Experience India & Nepal

Circuit 12 zile

Experience India & Nepal

Circuit Nepal & India – Descopera Nepal & India alaturi de TripTailor!

TARIFE DE LA 2720 EURO/PERS


Itinerar

Ziua 1 / Sosire in NEW DELHI

La sosirea pe aeroportul international din Delhi veti fi transferati la hotel. Dupa check in aveti la dispozitie putin timp pentru odihna, iar apoi plecati intr-un tur al orasului Delhi. Veti vizita Minaretul lui Qutb, cel mai inalt minaret de caramida din India, cu o inlatime de 72,5 m. Apoi veti vizita Quwwat-ul-Islam, cea mai veche moschee din nordul Indiei, construita in secolul XVI din ruinele a 27 de temple hinduse. Urmeaza Mormantul Mogulului Humayun, un exemplu impresionant al arhitecturii indo-persane si predecesorul impresionantului Taj Mahal. Turul se incheie cu vizita din exterior a India Gate (Poarta Indiei), ridicata in onoarea soldatilor indieni cazuti in Primul Razboi Mondial, cladirea Parlamentului si Rastrapi Bhawan, resedinta Presedintelui. Spre seara reveniti la hotel.


Ziua 2 / OLD DELHI

Dupa micul dejun incepeti turul in partea veche a orasului cu vizita la Raj Ghat, locul de odihna al parintelui Indiei moderne, Mahatma Gandhi. Apoi veti trece pe langa Fortul Rosu, continuand cu moscheea Jama Masjid, una dintre cele mai mari moschei din Asia, ultima extravaganta arhitecturala a imparatului mogul Shahjahan, construita in anul 1656. Moscheea adaposteste obiecte islamice sacre, printre care si o copie a Coranului gravata in piele de caprioara.

Dupa amiaza aveti timp liber la dispozitie pentru a explora pe cont propriu orasul.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 3 / DELHI - JAIPUR

Dupa micul dejun veti fi transferati catre Agra (258 km ~ 6 ore). Dupa check in la hotel aveti restul zilei la dispozitie pentru relaxare. Dupa amiaza veti participa la un spectacol in Fortul Amber, Sound & Light Show.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 4 / JAIPUR

Dupa micul dejun veti incepe ziua cu o vizita la Fortul Amber. De-a lungul secolelor, aceasta constructie a avut rol de palat, cladire administrativa si bastion militar. Maharaja Mansingh, cel mai de succes general al imparatului mogul Akbar, a inceput constructia fortului in secolul XVII. Fortul Amber a fost inconjurat de ziduri si de un sant de aparare, iar in prezent ruine apartinand mai multor structuri de aparare sunt raspandite pe dealurile Aravalli.

Drumul de la poalele dealului pana la poarta fortului este parcurs pe spatele elefantilor (alternativ cu jeep-ul). Odata ajunsi, veti vizita mai multe incaperi superbe, decorate cu picturi migaloase, pietre pretioase si oglinzi incrustate in perete. Probabil cea mai fascinanta camera este Sheesh Mahal (Sala Oglinzilor), unde o simpla lumina a unei lampi reflectata in mai multe oglinzi lumineaza spectaculos camera. In afara complexului veti vizita simbolul orasului, Hawa Mahal (Palatul Vanturilor). Fatada sa are 1000 de ferestre, de unde doamnele urmareau in trecut viata orasului, fara a fi vazute. Veti continua cu un tur al orasului Jaipur, supranumit si Orasul Roz. Vizita incepe la Palatul Orasului, unde veti vedea colectiile de tesaturi, picturi, arme, covoare si manuscrise rare. In apropiere se afla Jantar Mantar, un observator astronomic construit de maharajahul Jai Singh in anul 1726.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 5 / JAIPUR - FATEHPUR SIKRI - AGRA

Dupa micul dejun va indrptati catre Agra (235 km ~ 6 ore). Pe drum va opriti pentru a vizita impresionantul “oras fantaoma” Fatehpur Sikri, fosta capitala a Imperiului Mogul. Orasul a fost construit in anul 1571, iar dupa numai 14 ani acest grup de cladiri misterioare a fost abandonat. Imparatul Akbar a fost chemat sa apare hotarele tarii, curtea l-a urmat, dar nu s-a intors niciodata.

