Giraffe Manor – Singurul hotel cu girafe din lume

august 22, 2019 5:26
Publicat de Andrei
Giraffe Manor – Singurul hotel cu girafe din lume
3.9 - 7 votes

Situata in Nairobi, Giraffe Manor este o locatie deosebita, ce ofera o priveliste minunata asupra dealurilor Ngong. Construit in 1932, conacul este una dintre cele mai frumoase cladiri din capitala Kenyei. Giraffe Manor este in prezent un hotel boutique exclusivist, care aminteste de grandoarea art deco a anilor ’30, atunci cand primii turisti europeni au inceput sa viziteze Africa in cautarea vietii salbatice. Cu toate acestea, punctul principal de atractie al Giraffe Manor este turma de girafe Rothschild ce alearga libere pe domeniul privat al hotelului. In timpul micului dejun oaspetii hotelului pot avea parte de o experienta unica – girafele isi baga gaturile lungi prin ferestrele deschise, in speranta ca vor primi o gustare din partea acestora.

 

De fapt, intregul concept este un sanctuar creat pentru a proteja specia de girafe Rotshschild. Aflate in pericol de disparitie, in toata lumea sunt ramase doar cateva sute de exemplare, zece dintre ele aflandu-se la Giraffe Manor. Acestea se inmultesc in mod natural, iar puii sunt reintrodusi in salbaticie la varsta de 2 ani.

Pe langa hranirea si observarea girafelor, hotelul pune la dispozitia oaspetilor si un centru de spa si relaxare. De asemenea se pot organiza excursii in Nairobi – de exemplu in Piata Maasai, unde sunt vandute obiecte de artizanat traditionale sau la Muzeul National, unde puteti afla mai multe despre istoria si patrimoniul cultural kenyan.

 

Photo credit: facebook.com/GiraffeManor