Experience Uzbekistan

Circuit 11 zile

Experience Uzbekistan

Descopera Uzbekistan alaturi de TripTailor!

TARIFE DE LA 2160 EURO/PERS


Itinerar

Ziua 1 / Sosire in TASHKENT

La sosirea pe Aeroportul International din Tashkent veti fi preluati de partenerul nostru local si transferati la hotel.


Ziua 2 / TASHKENT – TUR DE ORAS

Dupa micul dejun veti incepe turul orasului Tashkent cu o vizita la Muzeul de Arte Aplicate. Acesta este amenajat in casa ce a apartinut fostului guvernator rus si gazduieste peste 7000 de obiecte traditionale de artizanat. Acestea includ obiecte de ceramica, sticla si portelan, broderii lucrate manual, costume traditionale bijuterii si multe alte obiecte din secolul XIX. Apoi veti continua cu partea veche a orasului, unde veti vizita Seminarul Barak Khan si moscheea Tila Shaikh, unde este expus un exemplar rar al Coranului, apartinand califului Usman. Dupa aceea veti vizita bazarul Chorsu si Madrasa Kukeldash. Dupa masa de pranz la un restaurant local veti vizita Piata Mustakillik (Independentei) si renumitul metrou din Tashkent. Acesta este renumit pentru arhitectura grandioasa a statiilor, fiind asemanator cu metroul din Moscova. Turul orasului se incheie cu o vizita in pietele Amir Temur si Alisher Navoi. Dupa cina reveniti la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 3 / TASHKENT – URGENCH – KHIVA

Dimineata, dupa micul dejun, sunteti transferati la aeroport pentru zborul intern catre Urgench. La sosire veti fi preluati de partenerul nostru local si transferati la hotelul din Khiva. Aveti la dispozitie timp pentru relaxare inainte de a incepe turul de jumatate de zi al orasului. Orasul Khiva este considerat un muzeu in aer liber. Vizita incepe cu turul centrului istoric Ichan Kala, unde veti vedea minaretul Kalta Minor, Arcul Kunya, Madrasa Rakhimkhon si Mausoleul Pakhlavan Makhmud, centrul religios al fortaretei Itchan Kala. Intregul complex este construit in jurul mormantului conducatorului fortaretei, Pahlavan-Mahmud (1247-1326). Dupa masa de pranz la un restaurant local veti continua cu turul orasului antic Khiva. Veti vizita Moscheea de Vineri si Palatul Tashauli, doua dintre cele mai importante constructii istorice. Dupa-amiaza veti reveni la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 4 / KHIVA – BUHARA

Dupa micul dejun veti incepe o noua zi de aventura in Uzbekistan. Astazi veti parcurge drumul dintre Khiva si Buhara, ce strabate renumitul desert Kizil Kum (460 km, aproximativ 7 ore). Veti putea admira flora si fauna desertului cu nisip rosu si veti face o oprire pe malul Raului Amudaria, unde veti lua si masa de pranz. Apoi veti continua drumul catre Buhara, unde va cazati la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 5 / BUHARA

Dupa micul dejun veti face turul orasului Buhara. Fosta capitala si centru important de invatare islamica, orasul are peste 300 de moschei, in trecut fiind considerat cel mai sfant oras din Asia. Veti vizita complexul Lyabi Hauz (rezervorul de apa), centrul modern al Uzbekistanului traditional. Apoi veti continua cu Madrasa Nadir Devanbegi, Magok-i-Attari (cea mai veche moschee din Uzbekistan), minaretul Poi Kalon si veti vedea medrasele Aziz Khan si Ulugbek. Dupa masa de pranz la un restaurant local veti continua vizita cu Arcul Buhara, moscheea Balakhauz si mausoleul Chashma Ayub. Daca timpul va permite veti vizita si Mausoleul lui Bahauddin Naqshbandi. Acesta a fost un lider spiritual important al regiunii in secolul XIV. Spre seara reveniti la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 6 / BUHARA – NURATA – TABARA YANGIGAZGAN