Desi parasite, cladirile s-au pastrat in stare perfecta mai bine de 300 de ani. Ansamblul este complet cu palate si moschei. In momentul constructiei Fatehpur Sikri era mai mare si grandios decat Londra, reprezentand o frumoasa exemplificarea a artei mogule. La sosirea in Agra, dupa check in aveti restul zilei la dispozitie pentru relaxare.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina

 


Ziua 6 / AGRA

Dupa micul dejun veti vizita Taj Mahal. Despre acesta se spune ca “reprezinta tot ce a fost spus si mai mult decat atat”. Constructia este un mausoleu construit de Shah Jahan in memoria sotiei lui, Mumtaz Mahal, care a murit dupa ce a dat nastere celui de-al paisperzecelea copil. Pe cand traia, Mumtaz Mahal l-a facut pe Shah Jahan sa ii promita ca dupa ce ea nu va mai fi acesta va construi in memoria ei superba cladire, pe care o va vizita in fiecare an. Raul Yamana reflecta imaginea Taj Mahalului, creand un adevarat tablou unicat. Taj Mahal este construit cu marmura adusa de la 300 km departare, din Makrana, transportata de aproximativ 1000 de elefanti. Constructia a fost finalizata in 22 de ani iar forta de munca a fost asigurata de 20 000 de lucratori. Pe langa marmura, constructia este decorata cu pietre pretioase si semipretioase.

In continuare veti vizita Fortul Agra, un alt exemplu reprezentativ al arhitecturii mogule. Acesta a fost centrul puterii Imperiului Mogul de-a lungul mai multor generatii. Constructia prezenta ii apartine imparatului Akbar, care a ridicat zidurile si portile si primele cladiri de pe maulul estic al raului Yamuna. Shah Jehan a adaugat moscheea, in timp ce Aurangzeb a construit meterezele exterioare. Se viziteaza Sala Audientelor Publice si Pavilioanele Regale.

Dupa sfarsitul turului reveniti la hotel, unde aveti timp liber pentru odihna si relaxare.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 7 / AGRA - JHANSI - KHAJURAHO

Dupa micul dejun veti fi transferati la gara din Agra, unde va imbarcati pentru o calatorie cu trenul Shatabadi Express pana in Jhansi (aproximativ 2 ore 30 min). La sosire va veti intalni cu ghidul local si veti porni catre Orchha (20 km ~ 1 ora). Dupa masa de pranz (nu este inclusa in pret) veti vizita citadela Jehangir Mahal, construita in anul 1606. Apoi veti vedea templele Ram Raja si Lakshmi Narayan (renumit pentru picturile murale), precum si Rai Praveen Mahal, un palat aflat in gradinile Anand Mahal. Dupa amiaza veti continua drumul catre Kahjuraho (180 km ~ 5 ore). La sosire, dupa check in, aveti restul serii la dispozitie pentru relaxare.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 8 / KHAJURAHO – VARANASI

Dupa micul dejun veti face un tur al complexului de temple Chandela. Vizita se concentreaza in special pe templele renumite pentru sculpturile erotice, ale caror arhitectura este considerata reprezentativa pentru nordul Indiei. Locatia izolata a orasului Khajuraho a ajutat la protejarea templelor de invadatorii musulmani. Astfel, sculpturile despre care se spune ca ar reprezenta viata din Rai sunt pastrate in stare foarte buna. Templele au fost construite in secolele X si XI, in timpul puternicei dinastii Chandela. Dupa ce a domnit aproapte 500 de ani, dinastia Chandela a cazut sub stapanirea islamica, astfel ca centrul religios Khajuraho a fost abandonat. In prezent, aceste temple amintesc de o societate care credea in plinatatea vietii, toate simturile reprezentand calea catre Nirvana.

