Ultimate Peru & Bolivia

Circuit 15 zile

Ultimate Peru & Bolivia

Descopera  Bolivia & Peru alaturi de TripTailor!

Circuit Bolivia & Peru – Ultimate Bolivia & Peru 15 zile

TARIFE DE LA 5435 EURO/PERS


Itinerar

Ziua 1 / BUCURESTI - LIMA

La sosirea  pe aeroportul din Lima, sunteti preluati de reprezentantul nostru local si transferati la hotel.


Ziua 2 / LIMA

Dimineata, dupa micul dejun, veti pleca intr-un tur in care veti vizita cele mai importante repere ale capitalei peruane, Lima. Incepeti excursia cu un tur de orientare prin cel mai celebru cartier al Limei numit Miraflores. Acesta este o zona moderna si plina de viata, preferata de turisti datorita parcurilor sale incantatoare si diferitelor activitati pe care le pune la dispozitie. Continuati turul cu Plaza de Armas, centrul orasului, unde se gasesc cele mai impunatoare cladiri. Aici veti vizita Catedrala, construita in 1625, in interiorul careia se gaseste mormantul cuceritorului spaniol ce a intemeiat orasul Lima, Francisco Pizzaro. Catedrala domina partea de sud- est a pietei.

Dupa amiaza sunteti transferati la ambasada Boliviei din Lima, pentru formalitatile de obtinere a vizei. Apoi reveniti la hotel. Restul zilei la dispozitie pentru a explora pe cont propriu orasul.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 3 / LIMA - CARAL - LIMA

Ziua de astazi este rezervata vizitei sitului arheologic Caral. Caral a fost un stravechi oras din Peru, situat la 23 km de Oceanul Pacific, cu o vechime de aproximativ 4600 ani. Unii arheologi considera ca ar fi cel mai vechi oras de pe continentul american, contemporan cu perioada in care egiptenii construiau piramidele. Situl arheologic Caral are o suprafata de peste 60 ha iar datorita faptului ca de la parasirea orasului acesta nu a mai fost locuit se crede ca in acest loc exista raspunsul la multe intrebari legate de civilizatiile stravechi ale continentului sud-american.

Seara reveniti la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Pranz


Ziua 4 / LIMA - CUSCO - VALEA SACRA

Mic dejun. In aceasta zi veti fi transferati la aeroportul din Lima pentru zborul catre Cusco. La sosire veti fi preluat de reprezentantul nostru local si transferati catre hotelul situat in Valea Sacra. Pe drum veti face o oprire pentru a vizita renumita piata din Pisac.

El Valle Sagrado, in traducere Valea Sacra, inconjoara o mica zona traversata de Raul Urubamba care se intinde intre Pisac si Ollantaytambo. In aceasta regiune fertila incasii au construit situri ceremoniale ritualice, vaste tresase agricole si fortarete strategice.

Piata din Pisac a fost la inceput o afacere locala, unde taranii veneau sa isi vanda produsele sau pentru a face schimb cu alti producatori. In prezent piata este acaparata de un targ mare de mestesuguri. Acesta se revarsa pe stradutele din jurul pietei acolo unde poti sa cumperi aproape orice fel de suvenir din tinuturile muntoase.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 5 / VALEA SACRA – OLLANTAYTAMBO - VALEA SACRA

Mic dejun. Astazi veti face un tur de jumatate de zi la Ollantaytambo. Ultima si cea mai interesanta localitate situata pe Valea Sacra, Ollantaytambo se afla la 2800 m altitudine. Privelistea de aici este spectaculoasa deoarece se pot vedea terasele si fortarata incasa. Multe parti din Ollantaytambo, cu adevarat un oras inca viu, au ramas neschimbate, in ciuda trecerii mai multor secole. Din motive de securitate incasii au construit fiecare bloc de locuinte cu o singura usa ce se deschide catre strada. Astfel zidurile incase sunt lungi si intacte iar unele usi dateaza de pe vremea cuceririi spaniole. La finalul turului reveniti la hotel, unde aveti dupa amiaza libera.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 6 / VALEA SACRA - MACHU PICCHU

In aceasta dimineata veti fi transferati la gara pentru calatoria cu trenul Vistadome catre Aguas Calientes (aproximativ 3 ore), locul de acces catre cetatea Machu Picchu.

La sosirea in Aguas Calientes, va veti indrepta catre parcarea de unde veti porni intr-o calatorie de aproximativ 20 de minute pana la intrarea in situl arheologic.

Pentru multi turisti care viziteaza Peru si chiar America de Sud, orasul incas Machu Picchu este cea mai importanta atractie turistica de pe lista de calatorie. Amplasat intr-o locatie spectaculoasa incanta sute de mii de vizitatori in fiecare an. Acest oras Inca, ramas nedescoperit in perioada curceririi spaniole din secolul al XVI-lea, uitat si nederanjat de nimeni timp de aproape patru secole poseda cea mai frumoasa arhitectura dintre toate siturile arheologice ale Americii de Sud.

