Experience India

Circuit 14 zile

Experience India
4.5 - 2 votes

Descopera India alaturi de TripTailor!

TARIFE DE LA 2640 EURO/PERS


Itinerar

Ziua 1 / Sosire in NEW DELHI

Astazi calatoria dvs spirituala incepe. La sosirea pe Aeroportul din New Delhi, dupa ce v-ati colectat bagajele, veti fi transferat la hotel. Dupa amiaza veti face un tur al “noului” Delhi cu vizita la Qutub Minar, cel mai inalt minaret de caramida din India, cu o inlatime de 72.5 m si Quwwat-ul-Islam, cea mai veche moschee din nordul Indiei, construita in secolul 16 din ruinele a 27 de temple hinduse si jaine. Urmeaza Mormantul Mogulului Humayun, un exemplu impresionant de stil indino-persan cu gresie, marmura si piatra, predecesorul impresionantului Taj Mahal. Turul se incheie cu vizinta din exterior a India Gate (Poarta Indiei) ridicata in onoarea soldatilor indieni ucisi in Primul Razboi Mondial, cladirea Parlamentului si Rastrapi Bhawan, resedinta Presedintelui. La finalul turului veti reveni la hotel.


Ziua 2 / OLD DELHI

Dupa micul dejun incepeti turul in partea veche a orasului cu vizita la Raj Ghat, locul de odihna al parintelui Indiei moderne, Mahatma Gandhi. Apoi veti trece pe langa Fortul Rosu, continuand cu moscheea Jama Masjid, una dintre cele mai mari moschei din Asia, ultima extravaganta arhitecturala a imparatului mogul Shahjahan, construita in anul 1656. Moscheea adaposteste obiecte islamice sacre, printre care si o copie a Coranului gravata in piele de caprioara.

Dupa amiaza aveti timp liber la dispozitie pentru a explora pe cont propriu orasul.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 3 / DELHI - AGRA

Dupa micul dejun transfer catre Agra (200 km, aproximativ 4 ore).

Dupa check in ul la hotel urmeaza un tur de jumatate de zi. Vizitati Taj Mahal, despre care se spune ca “reprezinta tot ce a fost spus si mai mult decat atat”. Constructia este un mausoleu cladit de Shah Jahan in memoria sotiei lui, Mumtaz Mahal (Cea Aleasa a Palatului) care a murit dupa ce a dat nastere celui de-al paisperzecelea copil. Pe cand traia sotia, a reusit sa il faca pe Shah Jahan sa ii promita ca dupa ce ea nu va mai fi, acesta va construi in memoria ei superba cladire care azi este punctul de actractie al orasului Agra. O alta promisiune pe care sotia l-a pus sa o faca era aceea ca se va recasatori, ca se va purta frumos cu copiii si o ultima promisiune a fost aceea de a vizita mormantul sotiei in fiecare an, la data cand aceasta a trecut in nefiinta. Raul Yamana reflecta imaginea Taj Mahalului, creand un adevarat tablou unicat. Aceasta constructie a fost realizata din marmura adusa de la 300 km departare din Makrana, un oras de pe langa Jaipur, si transportata de aproximativ 1000 de elefanti. Constructia a fost finalizata in 22 de ani iar forta de munca a fost asigurata de un numar de 20 000 de lucratori. Pe langa marmura, constructia are in structura sa si pietre pretioase si semipretioase aduse din diverse locuri. Mai tarziu vizitati Fortul din Agra, un exemplu arhitectonic deosebit, parte a Patrimoniului UNESCO, fiind construit pentru a rezista asediilor indelungate, avand ziduri masive duble. Fortul a fost resedinta mogulilor imparati Akbar, Jahagir si Shah Jahan. Constructia prezenta ii apartine imparatului Akbar care a ridicat zidurile si portile si primele cladiri de pe maulul estic al raului Yamuna. Shah Jahan a adaugat moscheea in timp ce Aurangzeb a construit meterezele exterioare. Se viziteaza Sala Audientelor Publice si Pavilioanele Regale. Seara aveti timp liber la dispozitie.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 4 / AGRA – FATEHPUR SIKRI - JAIPUR

Dupa micul dejun veti fi transferati catre Jaipur (232 km ~ 6 ore). Pe drum va opriti pentru a vizita impresionantul “oras fantaoma” Fatehpur Sikri, fosta capitala a Imperiului Mogul. Orasul a fost construit in anul 1571 iar dupa numai 14 ani acest grup de cladiri misterioare a fost abandonat. Akbar a fost chemat sa apare hotarele tarii, curtea l-a urmat, dar nu s-a intors niciodata. Desi parasite, cladirile s-au pastrat in stare perfecta mai bine de 300 de ani. Ansamblul este complet cu palate si moschei, in momentul constructiei, era mai mare si grandios decat Londra astazi si reprezinta cea mai frumoasa exemplificarea a artei mogule. Check in la hotel in Jaipur. Seara aveti timp liber la dispozitie.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 5 / JAIPUR

