Adventure Iordania

Circuit 7 zile

Adventure Iordania

Descopera  Iordania alaturi de TripTailor!

Circuit Adventure Iordania 2019 –  7 zile

TARIFE DE LA 1610 EURO/PERS


Itinerar

Ziua 1 / BUCURESTI – AMMAN - MAREA MOARTA

La aeroportul Otopeni va imbarcati pentru zborul direct catre Amman al companiei Tarom. La sosirea in Amman, foarte devreme in cursul diminetii, sunteti preluati de ghid si faceti un scut tur panoramic al orasului in asteptarea deschiderii restaurantelor si cafenelelor. Apoi seviti un mic dejun traditional si va indreptati catre Marea Moarta, unde dupa check in veti face o excursie de trekking de-a lungul tarmului.

Aveti restul zilei la dispozitie pentru relaxare la Marea Moarta.

Relativ departe de incarcatura istorica, religioasa si culturala oferita pe tava de alta capitale ale Orientului Mijlociu, orasul Amman ofera vizitatorilor o experienta mai aproape de cultura moderna araba, o cultura atat de aproape de cea occidentala si totusi intrepatrunsa din loc in loc de fire ale unor vechi si frumoase traditii ce s-au pastrat de-a lungul timpului pentru a infrumuseta viata iordanienilor.

Cu o populatie de peste 4 milioane de locuitori, capitala Iordaniei este impartita in doua zone: cea noua, situata in partea de vest a orasului, unde peisajul este format din vile, cafenele, baruri si cealalta de est , zona mai veche care include si centrul orasului, unde peisajul este mai apropiat de capitalele traditionale ale tarilor árabe.

Marea Moarta este considerata a fi locul cu cea mai joasa altitudine de pe Pamant, fiind situata la aproximativ 400 m sub nivelul marii. Din punct de vedere geologic si geografic aceasta este un lac sarat situat ca o granita naturala intre

Iordania si Israel. Denumirea de marea moarta provine de la faptul ca datorita salinitatii extraordinar de mare nici o fiinta vie nu poate trai in apele sale. Totusi locatia reuneste prin contrast o frumusete uluitoare data in primul rand de malurile zimtate de culori desertice si apa de un albastru cobalt.

In oaze precum Ein Gedi, tot timpul anului izvoarele naturale intretin o vegetati aproape luxurianta pentru aceasta zona, astfel ca locatia adesea a fost comparata cu Gradina Edenului.

Cu toate acestea motivele pentru care Marea Moarta este atat de populara sunt proprietatile ei curative, mai ales in cazul problemelor dermatologice si reumatice, recunoscute inca din antichitate.

MESE INCLUSE: Cina


Ziua 2 / MAREA MOARTA – WADI MUJIB - REZERVATIA NATURALA DANA - PETRA

Dimineata dupa micul dejun veti fi transferati la Wadi Mujib, pe un drum de aproximativ 1 ora, unde veti petrece urmatoarele 3-4 ore intr-o excursie de trekking de-a lungul canionului. Acest traseu este deschis in perioada 1 Aprilie- 31 Octombrie si se realizeaza in grupuri organizate. Participantii trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani, sa stie sa innoate si sa aiba o conditie fizica buna. Excursia incepe la centrul de informare turistica de unde veti strabate pe jos barajul pentru ca mai apoi sa continuati pe cursul raului printre stanci impunatoare pana la baza unei cascade. In functie de cantitatea de precipitatii din acel sezon/an, in aceasta zona calatorii pot gasi bazine de apa in care sa innoate.Dupa aceasta excursie veti continua catre Rezervatia Naturala Dana, unde veti face o usoara excusie de trekking pana in sat.

Rezervatia Naturala Dana acopera o suprafata de 308 km² si reprezinta una dintre valorile naturale ale acestei tari si chiar si ale Terrei. Este compusa dintr-un lant de vai si munti ce se intind de la Valea Iordanului pana la Wadi Araba. Dana este casa a peste 600 de specii de plante, 37 de specii de mamifere si 190 specii de pasari.

