Very Best Of China & Tibet

Circuit 29 zile

Very Best Of China & Tibet
4 - 1 vote

Circuit Tibet & China – Descopera Tibet si China alaturi de TripTailor!

TARIFE DE LA 5485 EURO/PERS


Itinerar

Ziua 1 / Sosire in BEIJING

La sosirea  pe aeroportul din Beijing sunteti preluati de reprezentantul nostru local si transferati la hotel.


Ziua 2 / BEIJING - MARELE ZID CHINEZESC - BEIJING

Dupa micul dejun veti parasi orasul Beijing pentru o calatorie de aproximativ 80 de kilometri pana la una din sectiunile Marelui Zid Chinezesc. Pe drum veti vizita Mormintele Dinastiei Ming. La sosire, dupa vizita ghidata, veti avea timp liber pentru a explora pe cont propriu atat zidul cat si turnurile de semnalizare si observare, precum si diferitele constructii de aparare.

Marele Zid Chinezesc este cea mai complexa si impresionanta constructie militara din perioada Chinei antice. Acesta are o lungime de circa 12 000 de km, iar constructia sa a costat mult timp si vietile a numerosi muncitori. Cu toate acestea, constructia zidului ramane un mister si un model al tenacitatii si intelepciunii poporului chinez, deoarece la aceasta lucrare au participat soldati, prizonieri si localnici. Toate dinastiile de imparati ulterioare construirii zidului au contribuit la repararea si continuarea lucrarilor de constructie. Majoritatea portiunilor din zid care pot fi vizitate in prezent au fost construite in perioada dinastiei Ming. Zidul a fost inclus in lista Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind considerat un simbol al poporului chinez.

Dupa amiaza reveniti la Beijing unde aveti restul zilei la dispozitie pentru a explora pe cont propriu orasul.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 3 / BEIJING

Dupa micul dejun veti incepe un tur al orasului Beijing. Vizita va incepe la Piata Tian An Men, cea mai mare piata din lume, ce ascunde o istorie tumultoasa, adeseori trecuta cu vederea. Aceasta se afla langa poarta cu acelasi nume, construita la inceputul secolului al XV-lea pentru a separa Orasul Interzis de restul lumii.

Piata se invecineaza la nord cu Casa Poporului si Muzeul National, iar in capatul sudic troneaza Monumentul Eroilor si Mausoleul lui Mao, unde oamenii vin sa depuna zilnic flori la mormantul dictatorului.

Veti continua vizita cu Orasul Interzis. Cel mai bine conservat si totodata cel mai mare palat imperial din China, acest palat este inclus pe lista celor mai frumoase palate din lume. A fost timp de secole resedinta unui total de 24 de imparati ai Chinei. Constructia palatului a inceput in anul 1406 si a durat aprox 15 ani, cu eforturile a 1 milion de muncitori. La constructia palatului s-a folosit in principal lemn, marmura si aur.

Ziua continua cu vizita Palatului de Vara. Situat la 10 km spre nord de centrul istoric al orasului Beijing, acesta este cunoscut datorita imparatesei Cixi, care a domnit in ultima jumatate de secol a Chinei Imperiale. Aceasta constructie grandioasa a fost folosita in special ca resedinta a familiei imperiale in perioada verii. Cea mai importanta sala a palatului este Sala Bunavointei si a Longevitatii, unde imparateasa-mostenitoare Cixi lua cele mai importante decizii. Incaperea este decorata cu statui de bronz fascinante precum qilin, o himera mitica ce a aparut pe pamant doar in perioadele de armonie.

Veti incheia turul de astazi cu o vizita la Templul Cerului, o constructive ridicata in anul 1420 pentru a servi drept loc de rugaciune pentru imparatii dinastiilor Ming si Qing. Acesta se gaseste la sud de Orasul Interzis, fiind separat de acesta printr-un parc impresionant, inconjurat de un zid care in partea sudica are o forma patrata, infatisand pamantul, iar in partea nordica o forma semirotunda, ilustrand cerul. Acest tip de constructie provine din ideologia Chinei antice care afirma ca “Cerul este rotund, iar Pamantul patrat”.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 4 / BEIJING - CHENGDU

Dimineata, dupa micul dejun, sunteti transferati la aeroportul din Beijing pentru zborul catre Chengdu. La sosire sunteti preluat de reprezentantul local si transferati la hotel.