Apoi, in timp util pentru zbor veti fi transferati la aeroport pentru zborul catre Varanasi. La sosire sunteti intampinati de reprezentantul local si transferati la hotel. Orasul Varanasi este greu de descris in cuvinte, acesta trebuie in primul rand simtit, experimentat. Intesat de temple si avand strazile labirintice, orasul atrage o multitudine de turisti, atat locali, cat si internationali. Varanasi este cel mai vechi oras locuit si este considerat una dintre cele mai vechi capitale mondiale ale hinduismului.

Spre seara, veti merge la Rajendra Prasad Ghat, pentru a asista la o frumoasa ceremonie aarti, pe malurile Fluviului Gange. Dupa ceremonie veti fi transferati inapoi la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 9 / VARANASI – KATHMANDU

Astazi, inainte de rasarit, veti face o plimbare cu barca pe Raul Gange. Veti putea vedea ceremoniile ce au loc in fiecare dimineata pe malul raului, precum si locatii importante din punct de vedere religios, precum moscheea Gyanvapi sau Templul de Aur.

Dupa micul dejun veti fi transferati la aeroport pentru zborul catre Kathmandu. La sosire sunteti intampinati de reprezentantii locali si transferati la hotel. Kathmandu, capitala economica, comerciala si culturala a Nepalului este situata la o altitudine de 1336 m. Kathmandu este o expozitie fascinanta culturii, artei si traditiilor nepaleze. Valea este inconjurata de o serie de dealuri terasate, pictate pe alocuri de case cu acoperisuri rosii.

Dupa check in la hotel aveti restul zilei la dispozitie pentru cina si relaxare.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 10 / KATHMANDU – BHAKTAPUR – PANAUTI - DHULIKHEL – KATHMANDU

Dupa micul dejun veti vizita Bhaktapur. Acest centru cultural este renumit pentru arta eleganta, mostenirea culturala fabuloasa si stilului de viata indigen, fiind un adevarat muzeu in aer liber. Printre cele mai importante atractii din Bhaktapur se afla Piata Durbar, considerata comoara intregii natiuni. Cele mai fascinanta constructii de aici sunt renumitul Palat cu 55 de Ferestre, Poarta de Aur, Templul Siddhi Laxmi si Templul Shiva. In Piata Taumadhi se afla Templul Nyatapola, constuit la inceputul secolului XVI. Edificiul are cinci etaje si este cea mai inalta pagoda din Nepal.

In continuare veti vizita Panauti. Situat la 36 km de Kathmandu, oraselul Panauti se afla la intersectia raurilor Roshi Khola si Pungamati Khola. In traditia populara se spune ca orasul este construit pe o singura bucata de stanca, fiind astfel imun la cutremure. In trecut Panauti se afla la intersectia unor drumuri comerciale importante si avea un palat regal in piata centrala. In prezent este o asezare linistitia, tocmai acest fapt facandu-l si mai interesant.

Mai tarziu veti continua catre Dhulikhel. Acest oras este un popular centru pentru drumetii montane si ciclism. Dupa sfarsitul turului veti reveni la hotel, unde aveti restul zilei la dispozitie pentru relaxare.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 11 / KATHMANDU

Dupa micul dejun veti vizita cele mai importante atractii ale orasului. Prima oprire este la templul budist Swayambhunath. Construit in urma cu peste 2500 de ani este cunoscut sub numele de Templul Maimutelor, datorita maimutelor care locuiesc intr-o parte a templului. Locatia este inclsa in Patrimoniul UNESCO si ofera o vedere excelenta asupra Vaii Kathmandu. Templul Swayambhunath este un centru religios important atat pentru budisti cat si pentru hindusi, fiind probabil cel mai bun loc pentru a observa armonia religioasa din Nepal.

Veti continua apoi cu o vizita in Piata Durbar. Cuvantul „durbar” inseamna palat, iar in trecut regii Nepalului conduceau tara din Palatul Hanuman Dhoka. Piata Durbar este cunoscuta in prezent sub numele de Hanuman Dhoka, nume derivat din statuia zeului hindus Hanuman. Multe palate si temple din piata Durbar au fost construite in timpul regilor Malla (1200-1768) si sunt exemple excelente ale arhitecturii Newari, cel mai distinct stil arhitectural din Nepal.