Dupa amiaza sunteti transferati la Petra.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 3 / PETRA

In aceasta zi dupa micul dejun veti porni in explorarea orasului Petra. Dupa amiaza reveniti la hotel unde aveti timp liber pentru relaxare.

Orasul antic nabateean Petra, cu arhitectura sa impresionanta nu este doar cel mai important obiectiv al unei tari binecuvantate, ci este si una dintre minunile lumii. Descoperit in anul 1812 de catre exploratorul elvetian Louis Burckhardt, orasul isi pastreaza si astazi misterul datorat in mare parte locatiei sale aproape inaccesibile.

Situat intre Marea Rosie si Marea Moarta si locuit inca din vremuri preistorice, capitala Nabateeana Petra a devenit in perioadele elenistice si romane un important centru de schimb al bunurilor. Unele dintre bunurile vremurilor respective au fost tamaia din Arabia, matasea din China si condimentele din India. Petra a fost in acelasi timp o intersectie cultural-economica intre Arabia, Egipt, Siria si Fenicia.

Petra este jumatate construita si jumatate sapata in stanca, inconjurata de munti si chei. In vremea in care orasul era locuit, un sistem ingenios de gestionare a apei a permis intr-o zona extrem de arida cresterea excesiva a acestei asezari atat in vremea nabateenilor dar si cea a romanilor si bizantinilor.

Declarat Patrimoniu UNESCO in anul 1985, valoarea acestui sit arheologic rezida in arhitectura elaborata a templelor si a mormintelor descoperite aici dar si in reteaua vasta de cisterne si rezervoare care permitea adminsitrarea apei.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 4 / PETRA - LITTLE PETRA - WADI RUM

In aceasta zi, dupa micul dejun va indreptati catre Little Petra cunoscuta si cu denumirea de Siq al Barid, in traducere Canionul Rece. Acesta este un sit archeologic situat la nord de Petra si dateaza din aceeasi perioada cu aceasta fiind construit de catre nabateeni in acelasi stil in care cladirile sunt sculptate in peretii coloanelor de gresie. Dupa cum sugereaza si numele acestea este mult mai mic, format din trei zone deschise mai largi, conectate de un canion cu o lungime de 450 de metri. Desi scopul unora din cladirile descoperite aici nu este clar, arheologii considera ca intregul complex era o suburbie a capitalei Nabateene menita sa gazduiasca vizitele comerciantilor ce calatoreau pe drumul matasii. Dupa declinul nabateenilor, orasul a fost parasite, ca mai tarziu sa fie folosit pe post de adapost de catre nomazi si beduini.

Dupa aceasta vizita veti continua catre desertul Wadi Rum, unde veti explora peisajul extraordinar intr-o masina 4x4 timp de doua ore. Desertul Wadi Rum este o arie protejata ce se intinde pe 720 km² si ce ofera vizitatorilor peisaje spectaculoase precum dune de nisip, canioane inguste, varfuri uriase de munti de granit ce se ridica pana la 1700 de metri altitudine si asezari beduine.

Veti petrece noaptea in desert intr-un camping turistic unde veti servi o cina tipic beduina.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 5 / WADI RUM - AQABA

Dimineata dupa micul dejun aveti posibilitatea sa faceti o calatorie cu balonul cu aer cald (optional).

In aceasta zi veti fi transferati la Aqaba unde aveti restul zilei la dispozitie pentru relaxare la Marea Rosie.

