Inspiring Rajasthan

Circuit 15 zile

Inspiring Rajasthan
5 - 1 vote

Circuit Rajasthan – Descopera Rajasthan alaturi de TripTailor!

TARIFE DE LA 2145 EURO/PERS


Itinerar

Ziua 1 / Sosire in NEW DELHI

La sosirea pe aeroportul international din Delhi veti fi transferati la hotel. Dupa check in aveti la dispozitie putin timp pentru odihna, iar apoi plecati intr-un tur al orasului Delhi. Veti vizita Minaretul lui Qutb, cel mai inalt minaret de caramida din India, cu o inlatime de 72,5 m. Apoi veti vizita Quwwat-ul-Islam, cea mai veche moschee din nordul Indiei, construita in secolul XVI din ruinele a 27 de temple hinduse. Urmeaza Mormantul Mogulului Humayun, un exemplu impresionant al arhitecturii indo-persane si predecesorul impresionantului Taj Mahal. Turul se incheie cu vizita din exterior a India Gate (Poarta Indiei), ridicata in onoarea soldatilor indieni cazuti in Primul Razboi Mondial, cladirea Parlamentului si Rastrapi Bhawan, resedinta Presedintelui. Spre seara reveniti la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 2 / OLD DELHI

Dupa micul dejun incepeti turul in partea veche a orasului cu vizita la Raj Ghat, locul de odihna al parintelui Indiei moderne, Mahatma Gandhi. Apoi veti trece pe langa Fortul Rosu, continuand cu moscheea Jama Masjid, una dintre cele mai mari moschei din Asia, ultima extravaganta arhitecturala a imparatului mogul Shahjahan, construita in anul 1656. Moscheea adaposteste obiecte islamice sacre, printre care si o copie a Coranului gravata in piele de caprioara.

Inainte de a reveni la hotel veti face o plimbare cu ricsa in piata centrala din Old Delhi.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 3 / DELHI – MANDAWA

Dupa micul dejun veti porni catre Mandawa (270 km ~ 6 ore), un principat feudal izolat, situat in centrul regiunii Shekhawati. Dupa check in la hotel aveti putin timp la dispozitie pentru odihna.

Dupa amiaza veti descoperi frescele pline de culoare, traditionale in zona. Fiecare casa este decorata cu picturi murale ce lumineaza peisajul altfel arid. Dupa ce veti afla mai multe despre cultura si traditiile locale veti reveni la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 4 / MANDAWA – BIKANER

Dupa micul dejun va indeptati catre Bikaner (200 km ~ 4 ore). Bikaner este unul dintre cele mai interesante orase din Rajasthan. Orasul isi pastreaza in continuare farmecul vechi sub forma monumentelor istorice, palatelor elegante si a templelor minunate. Dupa amiaza veti face un tur de jumatate de zi al orasului. Veti vizita Fortul Junagarh, construit de catre rajahul Rai Singh, contemporan imparatului Akbar. In interiorul fortului se gasesc 37 de palate, Suraj Pol (Poarta Soarelui) fiind intrarea principala. Dupa vizitarea fortului veti face o plimbare cu o trasura traditionala (tonga) pentru a vedea indeaproape orasul. Seara reveniti la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 5 / BIKANER – JAISALMER

Dupa micul dejun veti porni catre Jaisalmer (330 km ~ 6 ore). Orasul Jaisalmer este impresionant, frumusetea sa fiind gravata in gresia galbena ce se inalta deasupra nisipului stralucitor. Fondat in anul 1156 de catre Rawal Jaiswal, orasul Jaisalmer a ramas aproape neatins de influentele externe din perioada Indiei Britanice. Dupa check in la hotel aveti restul zilei la dispozitie pentru relaxare.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 6 / JAISALMER

Dupa micul dejun veti incepe turul orasului Jaisalmer. Prima oprire este la Fortul Jaisalmer (Fortu Auriu), ce straluceste ca un miraj in mijlocul peisajului pustiu al desertului. Construit in 1156 de catre conducatorul Bhati Rajput si consolidat de conducatorii ulteriori, fortul situat pe dealul Trikuta a fost scena multor batalii. Chiar si in prezent fortul este locuit, aproximativ un sfert din populatia orasului aflandu-se in interiorul zidurilor cetatii. Construit in intregime din gresie galbena, Fortul Jaisalmer imaginea fortului este cu adevarat magica la apus. Principalele sale atractii sunt Raj Mahal (Palatul Regal) si templele Lakshminath si Jain. Acestea au fost construite intre secolele XII – XV si sunt dedicate zeilor Sambhavanatha si Rikhabdev.

