Classical Uzbekistan

Circuit 9 zile

Classical Uzbekistan
5 - 1 vote

Circuit Uzbekistan – Descopera Uzbekistan alaturi de TripTailor!

TARIFE DE LA 1775 EURO/PERS


Itinerar

Ziua 1 / Sosire in TASHKENT

La sosirea pe Aeroportul International din Tashkent veti fi preluati de partenerul nostru local si transferati la hotel.


Ziua 2 / TASHKENT – TUR DE ORAS

Dupa micul dejun veti incepe turul orasului Tashkent cu o vizita la Muzeul de Arte Aplicate. Acesta este amenajat in casa ce a apartinut fostului guvernator rus si gazduieste peste 7000 de obiecte traditionale de artizanat. Acestea includ obiecte de ceramica, sticla si portelan, broderii lucrate manual, costume traditionale bijuterii si multe alte obiecte din secolul XIX. Apoi veti continua cu partea veche a orasului, unde veti vizita Seminarul Barak Khan si moscheea Tila Shaikh, unde este expus un exemplar rar al Coranului, apartinand califului Usman. Dupa aceea veti vizita bazarul Chorsu si Madrasa Kukeldash. Dupa masa de pranz la un restaurant local veti vizita Piata Mustakillik (Independentei) si renumitul metrou din Tashkent. Acesta este renumit pentru arhitectura grandioasa a statiilor, fiind asemanator cu metroul din Moscova. Turul orasului se incheie cu o vizita in pietele Amir Temur si Alisher Navoi. Dupa cina reveniti la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 3 / TASHKENT – URGENCH – KHIVA

Dimineata, dupa micul dejun, sunteti transferati la aeroport pentru zborul intern catre Urgench. La sosire veti fi preluati de partenerul nostru local si transferati la hotelul din Khiva. Aveti la dispozitie timp pentru relaxare inainte de a incepe turul de jumatate de zi al orasului. Orasul Khiva este considerat un muzeu in aer liber. Vizita incepe cu turul centrului istoric Ichan Kala, unde veti vedea minaretul Kalta Minor, Arcul Kunya, Madrasa Rakhimkhon si Mausoleul Pakhlavan Makhmud, centrul religios al fortaretei Itchan Kala. Intregul complex este construit in jurul mormantului conducatorului fortaretei, Pahlavan-Mahmud (1247-1326). Dupa masa de pranz la un restaurant local veti continua cu turul orasului antic Khiva. Veti vizita Moscheea de Vineri si Palatul Tashauli, doua dintre cele mai importante constructii istorice. Dupa-amiaza veti reveni la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 4 / KHIVA – BUHARA

Dupa micul dejun veti incepe o noua zi de aventura in Uzbekistan. Astazi veti parcurge drumul dintre Khiva si Buhara, ce strabate renumitul desert Kizil Kum (460 km, aproximativ 7 ore). Veti putea admira flora si fauna desertului cu nisip rosu si veti face o oprire pe malul Raului Amudaria, unde veti lua si masa de pranz. Apoi veti continua drumul catre Buhara, unde va cazati la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 5 / BUHARA

Dupa micul dejun veti face turul orasului Buhara. Fosta capitala si centru important de invatare islamica, orasul are peste 300 de moschei, in trecut fiind considerat cel mai sfant oras din Asia. Veti vizita complexul Lyabi Hauz (rezervorul de apa), centrul modern al Uzbekistanului traditional. Apoi veti continua cu Madrasa Nadir Devanbegi, Magok-i-Attari (cea mai veche moschee din Uzbekistan), minaretul Poi Kalon si veti vedea medrasele Aziz Khan si Ulugbek. Dupa masa de pranz la un restaurant local veti continua vizita cu Arcul Buhara, moscheea Balakhauz si mausoleul Chashma Ayub. Daca timpul va permite veti vizita si Mausoleul lui Bahauddin Naqshbandi. Acesta a fost un lider spiritual important al regiunii in secolul XIV. Spre seara reveniti la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 6 / BUHARA – GIJDUVAN – SAMARKAND

Dupa micul dejun veti face o excursie de jumatate de zi la Sitora-i-Mokhikhosa, fosta resedinta de vara a emirului orasului Buhara. Aici puteti vedea un mix unic al arhitecturii traditionale ruse imbinata cu traditiile orientale. Faimoasa sala a tronului este decorata cu motive sculptate din alabastru, asemanatoare cu cele din Palatul Petergof din St. Petersburg. Dupa sfarsitul turului veti porni catre Samarkand. Pe drum veti face o oprire in Gijduvan, unde veti vizita un atelierul unui artizan local. Ceramica de Gijduvan este renumita pentru unicitatea tehnicilor de productie si culorilor rezultate. Dupa pranz veti continua catre Samarkand. Dupa check in la hotel aveti restul zilei la dispozitie pentru relaxare.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 7 / SAMARKAND

