Luxury Maroc

Circuit 9 zile

Luxury Maroc

Descopera  Maroc alaturi de TripTailor!

TARIFE DE LA 2240 EURO/PERS


Itinerar

Ziua 1 / Sosire in CASABLANCA

Veti sosi pe aeroportul international din Casablanca si veti fi preluati de reprezentantul nostru local pentru transferul la hotel. Dupa check in vi se vor oferi informatii despre plecarea de a doua zi. Aveti restul zilei la dispozitie pentru a relaxare.

Incepand cu perioada coloniala orasul Casablanca este intr-o continua expansiune si annual atrage mii de marocani dar si alte populatii prin promisiunea unui nivel de trai mai ridicat, caracteristica pentru care orasul este recunoscut in toata zona.

Poate nu la fel de exotic ca alte orase marocane, insa orasul este considerat capitala economica a tarii si reprezinta Marocul modern. Conform spuselor localnicilor si mai popular Casablanca este principalul oras al tarii in care se gasesc banii, unde industria infloreste si unde galeriile de arta prezinta cea mai frumoasa arta contemporana.

Locuitorii orasului sunt mult mai cosmopoliti si deschisi la cultura occidentala ca in orice alt loc din Maroc, iar aceste lucruri pot fi vazute pe strada, in portul oamenilor si in modul in care femeile merg pe strada cu barbatii, merg la plaja si in cluburi.

O contradictie in sine orasul este in mare parte sufocat de traficul foarte intens, iar locuitorii isi gasesc mici refugii in parcurile foarte frumos decorate, pe minunatul bulevard Corniche situat pe coasta Oceanului Atlantic dar si pe superba esplanada a Moscheii Hassan II , construita special ca simbolul orasului.

MESE INCLUSE: Cina


Ziua 2 / CASABLANCA - RABAT

Dimineata veti porni intr-un tur panoramic al orasului Casablanca, in care veti admira Piata Mohamed V, Piata Natiunilor Unite, Piata Centrala, Cartierul Habbous, Palatul Regal si zona rezidentiala Afna. Veti vedea la exterior Moscheea Hassan II (optional se poate vizita si in interior).

Veti incheia turul orasului cu o plimbare pe bulevardul Corniche, unde (optional) puteti servi masa de pranz.

Dupa pauza de pranz veti continua catre orasul Rabat, capitala administrativa a tarii. Veti vizita Gradina Palatului Regal de unde veti vedea intrarea in Palat si veti admira din autocar zidurile vechi ale orasului. La Rabat veti mai vizita si Turnul Hassan si Mausoleul Mohamed V. Spre seara veti ajunge la hotel unde dupa check in aveti timp liber pentru a explora pe cont propriu orasul.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 3 / RABAT - MEKNES - FES

Dimineata veti calatori de la Rabat la Meknes al doilea oras imperial din Maroc si unul dintre cele mai impresionante. Orasul a fost construit in secolul XVII de catre Moulay Ismail unul dintre cei mai faimosi conducatori ai Marocului. La Meknes veti admira Bab El Mansour, cea mai frumoasa dintre portile de intrare in orasul vechi. Dupa vizita veti avea o pauza pentru masa de pranz si veti continua catre Fes trecand pe langa orasul sfant Moulay Idriss si vizitand ruinele romane de la Volubilis.

Intins pe o suprafata de 42 hectare, situl arheologic este de o importanta exceptionala deoarece contine informatii despre dezvoltarea urbana si romanizarea la frontierele Imperiului Roman dar si despre interactiunea romanilor cu culturile indigene. Datorita izolarii sale si a faptului ca nu a fost ocupat timp de aproape o mie de ani, sit-ul prezinta un nivel ridicat de autenticitate si este unul dintre cele mai bogate si bine conservate din Africa de Nord.

Seara veti sosi la Fes unde dupa check in aveti timp liber pentru a explora pe cont propriu orasul.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 4 / FES

Aceasta zi este in intregime pentru vizita orasului Fes, cel mai vechi dintre orasele Imperiale si capitala culturala a tarii. Veti vizita Medina (orasul vechi), strabatand cele mai inguste stradute, pentru a descoperi cu adevarat culoarea locala si pentru a interactiona cu localnicii. In aceasta zi veti descoperii mare parte dintre mestesugurile locale si veti admira obiectele lucrate din aur , argint, piele, ceramica, cupru, textile si lemn.

In cadrul turului veti vizita una dintre tabacariile din Fes si o scoala coranica. Aveti dupa amiaza libera pentru a explora pe cont propriu orasul.