Dupa micul dejun veti incepe ziua cu o vizita la Fortul Amber. De-a lungul secolelor, aceasta constructie a avut rol de palat, cladire administrativa si bastion militar. Maharajahul Mansingh, cel mai de succes general al imparatului mogul Akbar, a inceput constructia fortului in secolul XVII. Fortul Amber a fost inconjurat de ziduri si de un sant de aparare, iar in prezent ruine apartinand mai multor structuri de aparare sunt raspandite pe dealurile Aravalli.

Drumul de la poalele dealului pana la poarta fortului este parcurs pe spatele elefantilor (alternativ cu jeep-ul). Odata ajunsi, veti vizita mai multe incaperi superbe, decorate cu picturi migaloase, pietre pretioase si oglinzi incrustate in perete. Probabil cea mai fascinanta camera este Sheesh Mahal (Sala Oglinzilor), unde o simpla lumina a unei lampi reflectata in mai multe oglinzi lumineaza spectaculos camera. In afara complexului veti vizita simbolul orasului, Hawa Mahal (Palatul Vanturilor). Fatada sa are 1000 de ferestre, de unde doamnele urmareau in trecut viata orasului, fara a fi vazute. Veti continua cu un tur al orasului Jaipur, supranumit si Orasul Roz. Vizita incepe la Palatul Orasului, unde veti vedea colectiile de tesaturi, picturi, arme, covoare si manuscrise rare. In apropiere se afla Jantar Mantar, un observator astronomic construit de maharajahul Jai Singh in anul 1726.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 6 / JAIPUR – JODHPUR

In aceasta dimineata veti pleca de la hotel devreme, dupa servirea matinala a micului dejun. Veti continua circuitul cu Jodhpur, situat la o distanta de 325 km de Jaipur (aproximativ 6 ore).

La sosire veti fi transferati la hotel, iar restul zilei este liber pentru relaxare si odihna.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 7 / JODHPUR

Dupa micul dejun veti pleca intr-un tur de jumatate de zi in orasul Jodhpur. Prima vizita o faceti la Jaswant Thada, cenotaful regal din secolul XIX, construit din marmura alba pentru comemorarea maharajahului Jaswant Singh. Se pot vedea expuse si alte portrete ale conducatorilor Jodhpurului. In cele din urma veti vizita Fortul Mehrangarh, una dintre cele mai impresionante si spectaculoase constructii. De nepatruns din exterior, fortul are patru porti, unde se ajunge dupa parcurgerea unui drum serpuitor. In interior exista palate fabuloase cu sculpturi migaloase si de asemenea, fortul gazduieste si o colectie bogata de tinute regale indiene. La finalul turului reveniti la hotel, unde aveti restul zilei la dispozitie.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 8 / JODHPUR – UDAIPUR

Astazi veti pleca din Jodhpur spre Udaipur (260 km/ aproximativ 6 ore). Pe drum veti vizita Templul Ranakpur, situat la circa 170 km de Jodhpur, unul dintre cele cinci lacase sacre Jain si considerat a fi cel mai frumos complex de temple Jain ale Indiei. Templul principal al complexului Ranakpur se remarca atat prin arhitectura sa deosebita, cat si prin minutiozitatea cu care au fost realizate sculpturile. Veti putea urmari preotii Jain, imbracati in robe albe, cum isi asista adeptii la ceremonia ofrandelor. Alti preoti va vor raspunde bucurosi la intrebarile pe care le aveti despre religia lor.

Trebuie mentionat faptul ca acest cult, Jain este foarte apreciat si respectat, chiar si de catre persoanele de alte religii.

Complexul este foarte vast, acoperind o suprafata de 3600 metri patrati, cu 29 de sali si peste 1444 piloni, fiecare diferita de celelalte, acoperite cu sculpturi fine, elaborate. Templul principal cunoscut sub numele de Chaumukha, sau Templul cu Patru Fete, este dedicat lui Adinath, Revelatorul Adevarului.

Veti continua apoi drumul spre Udaipur, urmand sa fiti transferati la hotel, iar restul zilei este liber.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 9 / UDAIPUR

Dupa micul dejun veti pleca intr-un tur de oras de jumatate de zi al orasului Udaipur. Veti incepe cu magnificul Palat al Orasului, un monument impunator de culoare alba. Intrarea principala denumita Tripolia are trei arcade, fiind construita in anul 1752 si considerata o adevarata minune arhitecturala. Suraj Gokhada (Balconul Soarelui), unde conducatorii se aratau oamenilor in vremuri grele pentru a le intari credinta este de asemenea o locatie fascinanta. Dedicat zeului Vishnu si construit in secolul XVI, Templul Jagdish este cel mai mare templu din Udaipur.