Aveti aceasta zi la dispozitie pentru a descoperi orasul Samarkand. Dimineata, dupa micul dejun, veti incepe vizita la Mausoleul Gur-e-Amir, unde se afla mormantul cuceritorului mongol Amir Temur. Apoi veti vizita Piata Registan, ce a fost timp de mai multe secole centrul Samarkandului. Aici veti vedea trei medrase: Ulug-Bek (sec. XV), Tillya-Kori (sec. XVII) si Sher-Dor (sec. XVII). Dupa pranz veti vizita cea mai mare moschee din timpul lui Amir Temur numita Bibi-Khanum, bazarul Drumul Matasii si necropola Shahi Zinda. In centrul istoric al acestui complex se afla Mausoleul lui Kusam ibn Abbas, varul Profetului Mohamed. Potrivit cronicilor arabe, acesta a sosit in Samarkand in anul 676 si a raspandit in regiune invataturile islamice.

Seara va veti bucura de o cina cu spectacol traditional (nu este inclus in pret), unde veti avea ocazia sa gustati delicoasele preparate locale.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 8 / SAMARKAND - TASHKENT

In prima parte a zilei veti vizita situl arheologic si muzeul orasului antic Afrosiab si observatorul astronomului Ulugh Beg. Construit la inceputul secolului XV, observatorul unul dintre cele mai importante monumente istorice din Samarkand. Veti lua pranzul la un restaurant local.

Dupa amiaza veti fi transferati la gara pentru a lua trenul catre Tashkent (aproximativ 2 ore). La sosire sunteti asteptati de ghidul local si transferati la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 9 / Plecare din TASHKENT

Astazi, in timp util pentru zbor, sunteti transferati de la hotel la aeroportul din Tashkent pentru zborul catre Bucuresti.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Orar de zbor


Oras
Plecare
Ora
Oras
Sosire
Ora
Companie
Bucuresti
13:30
Moscova
16:30
Aeroflot
Moscova
20:50
Tashkent
02:45
Aeroflot
Tashkent
04:45
Moscova
07:00
Aeroflot
Moscova
09:20
Bucuresti
12:25
Aeroflot

Cazare & tarifeLocatieCategorie 4*
TashkentSHARQ HOTEL
KhivaHOTEL ASIA KHIVA
BuharaOMAR KHAYYAM HOTEL
SamarkandSULTAN HOTEL
Perioada Noiembrie 2018 - Aprilie 2019
TarifeCategorie 4*
Tarif total/pers1775 euro/pers

Servicii incluse

 • Bilet de avion Bucuresti – Tashkent – Bucuresti
 • Bilete de avion pentru zborul intern Tashkent- Urgench
 • Taxe de aeroport pentru toate zborurile
 • Bilet tren Samarkand - Tashkent
 • Cazare 8 nopti cu mic dejun
 • Mic dejun pe toata durata programului
 • Toate transferurile si excursiile se vor face cu un vehicul dotat cu aer conditionat
 • Ghid vorbitor de limba engleza
 • Taxe de intrare la obiectivele turistice
 • Asistenta 24/7 pe toata durata excursiei
 • Bonus! Asigurare medicalaServicii Suplimentare

 • Taxe pentru obtinerea vizei de Uzbekistan ~ 60 euro/pers
 • Mesele nespecificate in oferta
 • Supliment Pensiune Completa 130 euro/pers
 • Supliment Demipensiune 75 euro/pers
 • Bacsisuri pentru ghizi si soferi
 • Asigurare STORNO
 • Excursiile optionale nespecificate in program
 • Cheltuieli personale

Observatii

 • Tarifele pentru biletele de avion sunt cele disponibile in sistem la momentul cautarii. Este posibil ca pentru perioada solcitata de dumneavoastra si in functie de data solcitarii tariful sa fie mai mare sau mai mic.
 • Disponibilitatea serviciilor la sol va fi verificata in momentul solicitarii, insa nu putem va puteam garanta pachetul pana in momentul rezervarii ferme.
 • Pentru cazul in care pana in momentul plecarii apare orice schimbare de hotel ne angajam sa le inlocuim cu hoteluri similare ca grad de confort sau de o categorie superioara.
 • Orarul de zbor poate suferi modificari, acest lucru este independent de vointa noastra si tine exclusiv de compania aeriana. Daca asftel de modificari vor aparea vom informa in timp util.
 • Tarifele sunt valabile pentru 2019, cu exceptia sarbatorilor legale in Uzbekistan si a sarbatorilor din Romania, cand pot exista diferite taxe suplimentare.
 • Transportul pentru transfer se face cu masina/mini van/autocar, adaptat la numarul de participanti.

Conditii de rezervare

 • Plata se face astfel:
  • Pentru biletele de avion plata se face integral in momentul rezervarii;
  • Pentru serviciile la sol, se achita un avans de 30% in momentul rezervarii urmand ca diferenta de 70% sa fie achitata cu pana la o luna inainte de plecare;
  • Pentru solicitari cu mai putin de 30 zile inainte de plecare, plata se face integral la momentul confirmarii;
  • Plata se poate face in Euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).
Galerie foto Uzbekistan