Cativa dintre locuitorii din Valea Urubamba stiau de templul aflat deasupra fermelor lor, dar Machu Picchu a ramas necunoscut lumii exterioare pana in 1911. Istoricul american Hiram Bingham, care cauta orasul incas Vilcabamba, a fost ghidat aici de catre localnici. Nesigur de ceea ce descoperise, Bingham isi daduse totusi seama ca era ceva de o importanta uluitoare. El a intreprins alte expeditii in 1912 si 1915, declansand astfel un lung proces de descoperiri dar si speculatii care continua si in ziua de azi. Este surprinzator faptul ca arheologii inca nu pot explica de ce au construit incasii acest oras pierdut.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Pranz


Ziua 7 / MACHU PICCHU - CUSCO

Mic dejun. Aveti prima parte a zilei la dispozitie pentru plimbari in piata locala din Aguas Calientes sau puteti reveni in situl arheologic pentru o a doua vizita.

Dupa amiaza va imbarcati in tren si reveniti la Cusco (aproximativ 3 ore).

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 8 / CUSCO

Mic dejun. Astazi veti incepe un tur de jumatate de zi in care veti vizita cele mai importante obiective ale orasului Cusco.

Veti incepe turul cu Catedrala ce parca vegheaza asupra incantatorului oras peruan. Catedrala in stil gotic se gaseste in piata Plaza de Armas, fiind construita pe temeliile unui vechi palat incas numit Viracocha. Constructia nu este prima de acest fel din oras, prima catedrala fiind un lacas de cult mic ridicat la inceputul ocupatiei spaniole. Excursia va continua cu Templul Soarelui, centrul regligiei Inca, o caldire ce in urma cu cateva sute de ani era decorata cu placi de aur si petre pretioase pentru a- i fi accentuata importanta. Excursia de astazi se va inchieia cu Sacsayhuaman - fortareata militara incasa, situata la cativa kilometri de oras.

MESE INCLUSE:  Mic dejun


Ziua 9 / CUSCO – LA PAZ

Dimineata, dupa micul dejun, sunteti transferati la aeroportul din Cusco pentru zborul spre La Paz (Bolivia). La sosirea in Boliva veti fi preluati de reprezentantul nostrul local si transferati la hotel. Capitala adminstrativa a Boliviei, La Paz imbina ambele culturi, atât cea traditionala cat si cea moderna, prin coliziuni frenetice. Capitala situata la cea mai mare altitudine din lume este atestat ca centru urban inca din 1548 si astazi este un important centru cultural, istoric, economic si turistic al Amercii de Sud. Veti face un tur de jumatatea de zi in care veti vizita centrul colonial al orasului, Piata Vrajitoarelor si formatiunea calcaroasa situata la iesirea din oras, Valle de la Luna.

MESE INCLUSE:  Mic dejun


Ziua 10 / LA PAZ - SALAR DE UYUNI

Dimineata dupa micul dejun sunteti transferati la aeroportul la aeroportul din La Paz pentru zborul catre Uyuni.

Imediat dupa ce ajungeti veti pori intr-o excursie pentru a explora Salar de Uyuni, cel mai mare desert de sare din lume. Vezitati apoi insula Inka Wasi. Zona este interesanta atat pentru flora caracteristica zonelor de desert - cactusi gigantici si arbusti, dar si pentru ca este un adevarat areal pentru pasarile flamingo. Dupa-amiaza va intoarceti la hotel.

MESE INCLUSE:  Mic dejun, Pranz, Cina


Ziua 11 / UYUNI

Mic dejun. In aceasta zi veti face o excursie pentru a vizita satul Coquesa, aflat la poalele Vulcanului Thunupa, unde veti vizita Mumiile Coquesa. Dupa amiaza reveniti la hotel.

MESE INCLUSE:  Mic dejun, Pranz, Cina


Ziua 12 / UYUNI - LA PAZ - HUATAJATA

Dupa micul dejun veti fi transferati la aeroportul din Uyuni pentru zborul de intoarcere catre La Paz. De aici veti fi transferati catre Huatajata, un mic sat situat pe malul Lacului Titicaca. Aici veti vizita Muzeul Andean Roots Eco Village, Muzeul Altiplano si veti putea afla mai multe despre istoria si cultura bastinasilor. Apoi veti face o scurta plimbare pe lacul Titicaca, inainte de a reveni la hotel.

MESE INCLUSE:  Mic dejun, Cina


Ziua 13 / HUATAJATA - INSULA SOARELUI

Dupa micul dejun veti fi transferati in Cocotoni. De aici veti face o scurta croaziera pana la Insula Soarelui, unde veti vizita Templul Pilkokaina. Apoi veti face o scurta drumetie insotiti de lame pana la hotel. Dupa-amaiza veti avea timp liber sa explorati imprejurimirle.

MESE INCLUSE:  Mic dejun, Pranz, Cina


Ziua 14 / INSULA SOARELUI - INSULA LUNII - COPACABANA - PUNO

Mic dejun. Dimineata veti avea timp de relaxare, iar inainte de pranz veti vizita ruinele incasse Treptele Inca si Fantana Sacra. Dupa masa de pranz la restaurantul Uma Kollu veti vizita piata cu obiecte de artizanat. Apoi veti continua cu o croaziera pana la Insula Lunii, unde veti vizita Templul Fecioarelor Soarelui (Inak Uyu). De aici continuati croaziera pana la Copacabana, unde veti vizita Bazilica Fecioarei de Copacabana. La finalul croazierei, dupa-amiaza veti fi transferati la Puno.