Orasul Jaisalmer este renumit pentru cladirile traditionale, decorate cu modele complexe, numite haveli. Acestea au fost construite de catre comericantii instariti si sunt pastrate excelent chiar si in prezent. Veti vizita Patwon-Ki-Haveli, una dintre cele mai impresionante resedinte din oras precum si Salim Singh ki Haveli, construita in urma cu aproape 3 secole.

Dupa amiaza veti fi condusi in desert pentru o plimbare pe dune cu camilele, de unde puteti urmari si apusul spectaculos de soare. Seara veti reveni la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 7 / JAISALMER – JODHPUR

Dupa micul dejun veti porni catre Jodhpur (295 km ~ 6 ore). La sosire, dupa check in aveti putin timp pentru relaxare. Dupa amiaza veti face un tur de jumatate de zi al orasului Jodhpur. Turul incepe cu o vizita la Fortul Meherangarh, unde puteti vedea apartamentele si camerele frumos decorate, precum si bijuterii, armuri si alte relicve ale unei epoci apuse. Orasul Jodhpur a fost construit in jurul fortului, iar in prezent a devenit al doilea cel mai mare oras din Rajasthan, pastrand-si in acelasi timp caracterul medieval.

In continuare veti vizita Jaswant Thada, unul dintre cele mai importante atractii arhitecturale din Jodhpur. Acest memorial de marmura alba a fost construit in 1899 de catre maharajahul Sardar Singh in memoria tatalui sau. Seara veti reveni la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 8 / JODHPUR – RANAKPUR – UDAIPUR

Dupa micul dejun va veti indrepta catre Udaipur (260 km ~ 7 ore). Pe drum veti vizita Templul Ranakpur. Situat la aproximativ 170 km de Jodhpur, Templul Ranakpur este unul dintre cele 5 situri sfinte Jain si probabil cel mai important complex de temple Jain din India. Construit la inceputul secolului XV, templul central se remarca prin frumusetea arhitecturii si a sculpturilor complexe de marmura. Complexul acopera 3600 m2 si are 29 de sali cu 1444 de stalpi, fiecare acoperita cu sculpturi diferite.

Dupa sfarsitul vizitei veti continua drumul catre Udaipur. La sosire, dupa check in la hotel aveti restul zilei la dispozitie pentru relaxare.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 9 / UDAIPUR

Dupa micul dejun veti pleca intr-un tur de oras de jumatate de zi al orasului Udaipur. Veti incepe cu magnificul Palat al Orasului, un monument impunator de culoare alba. Intrarea principala denumita Tripolia are trei arcade, fiind construita in anul 1752 si considerata o adevarata minune arhitecturala. Suraj Gokhada (Balconul Soarelui), unde conducatorii se aratau oamenilor in vremuri grele pentru a le intari credinta este de asemenea o locatie fascinanta. Dedicat zeului Vishnu si construit in secolul XVI, Templul Jagdish este cel mai mare templu din Udaipur.

Veti trece pe langa Lacul Fateh Sagar si veti vizita Sahelion-ki-Bari (Gradina Domnisoarelor de Onoare). Aceasta cuprinde numeroase fantani, incadrate cu foisoare cochete si elefanti sculptati. Aceasta gradina infatiseaza stilul de viata al doamnelor de la curtea regala, ce obisnuiau adesea sa se plimbe prin aceste gradini.

Dupa amiaza veti face o plimbare cu barca pe Lacul Pichola pentru a vizita Palatul Jag Mandir. Pe malurile lacului veti putea observa localnicii spaland rufe, o mica parte a vietii de zi cu zi, de langa maretul palat si vechiul oras. Dupa excursie veti reveni la hotel, unde aveti restul serii la dispozitie.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 10 / UDAIPUR – PUSHKAR

Dupa micul dejun veti porni catre Pushkar (260 km ~ 6 ore). Orasul Pushkar se afla la marginea desertului, iar in centrul sau se afla unul dintre cele mai sacre lacuri din India. In jurul lacului se afla 52 de ghaturi (scari) si numeroase temple, cel mai important fiind Templul Brahma. In afara de impotanta sa religioasa, Pushkar este renumit pentru targul de bovine si camile, ce se desfasoara anual in perioada octombrie – noiembrie. Dupa amiaza tarziu puteti vedea si participa la procesiunile religioase.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 11 / PUSHKAR – JAIPUR