Aveti restul zilei la dispozitie pentru a explora pe cont propriu orasul.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 5 / CHENGDU

Dimineata, dupa micul, dejun veti pleca spre Centrul de Cercetare a Ursilor Panda. Situat pe Muntele Futoushan, la 10 km distanta de centrul orasului Chengdu, acesta este singurul muzeu dedicat protejarii ursilor panda uriasi la nivel mondial. Turistii veniti aici pot urmari diverse proiectii si imagini si pot afla mai multe informatii despre viata ursilor panda uriasi, o specie aflata pe cale de disparitie. La primele ore ale diminetii ursii panda pot fi vazuti luand micul dejun. Dupa amiaza reveniti la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 6 / CHENGDU - LHASA

Dimineata dupa micul dejun sunteti transferati la aeroportul din Chengdu pentru zborul catre Lhasa. La sosire sunteti preluat de reprezentantul local si transferati la hotel, unde aveti restul zilei la dispozitie pentru aclimatizare.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 7 / LHASA

Dimineata, dupa micul dejun, veti incepe un turul orasului Lhasa cu o prima oprire la Templul Jokhang. Acesta este un templu budist situat in inima orasului, fiind considerat a fi cel mai sfant din Tibet. Conform traditiei, templul a fost construit in secolul al VII-lea, mai precis intre anii 641-642, de catre regele Tibetului din aceea perioada, Songtsan Gampo. Pe langa vechimea sa, templul are si o importanta religioasa. Este cel mai important loc de pelerinaj din Tibet, fiind considerat in acelasi timp si cel mai sfant templu. Importanta sa se datoreaza faptului ca in sala principala a templului se afla o statuie ce il reprezinta pe Buddha Shakyamuni, cea mai venerata statuie din budismul tibetan.

Veti continua excursia cu o plimbare pe strada Bakhor. Cu o lungime de 1 kilometru, aceasta strada este considerata inima orasului. Urmatoarea vizita va fi la Manastirea Sera, formata dintr-un un complex de cladiri, dintre care cea mai impunatoare este Marea Sala de Adunare. Vizita de astazi se va incheia la Palatul Norbulingka  (fostul Palat de Vara). Construit in secolul al XVII-lea, complexul este compus din palate si cladiri guvernamentale.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 8 / LHASA

Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata vizitei Palatului Potala. Edificiul monumental, inclus pe lista Patrimoniului UNESCO, simbolizeaza grandoarea tibetana a secolului al XVII-lea. Palatul impunator are mai multe corpuri, curti interioare, temple, sali de rugaciune,  sali de consiliu sau capele care gazduiesc ramasitele celor sapte Dalai Lama inmormantati aici. Cel mai vechi templu sacru al tibetanilor gazduieste faimoasa statuie a lui Buddha-Jowo. Legendele spun ca statuia s-a sculptat singura, iar caprele au ajutat la asezarea temeliei templului, fapt care ar explica vechiul nume al Lhassei, Rassa - pamantul caprelor.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 9 / LHASA - SHIGATSE

Dupa micul dejun veti pleca spre Shigatse. Pe drum, prima oprire va fi la Lacul Yamdrok, unul dintre cele 3 mari lacuri ale Tibetului. Urmatoarea oprire va fi la baza Ghetarului Karola. Acesta face parte din Muntii Himalaya iar altitudinea pe care o atinge este 6650 m.

La sosire dupa check in la hotel aveti timp pentru odihna.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 10 / SHIGATSE - TSEDANG

Dimneata, dupa micul dejun, veti fi transferati la Tsedang. Pe drum veti vizita Manastirea Tashilhunpo, a doua manastire ca marime din Tibet, unde in trecut erau gazduiti 5000 de calugari. Aceasta a fost construita in secolul al XV-lea de catre nepotul si discipolul faimosului filozof budist Tsongkhapa, ce mai tarziu a fost numit primul Dalai Lama. Mai tarziu, in anul 1914, constructiei i-a fost adaugat Templul Maitreya cunoscut cu denumirea de Jambu Chyenmu, unde a fost ridicata o superba statuie de 26 de metri ce il reprezinta pe Buddha.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 11 / TSEDANG

Astazi, dupa micul dejun, veti vizita doua dintre cele mai vechi constructii din Tibet.

Veti incepe turul cu vizita la Manastirea Samye. Aceasta este prima manastire construita in Tibet, datand din secolul al VIII-lea si reprezentand infrangerea de catre budism a credintei primitive din Tibet. Veti continua turul cu Yambu Lagang. Situata la 11 kilometri de Tsedang, aceasta este o refacere a primului palat construit in Tibet.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 12 / TSEDANG - SHANGRI-LA

Dimineata, dupa micul dejun, sunteti transferati la aeroportul din Lhasa, unde va imbarcati pentru zborul spre Shangri-La. La sosire sunteti preluati de reprezentantul local si transferati la hotel.