Dupa micul dejun veti porni catre Nurata. Aici veti vizita complexul Chashma, unul dintre cele mai importante centre islamice din regiunea Navoi. Apoi veti continua catre tabara unde veti petrece noaptea intr-un cort tradtional numit yurt. Yurturile sunt decorate cu covoare lucrate manual de mestesugarii locali si candelabre ce creeaza o atmosfera festiva. Pentru o experienta autentica va recomandam sa faceti o plimbare calare pe camila. Seara, la cina, veti avea ocazia sa incercati preparatele delicioase gatite in mod traditional. Veti petrece restul serii in jurul focului de tabara, va veti bucura de cantecele artistilor akyn si veti putea admira cerul instelat, toate acestea in atmosfera linistita a desertului.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Pranz, Cina


Ziua 7 / TABARA YANGIGAZGAN – LACUL AYDAR - SENTYAB

Veti incepe aceasta zi cu o excursie de neuitat la Lacul Aydar, considerat un ”miracol geografic” format in mijolcul desertului arid. In prezent Lacul Aydar este al doilea cel mai mare lac din Uzbekistan dupa Marea Aral, dimensiunile sale crescand de la an la an. Mii de pasari precum si pescari s-au mutat aici de la Marea Aral, stabilindu-si asezari pe malul lacului. Apele lacului sunt foarte bogate din punct de vedere al speciilor de pesti, cele mai importante fiind crapul, bibanul si somnul. De asemenea, aici puteti intalni specii rare de plante, in special plante medicinale. Lacul Aydar este situat in pustietate, astfel ca va puteti bucura de linistea ce il inconjoara. Dupa pranz veti continua drumu pana la satul Senyab. Veti petrece noaptea in acest sat mic, situat in Muntii Nurata.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Pranz, Cina


Ziua 8 / SENTYAB - SAMARKAND

Dimineata veti vizita satul Senyab si imprejurimile Rezervatiei Naturale Nuratau. Dat fiind ca gazdele sunt etnici tadjici, aceasta este o ocazie unica de a afla mai multe despre obiceiurile si traditiile acestora si de a savura specialitatile locale. Veti face o scurta drumetie in munti pentru a vedea o moschee, ruinele unei fortarete antice si petroglife din Epoca Bronzului. Dupa pranz veti porni catre Samarkand.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Pranz


Ziua 9 / SAMARKAND

Aveti aceasta zi la dispozitie pentru a descoperi orasul Samarkand. Dimineata, dupa micul dejun, veti incepe vizita la Mausoleul Gur-e-Amir, unde se afla mormantul cuceritorului mongol Amir Temur. Apoi veti vizita Piata Registan, ce a fost timp de mai multe secole centrul Samarkandului. Aici veti vedea trei medrase: Ulug-Bek (sec. XV), Tillya-Kori (sec. XVII) si Sher-Dor (sec. XVII). Dupa pranz veti vizita cea mai mare moschee din timpul lui Amir Temur numita Bibi-Khanum, bazarul Drumul Matasii si necropola Shahi Zinda. In centrul istoric al acestui complex se afla Mausoleul lui Kusam ibn Abbas, varul Profetului Mohamed. Potrivit cronicilor arabe, acesta a sosit in Samarkand in anul 676 si a raspandit in regiune invataturile islamice.