Dupa micul dejun veti face un scurt tur al Lacului Pushkar si veti vizita Templul Brahma, unic in lume. Dupa sfarsitul vizitei veti porni catre Jaipur (140 km ~ 3 ore). Dupa check in la hotel aveti restul zilei la dispozitie pentru relaxare.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 12 / JAIPUR

Dupa micul dejun veti incepe ziua cu o vizita la Fortul Amber. De-a lungul secolelor, aceasta constructie a avut rol de palat, cladire administrativa si bastion militar. Maharaja Mansingh, cel mai de succes general al imparatului mogul Akbar, a inceput constructia fortului in secolul XVII. Fortul Amber a fost inconjurat de ziduri si de un sant de aparare, iar in prezent ruine apartinand mai multor structuri de aparare sunt raspandite pe dealurile Aravalli.

Drumul de la poalele dealului pana la poarta fortului este parcurs pe spatele elefantilor (alternativ cu jeep-ul). Odata ajunsi, veti vizita mai multe incaperi superbe, decorate cu picturi migaloase, pietre pretioase si oglinzi incrustate in perete. Probabil cea mai fascinanta camera este Sheesh Mahal (Sala Oglinzilor), unde o simpla lumina a unei lampi reflectata in mai multe oglinzi lumineaza spectaculos camera. In afara complexului veti vizita simbolul orasului, Hawa Mahal (Palatul Vanturilor). Fatada sa are 1000 de ferestre, de unde doamnele urmareau in trecut viata orasului, fara a fi vazute. Veti continua cu un tur al orasului Jaipur, supranumit si Orasul Roz. Vizita incepe la Palatul Orasului, unde veti vedea colectiile de tesaturi, picturi, arme, covoare si manuscrise rare. In apropiere se afla Jantar Mantar, un observator astronomic construit de maharajahul Jai Singh in anul 1726.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 13 / JAIPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA

Dupa micul dejun va indrptati catre Agra (235 km ~ 6 ore). Pe drum va opriti pentru a vizita impresionantul “oras fantaoma” Fatehpur Sikri, fosta capitala a Imperiului Mogul. Orasul a fost construit in anul 1571, iar dupa numai 14 ani acest grup de cladiri misterioare a fost abandonat. Imparatul Akbar a fost chemat sa apare hotarele tarii, curtea l-a urmat, dar nu s-a intors niciodata. Desi parasite, cladirile s-au pastrat in stare perfecta mai bine de 300 de ani. Ansamblul este complet cu palate si moschei. In momentul constructiei Fatehpur Sikri era mai mare si grandios decat Londra, reprezentand o frumoasa exemplificarea a artei mogule.

Din punct de vedere al atmosferei, orasul Agra este inca asociat cu perioada mogula. Mogulii, pe langa faptul ca erau mari conducatori, erau de asemenea si constructori excelenti. Acestia au pastrat pentru Agra si imprejurimile sale cele mai impresionante monumente, dintre care cel mai cunoscut este bineinteles Taj Mahal.

Dupa amiaza veti vizita Fortul Agra, un alt exemplu reprezentativ al arhitecturii mogule. Acesta a fost centrul puterii Imperiului Mogul de-a lungul mai multor generatii. Constructia prezenta ii apartine imparatului Akbar, care a ridicat zidurile si portile si primele cladiri de pe maulul estic al raului Yamuna. Shah Jehan a adaugat moscheea, in timp ce Aurangzeb a construit meterezele exterioare. Se viziteaza Sala Audientelor Publice si Pavilioanele Regale.

