul Ludovic I, un monument arhitectural construit in perioada de glorie (secolele 18-19) de catre celebrul arhitect Gustav Eiffel. Un alt obiectiv turistic construit in aceeasi perioada prospera este gara, considerata una dintre cele mai frumoase din Europa.

Alte puncte turistice de mare interes ale acestui oras sunt  Praca da Liberdade, statuia lui Don Pedro al IV-lea, Primaria, Piata Centrala de Alimente, renumita Cafe Majestic, Torre dos Clerigos, precum si catedrala Sao Francisco.

Parteneri