viza india

Informatii despre viza pentru India

septembrie 14, 2017 5:05
Publicat de Andrei

Viza India - Informatii despre obtinerea vizei turistice pentru India

Daca planuiesti sa vizitezi India trebuie sa stii ca ai nevoie de viza. Viza pentru India se poate obtine in doua moduri – fie la Ambasada Indiei din Bucuresti, fie online. Exista mai multe tipuri de viza, in functie de scopul calatoriei in India, insa acest articol face referire la obtinerea vizei turistice. Taxa pentru viza India (turistica) valabila 1 an, cu intrari multiple este 440 RON. Pe langa aceasta, incepand cu 1.09.2017 se aplica o taxa suplimentara de serviciu in valoare de 15 RON.

Documentele necesare pentru viza turistica India:

  1. Pasaport valabil cel putin 3 luni, cu 2 pagini libere.
  2. O poza tip pasaport recenta in format JPG si fizic.
  3. Formular de viza completat (se completeaza online la adresa https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html). Formularul se printeaza si se semneaza.
  4. Dovada rezervarilor pentru biletele de avion si vouchere de cazare in India.
  5. Plata taxei de viza.

Aplicatiile pentru viza pot fi depuse la Ambasada Indiei in in Romania in timpul saptamanii, intre orele 09:30 – 12:30. Timpul de procesare al aplicatiei este in general de 1 – 2 zile lucratoare de la data depunerii.

e-Visa pentru India

Cetatenii romani care viziteaza India in scop turistic au la dispozitie optiune de e-Visa. Aceasta se poate obtine completand un formular online, inainte de calatorie. Dupa completarea formularului si plata online a taxei, viza este valabila 60 de zile de la data intrarii in India. Taxa pentru e-Visa este de 80 USD.

Documente necesare pentru e-Visa India:

  1. Copie scanata a pasaportului valabil cel putin 6 luni de la intoarcerea din India. (format PDF, maximum 300 KB). Nu sunt acceptate pasapoartele temporare.
  2. Biletul de avion dus-intors ce trebuie prezentat la sosirea in India.
  3. O poza tip pasaport in format JPG (dimensiune maxima 1 MB).

Puteti afla mai multe informatii despre viza India pe site-ul oficial.