Patru destinatii exotice pentru Revelion 2020

septembrie 15, 2019 4:30
Publicat de Andrei

Ce spui de o destinatie exotica unde sa intampini Anul Nou? Plaje unde timpul inca mai are rabdare, civilizatii care iti pot oferi bucuria unei noi perspective si trasee pe care sa te aventurezi. Toate acestea ti-ar putea ascuti simturile, ti-ar starni pofta de viata, te-ar pune fata in fata cu ceea ce iti doresti si ceea ce poti avea. TRIPTAILOR iti propune un mix eclectic de 4 destinatii pentru cumpana dintre ani, care sa mai adauge o poveste de neuitat calatoriei tale prin viata.

Costa Rica

Venim in intampinarea ta cu o propunere de nerefuzat, un paradis verde care te va fascina inca de la sosirea pe aeroport. Visul oricarui iubitor de natura, Costa Rica a devenit sinonim pentru tot ceea ce reprezinta un paradis tropical neatins. Istoria linistita a tarii ce se intinde maiestuos de la Oceanul Pacific pana la Marea Caraibilor a fost un avantaj de pe urma caruia Costa Rica a castigat popularitate in randul turistilor din intreaga lume. Desi are o suprafata destul de mica, Costa Rica ofera toate ingredientele unei vacante reusite, satisfacand pana si pe cei mai pretentiosi turisti, datorita varietatii de activitati, microclimate si peisaje.  Cea mai importanta trasatura a culturii acestei tari este zicala Pura Vida, literal viata pura, un fel de lege nescrisa a acestei tari, ce este transpusa in toate aspectele vietii cotidiene. Aceste cuvinte, folosite ca salut sau pentru a exprima ceva ce este excelent, transmit ideologia locala de a trai viata intr-un mod linistit si placut, in comuniune cu natura, alaturi de prieteni si familie. In momentul in care vei intalni localnicii prietenosi si relaxati vei intelege imediat sensul acestei mantre.

Costa Rica este in primele 20 de tari ale lumii in ceea ce priveste biodiversitatea si densitatea de plante si animale pe km². Facand parte din Cercul de Foc al Pacificului, vulcanii din Costa Rica sunt printre cei mai fermecatori din lume, fiind inclusi in rezervatiile naturale ale tarii si oferind un adevarat spectacol de foc. Toate acestea sunt ca un magnet pentru calatorii dornici de sporturi active si aventura.

Vezi ofertele pentru Costa Rica

Thailanda

Candva cunoscuta sub numele de Siam, Thailanda este cu adevarat un regat al frumusetii naturii, exotica si tropicala, culturala si istorica, aceasta tara radiaza parca in fata vizitatorilor pe care ii imbie cu temple aurite, plaje extraordinare si oameni prietenosi.

Reusita acestui tinut de a nu se fi lasat colonizat de-a lungul timpului este o exceptie in sud-estul Asiei. In acest regat nu au existat niciodata razboaie civile sau conflicte rasiale. Aceasta libertate se reflecta si astazi pe chipurile thailandezilor, care sunt independenti, mandri, plini de veselie si foarte relaxati.

Peisajele sunt un alt motiv pentru a alege o vacanta in Thailanda, o tara cu peste 100 de parcuri nationale, dintre care 20 sunt parcuri marine. Daca nu-ti regasesti propria imagine a paradisului tropical in insulele risipite de-a lungul coastei sud-estice a Thailandei, inseamna ca nu ai cautat cum trebuie. Frumusetea acestor sute de insule ce scanteiaza in Marea Andaman este absolut uimitoare, incepand cu Phuket – cea mai mare insula si statiune din Thailanda – si cu formatiunile de calcar ce domina Golful Phang Nga, pana la insulele nelocuite si inconjurate de corali de langa apele teritoriale malaeziene.

Insula Phuket, supranumita si “Perla Marii Andaman”, a fost “descoperita” de excursionisti la inceputul anilor 1970, iar de atunci s-a dezvoltat constant, devenind una dintre cele mai cautate zone turistice din Asia, care se poate lauda cu hoteluri de lux, statiuni balneare celebre in toata lumea si restaurante de prima mana, atat cu specific thailandez, cat si international. Urmele trecutului multicultural al insulei se pot inca vedea in capitala insulei, in sudul careia s-au pastrat cladiri in stil sino-portughez, mai ales case chinezesti lungi si inguste, cu magazine la parter si frumos decorate in stilul european din secolul al XIX- lea.

Situata intr-un cadrul natural aproape paradisiac, presarat cu palmieri, plaje superbe si dealuri impadurite, insula face parte dintr-o arie naturala protejata, in special datorita vietii marine extrem de variate. Phuket ofera o paleta larga de activitati turistice, facilitate de o infrastructura foarte buna. Turistii se pot delecta facand scufundari, drumetii, plimbari pe plaja, sporturi acvatice, golf, excursii de la o insula la alta, toate fiind foarte bine organizate, iar birourile turistice din toate hotelurile vand aceste excursii cu plecari zilnice.

