Discover & Relax Sri Lanka & Maldive

Circuit 12 zile

Discover & Relax Sri Lanka & Maldive

Circuit Sri Lanka si Maldive

Descopera Sri Lanka si Maldive alaturi de TripTailor!

TARIFE DE LA 1930 EURO/PERS


Itinerar

Ziua 1 / Plecare din BUCURESTI

La aeroportul Henri Coanda din Bucuresti va imbarcati pentru zborul catre Colombo.


Ziua 2 / Sosire in COLOMBO

La sosirea pe aeroportul din Colombo veti fi preluati de partenerul nostru local si transferati catre hotel. Dupa formalitatile de check in aveti restul zilei pentru relaxare. Seara, veti face un tur de oras.

Colombo este cel mai mare oras din Sri Lanka si actuala capitala comerciala, situat in vestul tarii. Orasul si-a pierdut functia de capitala legislativa dupa ce tara (cunoscuta in trecut ca “Ceylon”) a intrat sub suzeranitate britanica si si-a dobandit independenta. Urmasul a fost orasul satelit Sri Jayawardenapura Kotte, situat la aproximativ 10 km de Colombo. Denumirea de Colombo a suferit trei modificari de-a lungul timpului: primul nume provine din vechiul cuvant singalez “Kalantotta ” in traducere port la raul Kelani - apoi coloniile arabe l-au modificat in “Kolambu”, iar unii afirma ca portughezii ar fi dat denumirea finala pornind de numele navigatorului Cristofor Columb. In prezent, Colombo detine unul dintre cele mai mari porturi construite artificial din lume, ocupand o pozitie strategica principala in economia Sri Lankai.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 3 / COLOMBO - DAMBULLA

Dimineata dupa micul dejun, veti fi transferati in Dambulla. Pe drum veti opri pentru o vizita la Complexul de Temple de la Dambulla. Un alt obiectiv inclus in Patrimoniul UNESCO este Templul de Aur din Dambulla (denumire data de singalezi), cel mai mare, bine-pastrat si sacru complex de temple rupestre din Sri Lanka, dar si cel mai aclamat din lume, gratie infatisarilor lui Buddha si a formelor diverse surprinse in imagini viu colorate in interiorul pesterilor. Tot aici au fost descoperite inscriptii murale datand din secolul al II-lea a.e.n, ce releva prezenta unor stravechi civilizatii indigene. Desi au fost descoperite in jur de 80  pesteri in apropiere, interesul major cade asupra a cinci dintre ele, care contin picturi, basoreliefuri (acoperind o suprafata de 2100m2) si statui reprezentand momente importante din viata lui Buddha.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 4 / DAMBULLA - SIGIRIYA - MINNERIYA - DAMBULLA

In aceasta zi dupa micul dejun, veti fi vizita Sigiriya si Lion’s Rock. Numele provine de la cuvantul singalez: Sīhāgiri” in taducere Stanca Leului, avand la baza o intrare sculptata in forma unei perechi de gheare uriase (ce reprezenta, in trecut, un semn de primire a vizitatorilor si de amenintare a dusmanilor). Sigiriya nu este doar cea mai vizitata atractie din Sri Lanka, ci si cel mai remarcabil din lista celor opt obiective incluse in Lista Patrimoniului UNESCO. Oamenii de stiinta spun ca situl a fost locuit inca din al treilea secol inaintea erei noastre, conform picturilor rupestre descoperite in grotele si pesterile muntelui, fiind folosit de calugarii budisti ca loc de refugiu si meditatie. Conform unor scrieri istorice, locul a fost declarat temporar capitala tarii, in timpul domniei Regelui Kashyapa (intre anii 477-495 e.n.). Fortareata a fost construita cu cea mai mare meticulozitate, detinand unele dintre primele gradini amenajate din lume.  In varful coloanei de stanca cu inaltimea de 200m, regele si-a construit palatul, decorat cu minunate fresce interioare.

Dupa-amiaza sunteti transferati in Minneriya, pentru un safari in Parcul National Minneriya. Acesta gazduieste peste  300 specii, inclusiv elefanti, bivoli salbatici, mistreti, cerbi, lenesi, leoparzi, crocodili, precum si 160 de specii de pesti, 30 de specii de reptile si amfibieni si 78 de specii de fluturi.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 5 / DAMBULLA - MATALE - KANDY

Mic dejun. Astazi veti vizita Matale, cunoscuta ca si “capitala mirodeniilor” unde veti vizita o gradina de ierburi si mirodenii. Apoi va veti indrepta catre unul din cele mai cunoscute orase din Sri Lanka, Kandy.

Kandy este al doilea oras ca marime din Sri Lanka (dupa Colombo), situat in zona centrala tarii, intr-un peisaj impresionant de podis, imprejmuit de dealuri acoperite cu plantatii de ceai. Fondat in jurul anului 1300, a fost numit initial “Senkadagalapura”. Ulterior, a devenit capitala ultimului regat independent al tarii (intre anii 1592-1815) pana in momentul invaziei britanicilor, care au luat ca prizonieri toti mostenitorii de drept ai tronului (inclusiv regele de la momentul respectiv).

