gorilla trekking

Gorilla Trekking

august 19, 2016 12:45
Publicat de Andrei
Gorilla Trekking
5 - 1 vote

Ce trebuie sa stii despre experienta gorilla trekking

Gorilele de munte din Uganda sunt o specie foarte rara, pe care nu o poti vedea in nicio gradina zoologica din lume, deoarece nu pot supravietui in captivitate. Experienta gorilla trekking iti ofera ocazia sa te intalnesti fata in fata cu aceste animale unice.

Acesta pot fi intalnite doar in Uganda, Rwanda si Republica Democrata Congo. In prezent, exista aproximativ 786 de gorile de munte ramase in toata lumea, iar jumatate dintre acestea se afla in padurile Bwindi si Mgahinga din Uganda.

Pana in anul 1902 gorilele de munte nu erau cunoscute in Occident. Prima oara au fost identificate in timpul unei expeditii pe muntele Sabinyo, la peste 2800 m. Pana atunci nimeni nu isi imagina faptul ca gorilele pot supravietui intr-o zona de climat rece.

Vestea a atras multi vanatori in regiune, in special in Congo, unde multe familii de gorile au fost ucise sau capturate. In prezent, numarul gorilelor de munte este in crestere datorita masurilor luate pentru protejarea acestei specii.

 

Informatii despre gorilele de munte

Desi foarte puternici, masculii dominanti sunt blanzi si timizi. De asemenea, gorilele de munte sunt obisnuite cu oamenii, deci riscurile sa devina agresive sunt foarte mici. Foarte rar, un pui mai curios se poate apropia, caz in care trebuie sa pastrezi o distanta de minimum 7 m. Aceasta distanta este pentru a proteja gorilele de boli umane contagioase.

Se recomanda purtarea hainelor de culori neutre, precum khaki, verde oliv sau nuante deschise de maro.

Cea mai buna locatie pentru gorilla trekking in Uganda este Parcul National Bwindi.

Pretul unui permis este de 750$ in Rwanda si 600$ in Uganda. Permisul iti ofera  o ora in compania gorilelor de munte, intr-un grup de 8 persoane. Astfel, vei putea contribui la salvarea uneia dintre cele mai rare specii din lume.  Cu siguranta experienta gorilla trekking este o sansa unica de a vedea aceste creaturi impresionante – doar atunci cand le vei privi in ochi iti vei da seama cat de mult se aseamana cu noi, oamenii.