In cea de-a doua parte a secolului XX, Shangri-La era numit Zhongdian, iar denumirea curenta dateaza din anul 2001, si a fost inspirata din romanul de fictiune al lui James Hilton, Lost Horizon. In viziunea lui Hilton, Shangri-La este un loc mistic, armonios. Shangri-La a devenit sinonim cu paradisul pe pamant, o tara in permanenta fericita, izolata de lumea exterioara. In romanul Lost Horizon, oamenii care traiesc in Shangri-La sunt aproape nemuritori, traind cu mult mai mult decat oamenii obisnuiti si imbatranind foarte incet. Cuvantul Shangri-La evoca atmosfera exotica a orientului. In scrierile vechi tibetane sunt mentionate sapte astfel de locuri, despre care se crede ca au fost create ca locuri sacre, idilice, care au servit budistilor drept refugiu in vremurile de razboi.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 13 / SHANGRI-LA

Dupa micul dejun veti incepe ziua vizitand Manastirea Songtseling, cea mai mare manastire a cultului budist Gelugpa, construita in secolul al- XVII–lea. Veti continua excursia de astazi vizitand Parcul National Pudacuo.

Primul parc national de pe teritoriul Chinei, Pudacuo a fost deschis vizitatorilor in anul 2007 si este compus din Lacul Shudu, Campia Militang si Lacul Bita. Situata la o altitudine cuprinsa intre 3500 - 4000 m, zona functioneaza drept rezervatie naturala unde ecosistemul este protejat pentru a permite conservarea speciilor de plante si animale care traiesc aici. Printre acestea se numara porci mistreti, moști, caprioare, leoparzi si fazani.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 14 / SHANGRI-LA - LIJIANG

Dimineata, dupa micul dejun, veti fi transferati la Lijiang. Pe drum veti face o oprire in canionul Tiger Leaping Gorge.

Situat pe Raul Yangtze, acesta este unul dintre cele mai adanci si spectaculoase canioane din lume. In cel mai adanc punct canionul atinge 3790 m adancime.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 15 / LIJIANG

In acesta dimineata, dupa micul dejun, veti asista la spectacolul Impresions Lijiang. O demonstratie culturala la o scara intalnita doar in China, ce prezinta stilul de viata si traditiile culturilor Naxi, Yi si Bai ce traiesc in aceasta regiune. Spectacolul are loc in Parcul National Jade Dragon Snow Mountain la o altitudine de 3500 m, intr-un teatru in aer liber, construit special pentru aceasta experienta inedita.

Veti continua programul urcand cu telecabina pana la Yak Meadow, locul cu cele mai frumoase privelisti din acest parc national.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 16 / LIJIANG – KUNMING

Mic dejun. Veti face un tur in orasul vechi Lijiang, un labirint minunat de arhitectura traditionala Naxi, strazi pavate si poteci ce se pierd in departare.

La finalul turului veti fi transferati la aeroport pentru zborul catre Kunming. La sosire sunteti preluati de reprezentantul local si transferati la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 17 / KUNMING

In aceasta zi, dupa micul dejun, veti vizita atractia principala din aceasta zona, Padurea De Piatra. Intinsa pe 120 km, aceasta raritate geologica a fost formata in urma retragerii marii, cu sute de milioane de ani in urma, iar formele rasucite sunt rezultatul unei eroziuni excesive. Seara veti participa la un spectacol folcloric traditional.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 18 / KUNMING - GUILIN- YANGSHO

Dimineata, dupa micul dejun, veti fi transferati la aeroportul din Kunming unde va imbarcati pentru zborul catre Guillin. La sosire sunteti intampinati de ghidul local. La Guillin veti face un tur in care veti vizita Dealul Elephant Trunk situat pe Raului Li. Forma dealului se aseamana cu un elefant urias care bea apa din rau folosindu-si trompa, de aici provenind si numele acestei forme de relief impresionante. In continuare veti vizita Pestera Red Flute. In interiorul acestei pesteri erodate de apa se afla o lume spectaculoasa, cu diverse varietati de stalactite si formatiuni de roca aparute de-a lungul secolelor. Spectacolul fantastic de lumini colorate care se produce in pestera iti va da sentimentul ca te afli intr-un paradis al zeilor.

