Seychelles: Exotism la superlativ

aprilie 26, 2018 5:19
Publicat de Andrei

 

Insulele Seychelles sunt una dintre ultimele frontiere ale lumii, intruchipand aventura si frumusetea naturala in forma ei cea mai bruta. Vizitate de-a lungul istoriei doar sporadic de negustorii, exploratorii si piratii ce nimereau aici navigand intr-o zona pentru care nu existau harti, insulele au fost ascunse de civilizatie pana acum aproximativ 250 de ani, fiind colonizate rand pe rand de portughezi, francezi si britanici.

Atat colonialismul francez cat si cel britanic s-au mentinut de-a lungul secolelor, iar imigratia de pe ambele maluri ale Oceanului Indian a contribuit la amestecul eterogen al populatiei. Istoria insulelor este presarata cu povesti despre pirati si chiar daca urmele acestora au disparut de-a lungul anilor, in prezent raman legende despre comori ingropate ce asteapta sa fie descoperite de catre exploratorii cu spirit de aventura.

sejur seychelles
sejur seychelles

Multe dintre insulele arhipelagului sunt inca nelocuite oferind unele dintre cele mai spectaculoase rezervatii naturale ale lumii si plaje paradisiace intr-un decor exotic. Din acest motiv Seychelles reprezinta una dintre cele mai vanate destinatii de vacanta ale zilelor noastre.

Scufundarile sunt una dintre cele mai populare activitati in Seychelles deoarece recifurile care inconjoara insulele adapostesc peste 300 de specii de pesti si aproximativ 100 de specii de corali. Temperatura apei este ideala pe parcursul intregului an iar vizibilitatea depaseste 30 m, in special in lunile aprilie si noiembrie. Una dintre cele mai populare locatii pentru scufundari este insula Desroches, datorita numeroaselor formatiuni subacvatice, pesteri si grote. Datorita combinatiei de ape calme si briza constanta, o alta activitate populara in Seychelles sunt sporturile nautice precum windsurf, yachting sau kitesurf.

Pentru o experienta luxury iti recomandam Insula de Nord, un resort privat situat la 30 km de insula principala, Mahé. Plajele albe stralucitoare imprejmuiesc insula cu vegetatie tropicala luxurianta, deasupra careia se ridica trei aflorimente cu inaltimi intre 110 si 180 m, intreg peisajul fiind completat de recifurile filigrane ale oceanului azuriu. Toata insula a fost inclusa intr-un program de reabilitare, astfel ca florei si faunei pe cale de disparitie li s-a oferit un sanctuar unde sa prospere.

Cele 11 vile pentru oaspeti sunt construite din materiale locale de catre maestrii artizani africani si au un stil arhitectural unic ce completeaza conceptul de „barefoot luxury”. Insula de Nord este locatia ideala daca vrei sa te bucuri de frumusetea naturala impresionanta a arhipelagului Seychelles intr-un cadru privat, cu servicii de top si experiente pe care le vei purta pentru totdeauna in amintire si suflet.