cele mai frumoase drumuri

Top 15 cele mai frumoase drumuri din lume

august 12, 2016 12:36
Publicat de Andrei
Top 15 cele mai frumoase drumuri din lume
3.7 - 3 votes

 

Nu exista un sentiment mai bun decat cel de a explora un drum necunoscut, aflat intr-un peisaj impresionant. Iti prezentam in continuare un top cu cele mai interesante 15 drumuri din lume, intr-o ordine oarecare.

 

1. Chapman’s Peak Drive, Africa de Sud

Pe acest drum vei avea impresia ca te afli pe marginea muntelui. Cei 8 km au in total 114 curbe, insa peisajul este impresionant.

 

2. Great Ocean Road, Australia

Great Ocean Road este unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume, ingloband paduri tropicale, privelistea oceanului si parcuri nationale pline de verdeata. Tot aici poti admira si celebrele formatiuni de calcar „12 Apostoli”.

 

3. Rohtang Pass, India

Aflata la 3978 metri inaltime, in Rohtang Pass poti vedea unii dintre cei mai frumosi  ghetari din lume, pe langa peisajul obisnuit, cu munti acoperiti de nori si rauri repezi.

 

4. Route 66, America

Route 66 este probabil cel mai cunoscut drum din lume, cu o lungime de peste 3900 km, construit pentru a reprezenta ideea fundamentala de libertate. De-a lungul rutei istorice exista foarte multe atractii turistice.

 

5. Hana Highway, Hawaii

Este o atractie turistica foarte populara pentru turistii care viziteaza insula Maui. Privelistile sunt incantatoare de-a lungul celor 620 de curbe ce trec direct prin padurea tropicala.

 

6. Blue Ridge Parkway, America

Frumusetea culorilor Muntilor Apalasi poate fi admirata de-a lungul a 755 km, pe aceasta sosea pe care limita de viteza nu este niciodata mai mare de 45 mph (72 km/h).

 

7. Ruta 40, Argentina

Cu o lungime de peste 5000 km, Ruta 40 este cea mai lunga sosea din Argentina, trecand prin 20 de parcuri nationale si peste 18 rauri. Acest drum este pentru cei care iubesc varietatea si peisajele uimitoare.

 

8. Milford Road, Noua Zeelanda

Stapanul Inelelor a fost filmat in Noua Zeelanda datorita peisajelor naturale superbe, pe care le poti admira de-a lungul Milford Road, recunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase drumuri din tara.

 

9. North Yungas Road, Bolivia

Cunoscut sub numele de” Camino de las Yungas” – Drumul Mortii, este o ruta montana cu o lungime de 64 km, fiind recunoscut ca fiind cel mai periculos drum din lume. Este locul perfect pentru dependentii de adrenalina, dar si pentru cei care doresc sa vada natura salbatica.

 

10. Jebel Hafeet Mountain Road, Abu Dhabi

Cel mai bun timp pentru a experimenta acest drum este dupa amiaza tarziu. Acest drum este recunoscut pentru peisajul spectaculos ce poate fi admirat la apusul soarelui din varful muntelui Jebel Hafeet.

 

11. Tianmen Mountain Road, China

Situata in Parcul National Tianmen, cei 11 km ai drumul sinuos te conduc spre varful muntelui, de unde poti admira unul dintre cele mai frumoase peisaje pe care le-ai vazut vreodata.

 

12. Stelvio Pass, Italia

Situat la o inaltime de 2757 metri, Stelvio Pass este recunoscut printre pasionatii de automobile drept cel mai bun drum din lume, imbinand curbele stranse cu peisajele impresionante.

 

13. Irohazaka, Japonia

Acest drum a jucat un rol important in istoria Japoniei, fiind folosit de catre pelerinii budisti drept cale de acces catre lacul Chuzenji. Fiecare dintre cele 48 de serpentine contine un caracter al alfabetului japonez.

 

14. The Hawaii Belt, Hawaii

Acest drum inconjoara insula Hawaii. Poti admira imagini spectaculoase cu vulcani, plaje cu nisip alb, paduri luxuriante si munti semeti de-a lungul celor 242 km.

 

15. Col de Turini, Franta

Col de Turini este un drum spectaculos din Franta, recunoscut pentru gazduirea unor etape importante din Raliul Monte Carlo si Tour de France.