Veti trece pe langa Lacul Fateh Sagar si veti vizita Sahelion-ki-Bari (Gradina Domnisoarelor de Onoare). Aceasta cuprinde numeroase fantani, incadrate cu foisoare cochete si elefanti sculptati. Aceasta gradina infatiseaza stilul de viata al doamnelor de la curtea regala, ce obisnuiau adesea sa se plimbe prin aceste gradini.

Dupa amiaza veti face o plimbare cu barca pe Lacul Pichola pentru a vizita Palatul Jag Mandir. Pe malurile lacului veti putea observa localnicii spaland rufe, o mica parte a vietii de zi cu zi, de langa maretul palat si vechiul oras. Dupa excursie veti reveni la hotel, unde aveti restul serii la dispozitie.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 10 / UDAIPUR – DELHI

Astazi veti parasi frumosul Udaipur, urmand a fi transferati la aeroport, in timp util pentru zbor, pentru a va imbarca pe zborul spre Delhi. La sosirea in Aeroportul International Indira Ghandi, veti fi intampinati de reprezentantul local si veti fi transferati la hotel. Restul zilei este liber pentru relaxare si odihna sau pentru a explora orasul pe cont propriu.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 11 / DELHI – JHANSI – KHAJURAHO

In aceasta dimineata veti pleca de la hotel devreme, avand micul dejun la pachet. Veti fi transferati la gara, unde va veti imbarca pe trenul catre Jhansi, unde veti ajunge in jurul orei 10:30. De acolo veti fi preluati de reprezentantul local, care va asigura transferul terestru spre Khajuraho (165 Km/aproximativ 4 ore). La sosirea in Khajuraho, dupa check-in la hotel, veti pleca intr-un tur la celebrul complex de temple Chandela. Localizarea izolata a Khajuraho, a facut ca acesta sa fie ferit de invaziile musulmane, de aceea finele sculpturi in piatra s-au pastrat extrem de bine pana in ziua de astazi, despre acestea spunandu-se ca ar reprezenta viata din Rai. Templele au fost construite in timpul puternicei dinastii Chandela, intre secolele X-XI, cand a avut loc practic o explozie de energie in arta si cultura religioase. Mai tarziu insa, dinastia a fost supusa de catre puterea islamica, iar sanctuarul a fost abandonat. Cu toate acestea, complexul ramane ca si marturie a unei culturi ce credea ca o viata traita din plin, cu toate simturile, este calea spre nirvana. Dintre cele 85 temple, astazi au ramas doar 22, multe dintrea acestea fiind intr-o stare extraordinar de buna. Veti vizita Templele Kandariya Mahadeva, Chatrabhuj, Parswanath si Ghantai, fiecare remarcandu-se cu propriul farmec, arhitectura impresionanta si complexitate. La finalul turului veti fi transferati la hotel pentru cazare.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 12 / KHAJURAHO – VARANASI

Dupa micul dejun aveti prima parte a zilei libera pentru relaxare si odihna. In timp util, vi se asigura transferul la aeroport, pentru a va imbarca pe zborul spre Varanasi. La sosire sunteti intampinati de reprezentantul local si transferati la hotel. Orasul Varanasi este greu de descris in cuvinte, acesta trebuie in primul rand simtit, experimentat. Intesat de temple si avand strazile labirintice, orasul atrage o multitudine de turisti, atat locali, cat si internationali. Varanasi este cel mai vechi oras locuit si este considerat una dintre cele mai vechi capitale mondiale ale hinduismului.

Spre seara, veti merge la Rajendra Prasad Ghat, pentru a asista la o frumoasa ceremonie aarti, pe malurile Fluviului Gange. Dupa ceremonie veti fi transferati inapoi la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 13 / VARANASI

In aceasta dimineata va veti trezi devreme, inainte de rasaritul soarelui, urmand sa fiti transferati la Fluviul Gange, pentru a asista la una dintre cele mai emotionante ritualuri hinduse. Pelerinii vin la rau sa se purifice de pacate sau sa verse cenusa celor trecuti in nefiinta in apele fliviului. Veti urmari toate aceste ritualuri in timp ce veti face o plimbare cu barca pe Gange.