Dupa sfarsitul turului reveniti la hotel, unde aveti timp liber pentru odihna si relaxare.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 14 / AGRA – DELHI

Dupa micul dejun veti vizita Taj Mahal. Despre acesta se spune ca “reprezinta tot ce a fost spus si mai mult decat atat”. Constructia este un mausoleu construit de Shah Jahan in memoria sotiei lui, Mumtaz Mahal, care a murit dupa ce a dat nastere celui de-al paisperzecelea copil. Pe cand traia, Mumtaz Mahal l-a facut pe Shah Jahan sa ii promita ca dupa ce ea nu va mai fi acesta va construi in memoria ei superba cladire, pe care o va vizita in fiecare an. Raul Yamana reflecta imaginea Taj Mahalului, creand un adevarat tablou unicat. Taj Mahal este construit cu marmura adusa de la 300 km departare, din Makrana, transportata de aproximativ 1000 de elefanti. Constructia a fost finalizata in 22 de ani iar forta de munca a fost asigurata de 20 000 de lucratori. Pe langa marmura, constructia este decorata cu pietre pretioase si semipretioase.

Dupa sfarsitul turului veti continua catre Delhi (205 km ~ 4 ore). La sosire, dupa check in la hotel, aveti restul zilei la dispozitie pentru relaxare.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 15 / Plecare din DELHI

In ultima zi a circuitului, dupa micul dejun sunteti transferati la aeropotul din New Delhi, unde va imbarcati pentru zborul catre Bucuresti.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Orar de zbor


Oras
Plecare
Ora
Oras
Sosire
Ora
Companie
Bucuresti
12:40
Doha
17:15
Qatar Airways
Doha
19:45
New Delhi (+1 zi)
02:00
Qatar Airways
New Delhi
10:05
Doha
11:20
Qatar Airways
Doha
15:00
Bucuresti
19:55
Qatar Airways

Cazare & tarifePerioada Octombrie 2018 - Martie 2019
TarifeCategorie 4*
Tarif total/pers2240 euro/pers
Perioada Aprilie - Septembrie 2019
TarifeCategorie 4*
Tarif total/pers2145 euro/pers

Servicii incluse

 • Bilete de avion Bucuresti – New Delhi - Bucuresti
 • Taxe de aeroport
 • Cazare 14 nopti la hotelurile specificate
 • Regim de masa demipensiune (mic dejun si cina)
 • Transferuri cu masini dotate cu aer conditionat si asistenta turistica pe toate durata programului
 • Taxe de intrare la obiectivele turistice
 • Ghid vorbitor de limba engleza
 • Plimbare cu ricsa in Old Delhi
 • Plimbare cu tonga in Bikaner
 • Plimbare cu camila in Jaisalmer
 • Plimbare cu barca in Udaipur
 • Plimbare cu elefantul (sau jeep-ul) la Fortul Amber
 • Excursii conform programului
 • Asistenta 24/7 pe toata durata excursiei
 • Bonus! Asigurare medicala de calatorieServicii Suplimentare

 • Taxa de viza India: 50 euro/ persoana (viza obtinuta online)
 • Alte mese nespecificate in oferta
 • Early check in si late check out
 • Tips-uri pentru ghizii locali si soferi
 • Excursii optionale
 • Cheltuieli personale
 • Asigurare STORNO

Observatii

 • Tarifele pentru biletele de avion sunt cele disponibile in sistem la momentul cautarii. Este posibil ca pentru perioada solcitata de dumneavoastra si in functie de data solcitarii tariful sa fie mai mare sau mai mic.
 • Disponibilitatea serviciilor la sol va fi verificata in momentul solicitarii insa nu putem va puteam garanta pachetul pana in momentul rezervarii ferme.
 • Pentru cazul in care pana in momentul plecarii apare orice schimbare de hotel ne angajam sa le inlocuim cu hoteluri similare ca grad de confort sau de o categorie superioara.
 • Orarul de zbor poate suferi modificari, acest lucru este independent de vointa noastra si tine exclusiv de compania aeriana. Daca asftel de modificari vor aparea vom informa in timp util.
 • Tarifele sunt valabile pentru perioada noiembrie 2018 - octombrie 2019, cu exceptia sarbatorilor legale in India si a sarbatorilor din Romania, cand pot exista diferite taxe suplimentare.
 • Transportul pentru transfer se face cu masina/mini van/autocar, adaptat la numarul de participanti.

Conditii de rezervare

 • Plata se face astfel:
  • Pentru biletele de avion plata se face integral in momentul rezervarii;
  • Pentru serviciile la sol, se achita un avans de 30% in momentul rezervarii urmand ca diferenta de 70% sa fie achitata cu pana la o luna inainte de plecare;
  • Pentru solicitari cu mai putin de 30 zile inainte de plecare, plata se face integral la momentul confirmarii;
  • Plata se poate face in euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).
Galerie foto India