Dupa amiaza veti face un tur al orasului Patan. Aici veti vedea Poarta de Aur, Templul Taleju si statuia lui Yogendra Malla si manastrea budista Hiranya Varna Mahavihar. Veti avea timp sa explorati stradutele ingste precum si magazinele misterioase inainte de a reveni la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 12 / Plecare din KATHMANDU

Aceasta este ultima zi a circuitului in Nepal. Dupa micul dejun sunteti transferati la aeroportul din Kathmandu, unde va imbarcati pentru zborul catre casa.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Orar de zbor


Oras
Plecare
Ora
Oras
Sosire
Ora
Companie
Bucuresti
12:40
Doha
17:15
Qatar Airways
Doha
19:45
New Delhi (+1 zi)
02:00
Qatar Airways
Khajuraho
15:15
Varanasi
16:00
Air India
Varanasi
10:50
New Delhi
12:25
Indigo Airlines
New Delhi
13:30
Kathmandu
15:30
Jet Airways
Kathmandu
09:45
Doha
11:35
Qatar Airways
Doha
14:10
Bucuresti
18:15
Qatar Airways

Cazare & tarifePerioada Octombrie - Decembrie 2018
TarifeCategorie 4*Categorie 5*
Tarif total/pers2720 euro/pers2970 euro/pers

Servicii incluse

 • Bilete de avion Bucuresti - New Delhi / Kathmandu - Bucuresti
 • Bilet de avion zbor intern Khajuraho – Varanasi
 • Bilet de avion zbor intern Varanasi - Kathmandu
 • Taxe de aeroport
 • Cazare 11 nopti la hotelurile specificate
 • Regim de masa conform programului (mic dejun si cina)
 • Transferuri masini dotate cu aer conditionat si asistenta turistica pe toate durata programului
 • Excursii conform programului
 • Taxe de intrare la obiectivele turistice conform ofertei
 • Ghizi vorbitor de limba engleza pe durata excursiilor
 • Asistenta 24/7 pe toata durata excursiei
 • Bonus! Asigurare medicala de calatorieServicii Suplimentare

 • Taxa de viza India si Nepal
 • Early check in / late check out
 • Alte mese nespecificate in oferta
 • Tips-uri pentru ghizii locali si soferi
 • Excursii optionale
 • Cheltuieli personale
 • Asigurare STORNO

Observatii

 • Tarifele pentru biletele de avion sunt cele disponibile in sistem la momentul cautarii. Este posibil ca pentru perioada solcitata de dumneavoastra si in functie de data solcitarii tariful sa fie mai mare sau mai mic.
 • Disponibilitatea serviciilor la sol va fi verificata in momentul solicitarii insa nu putem va puteam garanta pachetul pana in momentul rezervarii ferme.
 • Pentru cazul in care pana in momentul plecarii apare orice schimbare de hotel ne angajam sa le inlocuim cu hoteluri similare ca grad de confort sau de o categorie superioara.
 • Orarul de zbor poate suferi modificari, acest lucru este independent de vointa noastra si tine exclusiv de compania aeriana. Daca asftel de modificari vor aparea vom informa in timp util.
 • Tarifele sunt valabile pentru 2019, cu exceptia sarbatorilor legale in India si a sarbatorilor din Romania, cand pot exista diferite taxe suplimentare.
 • Transportul pentru transfer se face cu masina/mini van/autocar, adaptat la numarul de participanti.

Conditii de rezervare

 • Plata se face astfel:
  • Pentru biletele de avion plata se face integral in momentul rezervarii;
  • Pentru serviciile la sol, se achita un avans de 30% in momentul rezervarii urmand ca diferenta de 70% sa fie achitata cu pana la o luna inainte de plecare;
  • Pentru solicitari cu mai putin de 30 zile inainte de plecare, plata se face integral la momentul confirmarii;
  • Plata se poate face in Euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).
Galerie foto India