Fondata in secolul IX si casa celei mai vechi Universitati din lume, Orasul Fes a atins apogeul in secolul XIV, in timpul dinastiei Merinide, cand a fost mutata capitala de la Marrakech aici. Principalele monumente din Medina: Scoli coranice, karavanserai-uri, moschei, resedinte si fantani, dateaza din aceasta perioada. Desi capitala politica a Marocului a fost transferata la Rabat in 1912, Fes si-a pastrat statutul de capitala culturala si spirituala a tarii. Arhitectura orasului vechi este caracterizata de tehnici de constructie dezvoltate pe o perioada mai mare de zece secole, timp in care abilitatile locale au fost imbogatite cu inspiratie din exterior, astfel cele mai des intalnite sunt stilurile: andaluz, oriental si african.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 5 / FES - MIDELT - ERFOUD

Mic dejun. Dimineata devreme veti porni spre Erfoud, trecand prin sate berbere, prin Ifrane, renumita statiune de ski din muntii Atlas, si prin Arzou, un sat berber renumit pentru sculpturile in lemn. Masa de pranz (optional) o veti servi langa orasul Midelt. Veti continua drumul trecand prin muntii Atlas si coborand spre Valea si Canionul Ziz, de unde incepe zona de desert a Marocului. De aici peisajul se va schimba de la creste si platouri inalte la munti arizi impodobiti din loc in loc cu oaze de palmieri. La sosirea in Erfoud, dupa formalitatile de check in, aveti timp pentru relaxare la piscina hotelului.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 6 / ERFOUD - MERZOUGA

Mic dejun. Aveti aceasta dimineata pentru relaxare. Dupa amiaza veti pleca cu o masina 4x4 spre Merzouga, zona de desert cu cele mai inalte dune din Maroc. Veti vedea pe drum corturi de beduini dar si cariere de unde sunt extrase fosile vechi de milioane de ani. Aceasta practica a devenit in ultimii ani o adevarata industrie in sudul tarii, atat datorita numarului extraordinar de mare, cat si datorita interesului crescut al vizitatorilor, pentru aceste pietre ce poarta urmele unor specii de vietuitoare marine de mult disparute.

Veti avea posibilitatea (optional) sa faceti o plimbare cu camilele. Dupa ce veti admira apusul soarelui, veti petrece momente memorabile, in jurul focului si veti servi cina.

Aceasta noapte o veti petrece la cort.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 7 / MERZOUGA - ERFOUD - CHEILE TODRA - TINGHIR

Va veti trezi foarte de diminata pentru a admira rasaritul soarelui. Dupa micul dejun, veti pleca spre Cheile Todra. Pe masura ce veti inainta pe malul raului Todra, care in milioane de ani a reusit sa sape defileuri de o frumusete izbitoare, peisajul se va schimba. Albia raului este marginita de sate fortificate, curmali inalti, vita de vie, maslini si rodii. Situate la la 24 km de Bouamalne Cheile Todra au o inaltime de aproximativ 300 m si o lungime de 700 m si sunt unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din Maroc.

Dupa amiaza veti ajunge la Tinghir.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 8 / TINGHIR - BOULMANE - OARZZAZATE

Dimineata dupa micul dejun, veti pleca spre Cheile Dades. Acestea sunt situate intre Muntii Atlas si Varful Saghro ce apartine Muntilor Anti Atlas, iar locatia este una deosebit de pitoreasca cu privelisti de neinlocuit.

Veti continua traseul catre Oarzzazate pe renumitul “Drum al celor 1000 de Kasbah” si veti face o oprire la Kalaa M’Gouna, un oras in care marea majoritate a locuitorilor se ocupa cu cultivarea trandafirilor si producerea de preparate pe baza de petale de trandafir. Dupa amiaza ajungeti la Oarzzazate si vizitati Kasbah Taourit.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 9 / OARZZAZATE - MARRAKECH

Mic dejun. In aceasta dimineata va veti indrepta spre Ksar Ait Benhaddou, un sat declarat patrimoniu UNESCO.

Situat poalele Atlasului Inalt, pe versantul de sud, sit-ul de la Ait Benhaddou, este cel mai faimos Ksar din Maroc si totodata un exemplu frapant de arhitectura sud marocana. Fiind in principal o grupare de locuinte fortificate de ziduri de aparare cu turnuri, aceste Ksar-uri au devenit in ultimii ani o importanta sursa de venit pentru localnicii care vand diferite obiecte confectionate de ei vizitatorilor.

Dupa vizita veti continua catre Marrakech, pe unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din aceasta tara. Lasand in urma muntii veti ajunge spre seara la Marrakech unde dupa check in la hotel aveti timp liber pentru relaxare.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 10 / MARRAKECH

Dimineata veti incepe turul orasului Marrakech, cel de-al doile oras imperial al tarii ca vechime si care astazi este considerat cel mai pitoresc oras al Marocului. Veti vizita Mormintele Dinastiei Saadine, Gradinile Menara, Moschea Koutoubia (exterior) si Palatul Bahia. Dupa ce veti avea timp liber pentru masa de pranz, va veti indrepta catre renumita piata Jemaa El Fnaa unde veti avea timp pentru explorare si shopping.