Statiunea Aqaba, cu atmosfera sa molipsitoare de vacanta este un loc al relaxarii unde principalele activitati sunt scufundarile si snorkeling-ul. Cu temperaturi ce rar scad sub 20 de grade in timpul iernii aceasta statiune a capatat in ultimii ani destul de mare amploare mai ales datorita aeroportului ce permite accesul direct din toate marile orase ale Europei.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 6 /

Aveti aceasta zi libera la dispozitie pentru relaxare sau puteti opta pentru o croaziera sau o excursie de scufundari sau snorkeling.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 7 / AQABA - AMMAN - BUCURESTI

In aceasta zi dupa micul dejun veti pleca spre Amman. La sosirea pe aeroport va veti imbarca pentru zborul catre Bucuresti.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Orar de zbor


Oras
Plecare
Ora
Oras
Sosire
Ora
Companie
Bucuresti
00:30
Amman
03:10
TAROM
Amman
03:55
Bucuresti
06:40
TAROM

Cazare & tarifeLocatieCategorie 4*
MAREA MOARTADEAD SEA SPA
PETRAPETRA PANORAMA HOTEL
WADI RUMWADI RUM LUXURY CAMP
AQABAMARINA PLAZA
Perioada Aprilie - Octombrie 2019
TarifeCategorie 4*
Tarif total/pers1610 euro/pers

Servicii incluse

 • Bilet de avion Bucuresti – Amman- Bucuresti
 • Taxe aeroport
 • Cazare 6 nopti, la hoteluri de 4* specificate in oferta sau similar
 • Demipensiune pe toata durata programului
 • Toate taxele de intrare la toate obiectivele turistice mentionate in oferta
 • Intrari la: Taxa Petra, Intrare la rezervatia Wadi Mujib; Intrare in aria protejata Wadi Rum; Intrare Rezervatia Naturala Dana
 • Toate tururile si transferurile cu masina adaptata la numarul de participanti
 • Transfer aeroport - Amman si scurt tur panoramic
 • Transfer Amman - Marea Moarta
 • Transfer Marea Moarta - Wadi Mujib- Petra cu excursie de trekking in canion si excursie de trekking la Rezervatia Naturala Dana
 • Tur de o zi la Petra
 • Transfer Petra – Wadi Rum cu vizita la Little Petra
 • Safari de 2 ore la Wadi Rum
 • Transfer Wadi Rum - Aqaba
 • Transfer hotel – aeroport in Aqaba - Amman
 • Ghid vorbitor de limba romana
 • Taxe de serviciu
 • Asistenta 24/7 pe toata durata excursiei
 • Bonus! Asigurare medicala de calatorieServicii Suplimentare

 • Taxa de plecare din Iordania aproximativ 15 USD/persoana
 • Excursii optionale
 • Taxe de intrare cu camera video la obiectivele turistice
 • Bauturile pe durata meselor
 • Tips-uri pentru ghizii locali si soferi
 • Cheltuieli personale
 • Alte servicii nespecificate in program

Observatii

 • IMPORTANT: Pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
 • Atentie! Nu se accepta pasaport temporar.
 • Tarifele pentru biletele de avion sunt o estimare facuta in urma tarifelor gasite la momentul cautarii. Este posibil ca pentru perioada solcitata de dumneavoastra si in functie de data solcitarii tariful sa fie mai mare sau mai mic.
 • Disponibilitatea serviciilor la sol va fi verificata in momentul solicitarii insa nu putem va puteam garanta pachetul pana in momentul rezervarii ferme.
 • Pentru cazul in care pana in momentul plecarii apare orice schimbare de hotel ne angajam sa le inlocuim cu hoteluri similare ca grad de confort sau de o categorie superioara.
 • Tarifele sunt calculate in euro pentru intregul sejur per persoana.
 • Orarul de zbor poate suferi modificari, acest lucru este independent de vointa noastra si tine exclusiv de compania aeriana. Daca astfel de modificari vor aparea, va vom informa in timp util.
 • Tarifele sunt valabile pentru 2019, cu exceptia sarbatorilor legale din Romania si Iordania.

Conditii de rezervare

 • Plata se face astfel:
  • Pentru biletele de avion plata se face integral in momentul rezervarii;
  • Pentru serviciile la sol, se achita un avans de 30% in momentul rezervarii urmand ca diferenta de 70% sa fie achitata cu pana la o luna inainte de plecare;
  • Pentru solicitari cu mai putin de 30 zile inainte de plecare, plata se face integral la momentul confirmarii;
  • Plata se poate face in Euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).
Galerie foto Iordania