In cursul dupa amiezii sunteti transferati la hotelul din Yangsho. Seara veti merge intr-o excursie in care veti experimenta stilul de pescuit traditional din aceasta parte a Chinei, pescuitul cu cormorani.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 19 / YANGSHO - LONGSHENG - YANGSHUO

Mic dejun. Aceasta zi este dedicata in intregime stilului traditional de viata din aceasta parte a tarii. Veti face un tur de o zi la campurile de orez terasate de la Longhseng, una dintre atractiile cele mai populare ale acestei zone.

Provincia Yangshuo se gaseste la sud de Guilin, in nordul regiunii Guangxi si este considerata una dintre cele mai frumoase provincii din China. O excursie in provincia Yangshuo te conecteaza cu fermecatoarea China rurala si iti ofera oportunitatea sa traiesti o experienta de neuitat. Spatiul geografic in care se gaseste ofera acestui loc minunat cu o istorie de peste 1 400 de ani, ce gazduieste diverse grupuri de etnice, fiecare cu un farmec propriu.

Dupa amiaza reveniti la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 20 / YANGSHUO

Aveti aceasta zi la dispozitie pentru relaxare.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 21 / YANGSHUO - HONG KONG

Dimineata, dupa micul dejun si in timp util pentru zbor, veti fi transferati la aeroport pentru zborul catre Hong Kong. La sosire sunteti transferati la hotel. Aveti restul zilei la dispozitie pentru a explora pe cont propriu orasul.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 22 / HONG KONG

Dupa micul dejun veti porni intr-un un tur de jumatate de zi al orasului Hong Kong. Veti incepe excursia cu vizitarea Varfului Victoria, un munte ce se gaseste in vestul insulei. Locatia este preferata de turisti datorita atmosferei unice si privelistii incantatoare pe care o ofera asupra portului, insulelor apropiate si chiar a intregului oras. Drumul parcurs cu tramvaiul pana in acest loc devine o adevarata aventura datorita urcusului abrupt. Veti continua cu vizita in cartierul Aberdeen si veti face o plimbare cu o barca traditionala. Dupa amiaza veti reveni la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 23 / HONG KONG - MACAU - HONG KONG

Dimineata, dupa micul dejun, va veti imbarca pentru o calatorie de aproximativ o ora pe mare pana la Macao. Situat pe coasta de sud-est a Chinei, orasul Macao este o regiune administrativa speciala a tarii. Fiind recunoscut drept Mecca jocurilor de noroc din Asia este un loc unde cultura traditionala chineza se impleteste perfect cu mostenirea portugheza ramasa in urma colonizarii. O alta activitate preferata de turistii aflati in zona este shoppingul, Macao fiind un port duty-free. Aici veti vizita cele mai importante obiective turistice: ruinele Bisericii Sf. Paul, Templul A-Ma si Turnul Macao.

Dupa amiza reveniti la Hong Kong.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 24 / HONG KONG - XIAN

Dimineata, dupa micul dejun, veti fi transferati la aeroport unde va imbarcati pentru zborul catre Xian. La sosire sunteti transferati la hotel, unde aveti restul zilei la dispozitie pentru relaxare.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 25 / XIAN

Dupa micul dejun veti pleca spre Armata de Teracota, situata la aproximativ 40 de kilometri de oras, unde veti face un tur ghidat. Armata de Teracota a imparatului Qin, considerata a opta minune a lumii, a fost descoperita in anii '70 de un localnic. Situl gazduieste 8 000 de soldati de teracota de diferite inaltimi, grade militare si fizionomii. Toti sunt amplasati si imbracati dupa gradul militar detinut, iar unii sunt calare.

Armata a fost construita la ordinul imparatului Qin, fiind incorporata in mormantului acestuia. Qin a fost o personalitate importanta in istoria Chinei, fiind cel care a standardizat moneda si unitatile de masura, dar si scrisul. Totodata acesta este unificatorul celor sapte state existente in acea perioada in China.

Veti reveni la Xian, unde aveti restul dupa amiezei la dispozitie pentru relaxare sau pentru a explora pe cont propriu orasul.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 26 / XIAN - SHANGHAI

Dupa micul dejun, veti fi transferati la aeroport, unde va imbarcati pentru zborul catre Shanghai. La sosire sunteti transferati la hotel, unde aveti restul zilei la dispozitie pentru relaxare si explorarea orasului pe cont propriu.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 27 / SHANGHAI

Shanghai este o metropola internationala complet modernizata ce a atras atentia intregii lumi. Situata pe estuarul raului Yangtze, serveste drept cel mai influent centru economic, financiar, comercial, cultural si tehnologic din China de Est. De asemenea, orasul este o destinatie populara in radul celor interesati de evolutia impresionanta a tarii. Pe langa aspectul modern, mixul cultural prezent aici confera orasului un farmec aparte. In acest loc zgarie-norii si cladirile traditionale chinezesti coexista aducand admiratia si incantarea turistilor.