Seara va veti bucura de o cina cu spectacol traditional (nu este inclus in pret), unde veti avea ocazia sa gustati delicoasele preparate locale.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 10 / SAMARKAND - TASHKENT

In prima parte a zilei veti vizita situl arheologic si muzeul orasului antic Afrosiab si observatorul astronomului Ulugh Beg. Construit la inceputul secolului XV, observatorul unul dintre cele mai importante monumente istorice din Samarkand. Veti lua pranzul la un restaurant local. Dupa amiaza veti fi transferati la gara pentru a lua trenul catre Tashkent (aproximativ 2 ore). La sosire sunteti asteptati de ghidul local si transferati la hotel.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Ziua 11 / Plecare din TASHKENT

Astazi, in timp util pentru zbor, sunteti transferati de la hotel la aeroportul din Tashkent pentru zborul catre Bucuresti.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Orar de zbor


Oras
Plecare
Ora
Oras
Sosire
Ora
Companie
Bucuresti
04:55
Istanbul
08:10
Turkish Airlines
Istanbul
14:00
Tashkent
19:35
Uzbekistan Airways
Tashkent
18:50
Istanbul
23:15
Uzbekistan Airways
Istanbul
03:20
Bucuresti
02:30
Turkish Airlines

Cazare & tarifeLocatieCategorie 4*
TashkentSHARQ HOTEL
KhivaHOTEL ASIA KHIVA
BuharaOMAR KHAYYAM HOTEL
YangikazganCazare in cort traditional (yurt)
SentyabCasa de oaspeti locala
SamarkandSULTAN HOTEL
Perioada Noiembrie 2018 - Octombrie 2019
TarifeCategorie 4*
Tarif total/pers2160 euro/pers

Servicii incluse

 • Bilet de avion Bucuresti – Tashkent – Bucuresti
 • Bilete de avion pentru zborul intern Tashkent - Urgench
 • Taxe de aeroport pentru toate zborurile
 • Bilet tren Samarkand - Tashkent
 • Cazare 10 nopti cu mic dejun
 • Regim de masa conform ofertei: 10 mic dejun, 3 pranz, 2 cina
 • Toate transferurile si excursiile se vor face cu un vehicul dotat cu aer conditionat
 • Ghid vorbitor de limba engleza
 • Taxe de intrare la obiectivele turistice
 • Asistenta 24/7 pe toata durata excursiei
 • Bonus! Asigurare medicalaServicii Suplimentare

 • Taxe pentru obtinerea vizei de Uzbekistan ~ 60 euro/pers
 • Mesele nespecificate in oferta
 • Bacsisuri pentru ghizi si soferi
 • Asigurare STORNO
 • Excursiile optionale nespecificate in program
 • Cheltuieli personale

Observatii

 • Tarifele pentru biletele de avion sunt cele disponibile in sistem la momentul cautarii. Este posibil ca pentru perioada solcitata de dumneavoastra si in functie de data solcitarii tariful sa fie mai mare sau mai mic.
 • Disponibilitatea serviciilor la sol va fi verificata in momentul solicitarii, insa nu putem va puteam garanta pachetul pana in momentul rezervarii ferme.
 • Pentru cazul in care pana in momentul plecarii apare orice schimbare de hotel ne angajam sa le inlocuim cu hoteluri similare ca grad de confort sau de o categorie superioara.
 • Orarul de zbor poate suferi modificari, acest lucru este independent de vointa noastra si tine exclusiv de compania aeriana. Daca asftel de modificari vor aparea vom informa in timp util.
 • Tarifele sunt valabile pentru 2019, cu exceptia sarbatorilor legale in Uzbekistan si a sarbatorilor din Romania, cand pot exista diferite taxe suplimentare.
 • Transportul pentru transfer se face cu masina/mini van/autocar, adaptat la numarul de participanti.

Conditii de rezervare

 • Plata se face astfel:
  • Pentru biletele de avion plata se face integral in momentul rezervarii;
  • Pentru serviciile la sol, se achita un avans de 30% in momentul rezervarii urmand ca diferenta de 70% sa fie achitata cu pana la o luna inainte de plecare;
  • Pentru solicitari cu mai putin de 30 zile inainte de plecare, plata se face integral la momentul confirmarii;
  • Plata se poate face in Euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).
Galerie foto Uzbekistan