UE planuieste deschiderea granitelor pentru calatorii vaccinati

mai 27, 2021 11:36
Publicat de Andrei
UE planuieste deschiderea granitelor pentru calatorii vaccinati

 

Cel mai probabil, UE isi va redeschide complet granitele la jumatatea lunii iunie, pentru persoanele care au efectuat schema completa de vaccinare. Deoarece campaniile de vaccinare in masa sunt in desfasurare in toate statele membre ale UE, Comisia Europeana a propus relaxarea restrictiilor de calatorie.

Ambasadorii la UE ai celor 27 de state membre au facut o recomandare pentru schimbarea regulilor, astfel incat sa fie permise calatoriile ne-esentiale ale persoanelor din afara UE care s-au vaccinat cu ambele doze (sau cu o singura doza in cazul vaccinului Johnson&Johnson), dar este vorba doar de vaccinurile aprobate pe teritoriul Uniunii Europene – BioNTech si Pfizer, Moderna, AstraZeneca si Johnson&Johnson.

In prezent, pe lista tarilor considerate sigure, ai caror cetateni pot sa calatoreasca in Europa si pentru scopuri ne-esentiale, se afla Australia, Noua Zeelanda, Israel si Marea Britanie.

In unele state membre, obligatia de a efectua teste COVID inainte si dupa sosire sau izolare este inca in vigoare, dar UE a declarat ca aceste masuri vor fi relaxate treptat, pe masura ce campaniile de vaccinare continua si rata de infectare scade in unele tari.

Surse: DW, Mediafax