Veti vizita Orasul Vechi , Templul Statuilor de Jad, Gradina Mandarinilor Yu si veti continua cu partea noua a orasului unde veti explora catrierul Bund si stranda Nanjing.

Dimineata dupa micul dejun veti incepe un tur ghidat al orasului Shanghai. Shanghai este o metropola internationala complet modernizata ce a atras atentia intregii lumi. Situata pe estuarul raului Yangtze, serveste drept cel mai influent centru economic, financiar, comercial, cultural si tehnologic din China de Est.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 28 / Plecare din SHANGHAI

In cursul zilei de astazi, in timp util pentru zbor sunteti transferati la aeroport, unde va imbarcati pentru zborul catre Bucuresti.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Orar de zbor


Oras
Plecare
Ora
Oras
Sosire
Ora
Companie
Bucuresti
12:30
Moscova
16:40
Aeroflot
Moscova
21:15
Beijing
09:50
Aeroflot
Shanghai
01:05
Moscova
05:45
Aeroflot
Moscova
09:10
Bucuresti
11:25
Aeroflot

Cazare & tarifePerioada Noiembrie 2018 - Octombrie 2019
TarifeCategorie 4*
Tarif total/pers5485 euro/pers

Servicii incluse

 • Bilete de avion Bucuresti - Beijing / Shanghai - Bucuresti
 • Bilete de avion Beijing - Chengdu
 • Bilete de avion Chengdu - Lhasa
 • Bilete de avion Lhasa - Shangri La
 • Bilete de avion Lijiang - Kunming
 • Bilete de avion Kunming - Guilin
 • Bilete de avion Guilin - Hong Kong
 • Bilete de avion Hong Kong - Xian
 • Bilete de avion Xian - Shanghai
 • Cazare 27 nopti la hotelurile specificate
 • Permis de intrare in Tibet
 • Mic dejun pe toata durata turului
 • Transferuri si asistenta turistica pe toate durata programului
 • Excursii conform programului
 • Taxe de intrare la obiectivele turistice conform ofertei
 • Ghizi vorbitor de limba engleza pe durata excursiilor
 • Asistenta 24/7 pe toata durata excursiei
 • Bonus! Asigurare medicala de calatorieServicii Suplimentare

 • Taxa de obtinere a vizei pentru China ~ 320 lei/persoana
 • Alte mese nespecificate in oferta
 • Tips-uri pentru ghizii locali si soferi
 • Taxe de sezon, in cazul in care perioada aleasa impune acest lucru
 • Excursii optionale
 • Cheltuieli personale
 • Asigurare STORNO

Observatii

 • Tarifele pentru biletele de avion sunt cele disponibile in sistem la momentul cautarii. Este posibil ca pentru perioada solcitata de dumneavoastra si in functie de data solcitarii tariful sa fie mai mare sau mai mic.
 • Disponibilitatea serviciilor la sol va fi verificata in momentul solicitarii insa nu putem va puteam garanta pachetul pana in momentul rezervarii ferme.
 • Pentru cazul in care pana in momentul plecarii apare orice schimbare de hotel ne angajam sa le inlocuim cu hoteluri similare ca grad de confort sau de o categorie superioara.
 • Orarul de zbor poate suferi modificari, acest lucru este independent de vointa noastra si tine exclusiv de compania aeriana. Daca asftel de modificari vor aparea vom informa in timp util.
 • Tarifele sunt valabile pentru anul 2019, cu exceptia sarbatorilor legale in China si a sarbatorilor din Romania, cand pot exista diferite taxe suplimentare.
 • Transportul pentru transfer se face cu masina/mini van/autocar, adaptat la numarul de participanti.

Conditii de rezervare

 • Plata se face astfel:
  • Pentru biletele de avion plata se face integral in momentul rezervarii.
  • Pentru serviciile la sol, se achita un avans de 30% in momentul rezervarii urmand ca diferenta de 70% sa fie achitata cu pana la o luna inainte de plecare.
  • Pentru solicitari cu mai putin de 30 zile inainte de plecare, plata se face integral la momentul confirmarii.
  • Plata se poate face in Euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).

Galerie foto China & Tibet