MESE INCLUSE:  Mic dejun, Pranz


Ziua 15 / PUNO - Plecare din LIMA

Dimineata dupa micul dejun sunteti preluat de la hotel si transferat la aeroportul din Puno (Juliaca). La sosirea pe aeroport va imbarcati pentru zborul catre Lima, de unde aveti conxiunea cu zborul catre casa.

MESE INCLUSE:  Mic dejun


Orar de zbor


Oras
Plecare
Ora
Oras
Sosire
Ora
Companie
Bucuresti
08:40
Amsterdam
10:40
KLM
Amsterdam
12:35
Lima
19:15
KLM
Lima
09:00
Cusco
10:35
Lan
Cusco
10:25
La Paz
12:20
Amazonas
La Paz
07:15
Uyuni
08:00
Amazonas
Uyuni
08:40
La Paz
09:25
Amazonas
Puno (Juliaca)
13:25
Lima
14:55
Lan
Lima
21:05
Amsterdam (+1zi)
15:25
KLM
Amsterdam
20:45
Bucuresti (+1zi)
00:30
KLM

Cazare & tarifePerioada Septembrie 2017 - Decembrie 2018
TarifeCategorie 3*Categorie 4*
Bilete Avion & taxe aeroport1810 euro/pers
Tarif servicii la sol3625 euro/pers3975 euro/pers
Tarif total/pers5435 euro/pers5785 euro/pers

Servicii incluse

 • Bilete de avion Bucuresti - Lima - Bucuresti
 • Bilete de aviono Lima - Cusco
 • Bilete de avion Cusco - Uyuni (escala La Paz)
 • Bilete de avion Uyuny - La Paz
 • Bilete de avion Puno (Juliaca) - Lima
 • Taxe de aeroport
 • Cazare 14 nopti la hotelurile specificate
 • Mic dejun pe durata turului, 6 pranz, 4 cina
 • Transferuri si asistenta atat pentru check in la hotel cat si pentru check in la aeroport
 • Taxa de handling al bagajelor la aeroporturi si hoteluri (bacsis)
 • Welcome kit cu harta si informatii in limba engleza
 • Excursii conform programului
 • Taxe de intrare la obiectivele turistice conform ofertei
 • Ghid vorbitor de limba engleza pe durata excursiilor
 • Asistenta 24/7 pe toata durata excursiei
 • Bonus! Asigurare medicala de calatorieServicii Suplimentare

 • Taxe pe aeroporturi (se platesc local) ~ 20 USD
 • Alte mese nespecificate in oferta
 • Tips-uri pentru ghizii locali si soferi
 • Taxe de sezon, in cazul in care perioada aleasa impune acest lucru
 • Excursii optionale
 • Cheltuieli personale
 • Asigurare STORNO

Observatii

 • Tarifele pentru biletele de avion sunt cele disponibile in sistem la momentul cautarii. Este posibil ca pentru perioada solcitata de dumneavoastra si in functie de data solcitarii tariful sa fie mai mare sau mai mic.
 • Disponibilitatea serviciilor la sol va fi verificata in momentul solicitarii insa nu putem va puteam garanta pachetul pana in momentul rezervarii ferme.
 • Pentru cazul in care pana in momentul plecarii apare orice schimbare de hotel ne angajam sa le inlocuim cu hoteluri similare ca grad de confort sau de o categorie superioara.
 • Orarul de zbor poate suferi modificari, acest lucru este independent de vointa noastra si tine exclusiv de compania aeriana. Daca asftel de modificari vor aparea vom informa in timp util.
 • Tarifele sunt valabile pentru anul 2017 & 2018, cu exceptia sarbatorilor legale in Peru si a sarbatorilor din Romania, cand pot exista diferite taxe suplimentare.
 • Ca o linie generala tips-urile pentru ghizi si soferi practicate in Peru& Bolivia sunt aproximativ : 5 USD/zi/ghid; 3 USD /zi/sofer.
 • Aceasta excursie este un circuit cu grup international. Numarul maxim de participanti este de 12 persoane. In functie de locatie unele transferuri pot fi private. In cazul in care doriti o servicii private pe toata durata excursiei tariful excursiei va fi diferit.
 • Transportul pentru transfer se face cu masina/mini van/autocar, adaptat la numarul de participanti.

Conditii de rezervare

 • Plata se face astfel:
  • Pentru biletele de avion plata se face integral in momentul rezervarii.
  • Pentru serviciile la sol, se achita un avans de 30% in momentul rezervarii urmand ca diferenta de 70% sa fie achitata cu pana la o luna inainte de plecare.
  • Pentru solicitari cu mai putin de 30 zile inainte de plecare, plata se face integral la momentul confirmarii.
  • Plata se poate face in Euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).

Galerie foto Peru