Veti reveni la hotel pentru micul dejun, urmand apoi sa plecati intr-un tur de jumatate de zi. Prima vizita o veti face la Templul Kashi Vishwanath, cel mai sacru templu de aici, inchinat lui Shiva, zeul protector al Varanasi. Reconstruit in secolul XVIII, placile sale de aur de pe „shikaras” au fost un cadou din partea Maharajahului Ranjit Singh, rege sikh. Bharat Mata Mandir, noua oprire, a fost inaugurat de Mahatma Gandhi si inchinat Mamei India. Este un templu unic, ce gazduieste o harta in relief a Indiei, sculptata in marmura, impreuna cu alte temple in incinta sa.

Dupa amiaza veti face o excursie la Sarnath, situat la 13 km nord-est de Varanasi, in Uttar Pradesh. Sarnath este parcul de caprioare unde Gautama Buddha a predicat Dharma si unde buddhistii shanga au aparut, o data cu iluminarea Kondannei. Dupa vizita veti reveni la hotel, unde restul zilei il aveti la dispozitie pentru relaxare si odihna.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 14 / Plecare din VARANASI

Dupa micul dejun aveti prima parte a zilei la dispozitie, urmand apoi sa fiti transferati la aeroport, pentru a va imbarca pe zborul catre New Delhi, de unde va continuati zborul catre Bucuresti.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Orar de zbor


Oras
Plecare
Ora
Oras
Sosire
Ora
Companie
Bucuresti
12:40
Doha
17:15
Qatar Airways
Doha
19:45
New Delhi (+1 zi)
02:00
Qatar Airways
Udaipur
12:55
New Delhi
14:10
Jet Airways
Khajuraho
15:05
Varanasi
15:55
Air India
Varanasi
12:55
New Delhi
14:20
Jet Airways
New Delhi
03:30
Doha
04:45
Qatar Airways
Doha
06:50
Bucuresti
11:55
Qatar Airways

Cazare & tarifePerioada Octombrie 2018 - Aprilie 2019
TarifeCategorie 4*Categorie 5*
Tarif total/pers2640 euro/pers2925 euro/pers

Servicii incluse

 • Bilete de avion Bucuresti - New Delhi - Bucuresti
 • Bilete de avion Udaipur – New Delhi
 • Bilete de avion Khajuraho – Varanasi
 • Bilete de avion Varanasi – New Delhi
 • Taxe de aeroport
 • Cazare 13 nopti cu mic dejun la hotelurile specificate
 • Transferuri cu masini dotate cu aer conditionat si asistenta turistica pe toata durata programului
 • Transfer cu trenul in compartiment cu aer conditionat, pe segmentul Delhi – Jhansi
 • Plimbare cu ricsa in Delhi
 • Plimbare pe elefanti la Fortul Amber
 • Plimbare cu barca pe lac in Udaipur
 • Plimbari cu barca pe Gange in Varanasi
 • Excursii conform programului
 • Taxe de intrare la obiectiveleturistice conform ofertei
 • Ghizi vorbitori de limba engleza pe durata excursiilor
 • Taxe locale
 • Asistenta 24/7 pe toata durata excursiei
 • Bonus! Asigurare medicala de calatorieServicii Suplimentare

 • Taxa de viza India ~ 50 USD/ persoana (se obtine online)
 • Alte mese nespecificate in oferta
 • Tips-uri pentru ghizii locali si soferi
 • Excursii optionale
 • Cheltuieli personale
 • Asigurare STORNO

Observatii

 • Tarifele pentru biletele de avion sunt cele disponibile in sistem la momentul cautarii. Este posibil ca pentru perioada solcitata de dumneavoastra si in functie de data solcitarii tariful sa fie mai mare sau mai mic.
 • Disponibilitatea serviciilor la sol va fi verificata in momentul solicitarii insa nu putem va puteam garanta pachetul pana in momentul rezervarii ferme.
 • Pentru cazul in care pana in momentul plecarii apare orice schimbare de hotel ne angajam sa le inlocuim cu hoteluri similare ca grad de confort sau de o categorie superioara.
 • Orarul de zbor poate suferi modificari, acest lucru este independent de vointa noastra si tine exclusiv de compania aeriana. Daca asftel de modificari vor aparea vom informa in timp util.
 • Tarifele sunt valabile pentru 2019, cu exceptia sarbatorilor legale in India si a sarbatorilor din Romania, cand pot exista diferite taxe suplimentare.
 • Transportul pentru transfer se face cu masina/mini van/autocar, adaptat la numarul de participanti.

Conditii de rezervare

 • Plata se face astfel:
  • Pentru biletele de avion plata se face integral in momentul rezervarii;
  • Pentru serviciile la sol, se achita un avans de 30% in momentul rezervarii, urmand ca diferenta de 70% sa fie achitata cu pana la o luna inainte de plecare;
  • Pentru solicitari cu mai putin de 30 zile inainte de plecare, plata se face integral la momentul confirmarii;
  • Plata se poate face in Euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).

Galerie foto India