viza china

Informatii despre viza pentru China & Permis Tibet

septembrie 5, 2017 9:54
Publicat de Andrei

Viza China - Informatii despre obtinerea vizei turistice pentru China

Viza China se poate obtine la Ambasada Republicii Populare Chineze din Bucuresti. In functie de scopul calatoriei exista mai multe tipuri de viza, insa in acest articol se refera strict la viza turistica. Taxele pentru viza variaza de la 240 lei/persoana pentru viza cu o singura intrare pana la 720 lei/persoana pentru viza valabila un an, cu intrari multiple.

Actele necesare de obtinere a vizei turistice pentru China sunt urmatoarele:

  1. Pasaport valabil cel putin 6 luni.
  2. Copie a pasaportului.
  3. Formular de cerere pentru viza completat. Acesta poate fi gasit la aceasta adresa.
  4. O poza tip pasaport recenta, lipita pe formular.
  5. Biletul de avion dus-intors si voucher de cazare de la un hotel din China sau o scrisoare de invitatie. In cazul invitatiei aceasta trebuie sa includa urmatoarele informatii: datele personale, detalii despre calatorie, datele persoanei sau institutiei care face invitatia.

Hong Kong si Macao

Cetatenii romani care viziteaza Hong Kong sau Macao in scop turistic nu au nevoie de viza, pentru o perioada de 90 de zile. Pentru aceasta aveti nevoie de un pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii din Hong Kong sau Macao.

Permis de intrare pentru Tibet

Pentru a intra in Regiunea Autonoma Tibet aveti nevoie de un permis emis de Biroul de Turism Tibet. Calatoriile indviduale nu sunt permise, excursiile in regiune fiind organizate doar prin intermediul unei agentii de turism locale. Actele necesare pentru obtinerea permisului de calatorie in Tibet sunt urmatoarele:

  1. Copie a pasaportului valabil cel putin 6 luni.
  2. O copie a vizei de China.
  3. O copie a itinerariului de calatorie.

Acest permis este valabil pentru vizitarea zonelor Lhasa, Shigatse si Tsetang. Pentru a vizita vestul Tibetului, Everest, Valea Yarlung si zonele Gyantse si Sakya aveti nevoie de un alt permis emis de Biroul de Securitate Publica. Acesta se poate obtine doar local, in Lhasa, deoarece necesita pasaportul in original.