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 6 / KANDY - PERADENIYA - KANDY

Dupa micul dejun veti vizita Peradeniya, cea mai mare si eleganta gradina botanica din Sri Lanka. Acoperind o suprafata de 60 de hectare, aceasta adaposteste mai mult de 4000 de specii de plante, atat endemice cat si din intreaga lume. Personalitati renumite precum Regina Elisabeta a II-a, Maresalul Tito si Yuri Gagarin au plantat copaci pentru a-si marca vizita in gradina botanica. La sfarsitul turului veti reveni la hotel, unde aveti restul zilei la dispozitie pentru relaxare.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 7 / KANDY - NUWARA ELIYA

Dupa micul dejun veti fi transferati in Nuwara Eliya. Pe drum veti face o oprire pentru a vizita o plantatie si fabrica de ceai. Numele Nuwara Eliya provine de la denumirea de “orasul din campie”. Este centrul principal de productie a ceaiului, din Sri Lanka, “capitala industriei ceaiului”. Se spune ca orasul a fost fondat de un grup de ofiteri britanici (printre care si Samuel Baker – faimosul explorator al Africii si Nilului), care s-au ratacit, in timp ce vanau elefanti. Astfel, guvernatorul Regatului Britanic, Sir Edward Barnes, notificat in legatura cu aceasta descoperire, s-a mutat personal in zona, incepand sa o dezvolte dupa propriile puteri. Nuwara Eliya a devenit un resort dedicat in special sanatatii, renumit mondial. Ulterior, zona a devenit un adevarat centru englezesc de divertisment si jocuri (supranumit si “Little England”): golf, vantoare se vulpi, polo, etc. In zilele noastre, orasul imbina intr-un mod deosebit arhitectura vechilor colonii englezesti si conditii de trai la standarde inalte.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 8 / NUWARA ELIYA - COLOMBO - MALDIVE

Dupa micul dejun veti fi transferati la aeroportul din Colombo, unde va imbarcati pentru zborul catre Maldive. La sosire sunteti intampinati de reprezentantul nostru local si transferati la hotelul ales.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 9 - 11 / MALDIVE

Aveti aceste zile la dispozitie pentru plaja si relaxare.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 12 / Plecare din MALDIVE

In functie de orarul de zbor sunteti transferati la aeroportul din Male, unde va imbarcati pentru zborul catre Bucuresti.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Orar de zbor


Oras
Plecare
Ora
Oras
Sosire
Ora
Companie
Bucuresti
21:15
Istanbul
23:50
Turkish Airlines
Istanbul (+1 zi)
04:25
Colombo
18:00
Turkish Airlines
Colombo
21:30
Male
22:35
Turkish Airlines
Male
23:45
Istanbul (+1 zi)
06:25
Turkish Airlines
Istanbul
08:15
Bucuresti
08:35
Turkish Airlines

Cazare & tarifeLocatieCategorie 4*Categorie 5*
ColomboFAIRWAY COLOMBO 
DambullaTHE PARADISE RESORT AND SPA 
KandyEARL’S REGENT 
Nuwara EliyaBLACKPOOL HOTEL 
MaldiveBAREFOOT ECO HOTELVELASSARU MALDIVES
Perioada Ianuarie - Decembrie 2019
TarifeCategorie 4*Categorie 5*
Tarif total/pers1930 euro/persoana2210 euro/persoana

Servicii incluse

 • Bilete de avion Bucuresti – Colombo – Male - Bucuresti
 • Taxe de aeroport pentru toate zborurile
 • Cazare 6 nopti in Sri Lanka si 4 nopti in Maldive
 • Regim de masa conform ofertei
 • Bilete de intrare la toate obiectivele mentionate mai sus, toate tururile si transferurile
 • Toate transferurile si excursiile se vor face cu un vehicul dotat cu aer conditionat
 • Ghid vorbitor de limba engleza care va va insoti pe toata durata excursiilor
 • Bonus: Asigurare medicalaServicii Suplimentare

 • Taxa de viza Sri Lanka: 45 euro/persoana (viza procesata online, cu ajutorul agentiei)
 • Alte mese nespecificate in program
 • Early check-in si late check-out
 • Tips-uri pentru soferi si ghizi
 • Cheltuieli personale
 • Asigurare STORNO

Observatii

 • Tarifele pentru biletele de avion sunt cele disponibile in sistem la momentul cautarii. Este posibil ca pentru perioada solcitata de dumneavoastra si in functie de data solcitarii tariful sa fie mai mare sau mai mic.
 • Disponibilitatea serviciilor la sol va fi verificata in momentul solicitarii insa nu putem va puteam garanta pachetul pana in momentul rezervarii ferme.
 • Pentru cazul in care pana in momentul plecarii apare orice schimbare de hotel ne angajam sa le inlocuim cu hoteluri similare ca grad de confort sau de o categorie superioara.
 • Orarul de zbor poate suferi modificari, acest lucru este independent de vointa noastra si tie exclusiv de compania aeriana. Daca astfel de modificari vor aparea, va vom informa in timp util.
 • Tarifele sunt valabile pentru 2019, cu exceptia sarbatorilor legale in Sri Lanka, Maldive si a sarbatorilor din Romania.
 • Transportul pentru transfer se face cu masina/mini van/autocar, adaptat la numarul de participanti.

Conditii de rezervare

 • Plata se face astfel:
  • Pentru biletele de avion plata se face integral in momentul rezervarii;
  • Pentru serviciile la sol, se achita un avans de 30% in momentul rezervarii urmand ca diferenta de 70% sa fie achitata cu pana la o luna inainte de plecare;
  • Pentru solicitari cu mai putin de 30 zile inainte de plecare, plata se face integral la momentul confirmarii;
  • Plata se poate face in Euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).
Galerie foto Sri Lanka