Vezi ofertele pentru Thailanda

Zanzibar

Zanzibar este un fermecator arhipelag, in largul coastei de est a Africii, ce a devenit cunoscut lumii intregi, initial datorita comertului cu sclavi, din secolul XIX si ulterior, datorita condimentelor imbietoare cultivate aici si a plajelor nesfarsite.

Paradisul plajelor albe si al albastrului-verzui incomensurabil, Zanzibar este resursa micilor sate pescaresti unde linistea surda este intrerupta din cand in cand de vuietul oceanului. Arhipelagul gazduieste mai multe insule dintre care Bawe si Prison excelente pentru snorkelling. Daca insa doresti sa te aventurezi pe o insula pustie, Tumbatu este destinatia perfecta.
Insula Inchisorii, cunoscuta si ca Changu, iti va face legatura cu Stone Town capitala culturala a Zanzibarului. Orasul este parte din Patrimoniul UNESCO, cu numeroase moschei si doua mari catedrale. Majoritatea cladirilor din oras au fost reabilitate, ele datand din secolul al XIX-lea. Istoria coloniala a tarii o vei putea explora la Muzeul Memorial al Pacii, iar elogiul adus sultanilor din Zanzibar este prezent la Muzeul Palatului, o cladire alba si grandioasa. Vei putea vizita si prima cladire din Zanzibar cu lumina electrica si lift electric, Casa Minunilor. Construita ca un palat de ceremonie pentru Sultanul Barghash, este o incantare din punct de vedere arhitectonic. Trebuie sa vezi turnul cu ceas!

In vecinatate se gaseste si Fortul Arab, unde vei putea participa la piese de teatru in aer liber si te vei putea plimba in micile magazine de unde vei putea achizitiona mirodenii precum cuisoare, nucsoara, scortisoara sau piper.

Daca te hotarasti sa te reintorci in natura, noi iti propunem si Rezervatia Naturala Jozani unde vei putea observa specii endemice de maimute, foarte fotogenice si libertine.
Satul Kizimkazi din partea de sud iti ofera posibilitatea de a inota impreuna cu delfinii. Cultural vorbind, Kizimkazi este si situl unei vechi moschei din secolul al XII-lea, o veche atestare a Islamului in Africa de Est.

Incheie-ti aventura in inima oceanului cu cea mai buna si sigura scufundare in adancuri. Zanzibar este renumit pentru buna vizibilitate subacvatica, de aceea vei avea posibilitatea sa faci asta si noaptea. Fauna marina, impreuna cu intinderile luxuriante de corali iti vor hrani apetitul pentru necunoscut. Intr-un final, vei realiza cat de multe ai ajuns sa afli si despre tine.

Vezi ofertele pentru Zanzibar

Maldive

Inceputul lunii decembrie pana catre jumatatea lunii aprilie este ideal pentru vizitarea Insulelor Maldive. Daca umiditatea este mai ridicata in celelalte luni ale anului, in perioada Revelionului te vei bucura de o vreme insorita, temperaturi moderate si de o briza racoritoare. Temperatura apei variaza intre 24 si 27 de grade Celsius dand posibilitatea iubitorilor de inot nu numai sa se relaxezeze in mijlocul peisajului de vis, ci si sa exploreze fauna si flora subacvatica. Activitatile de tip snorkeling iti vor pune sangele in miscare si te vor apropia mai mult de necunoscut.
Peste 100 de specii de pesti si mai bine de 200 de specii de corali pot fi observate in zonele de snorkeling precum Banana Reef, Okobe Thila sau Kuda Haa.

Majoritatea resorturilor din Maldive organizeaza si excursii de pescuit in care iubitorii acestui sport. Acestia pot inchiria barci dotate cu toate echipamentele necesare sau pot solicita asistenta de la profesionisti. Baracuda, wahoo, marlin, ton si sail fish sunt cateva dintre cele mai populare capturi.

Pentru cei care prefera doar sa observe diferitele moduri in care natura se exprima, Insulele sunt locul in care poti descoperi in jur de 23 de specii de balene la care trebuie sa adaugam si prezenta indragitilor delfini. Apele clare ale Oceanului Indian datorate curentilor marimi moderati garanteaza explorarea pana in cel mai mic detaliu al intregului peisaj.
Seara te poti bucura de plimbari pe plajele care par ca nu se mai sfarsesc. Nisipul alb si fin pare ca inghite o parte din uscat. Vei intelege de ce Maldivele sunt considerate peisajul de top al destinatiilor tropicale.

Maldive este cel mai mic stat din Asia si cea mai mica tara musulmana din lume. Cu toate acestea, Vechea Moschee de Vineri, Muzeul National sau Piata Republicii sunt cateva puncte cheie care trebuie vizitate. Gravurile uluitoare, obiectele care descriu istoria si patrimoniul cultural bogat al tarii vin in completarea locului care la inceput iti va parea izolat de lume.
Aloca-ti timp si relaxeaza-te in micul parc din Piata Republicii. Vei avea posibilitatea sa iei pulsul vietii de zi cu zi a localnicilor, care de altfel sunt extrem de binevoitori.

Vezi ofertele pentru Maldive