Piata este cel mai renumit loc din Marrakech daca nu chiar cel mai renumit din Maroc, fiind un fel de circ in aer liber, unde spectacolele sunt mereu altele. Veti asista la spectacole cu imblanzitori de serpi, fachiri, actori, dresori de animale din cele mai felurite. Seara in piata isi fac aparitia restaurantele ambulante unde cele mai ciudate feluri de mancare sunt preparate in fata trecatorilor.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 11 / MARRAKEH - ESSAOUIRA

Mic dejun. Veti pleca spre Essaouira. La sosire veti vizita Medina, portul si Zidurile de aprare ale orasului.

Medina de Essaouira, numita de catre fenicieni Mogador, este astazi un exemplu remarcabil de oras fortificat la mijlocul secolului al XVIII-lea. Desi construita in maiera militara europeana, Medina a fost si este in perfecta armonie cu preceptele de arhitectura si urbanism Arabo-musulman. De-a lungul istoriei, orasul a jucat un rol major ca port maritim ce leaga Marocul si Africa sub- sahariana de Europa si restul lumii.

Orasul este, de asemenea, un exemplu de centru multicultural cum este si dovedit de coexistenta, inca de la infiintarea sa, a diverselor grupuri etnice, cum ar fi Amazighs, arabi, africani, și europeni. Dupa amiaza veti avea timp liber pentru relaxare sau pentru a explora pe cont propriu orasul.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 12 / ESSAOUIRA - SAFI-OUALIDIA - EL JADIDA - CASABLANCA

Dimineata dupa micul dejun veti pleca spre Casablanca. Urmand coasta Oceanului Atlantic, veti face opriri pe drum la Safi, cunoscut in antichitate drept ultimul port dupa Gibraltar. Aici veti vizita vestigiile Castelului Portughez. Urmatoarea oprire va fi la Oualidia, un oras in care principala sursa de venit este comertul cu stridii. Dupa amiaza veti ajunge la El Jadida, una dintre statiunile de plaja din Maroc, unde veti avea timp liber pentru relaxare. Spre seara veti ajunge la hotelul din Casablanca.

MESE INCLUSE: Mic dejun, Cina


Ziua 13 / Plecare din CASABLANCA

Mic dejun. In timp pentru zborul dumneavoastra veti fi transferati la aeroport.

MESE INCLUSE: Mic dejun


Orar de zbor


Oras
Plecare
Ora
Oras
Sosire
Ora
Companie
Bucuresti
05:55
Istanbul
07:15
Turkish Airlines
Istanbul
10:55
Casablanca
14:00
Turkish Airlines
Marrakech
12:35
Casablanca
13:25
Royal Air Maroc
Casablanca
15:30
Istanbul
22:05
Turkish Airlines
Istanbul
00:05
Bucuresti
01:25
Turkish Airlines

Cazare & tarifeLocatieCategorie 4*Categorie 5*
Casablanca ART PALACE CASABLANCA
RabatRIAD DAR EL KEBIRA 
FesRIAD GHITA 
Erfoud RIAD XALUCA
Ouarzzazate HOTEL BERBERE PALACE
MarrakechRIAD LE PERROQUET BLEU 
Perioada Mai - Decembrie 2019
TarifeCategorie 5*
Tarif total/pers2240 euro/pers

Servicii incluse

 • Bilete de avion Bucuresti – Casablanca - Bucuresti (escala Istanbul)
 • Bilete de avion Marrakech - Casablanca
 • Cazare 8 nopti la hotelurile specificate in oferta
 • Mese: demipensiune
 • Tururi, transferuri, vizite si intrari la obiectivele turistice conform programului pe zile
 • Masina adaptata la numarul de participanti cu sofer vorbitor de limba engleza
 • Ghid privat vorbitor de limba engleza pe toata durata calatoriei
 • Bonus! Asigurare medicala de calatorieServicii Suplimentare

 • Mesele de pranz
 • Bauturi in timpul cinei
 • Excursii optionale
 • Vizita la Moscheea Hassan II - aprox. 12 euro/persoana (se plateste local)
 • Cheltuieli personale
 • Asigurare STORNO

Observatii

 • Tarifele pentru biletele de avion sunt cele disponibile in sistem la momentul cautarii. Este posibil ca pentru perioada solcitata de dumneavoastra si in functie de data solcitarii tariful sa fie mai mare sau mai mic.
 • Disponibilitatea serviciilor la sol va fi verificata in momentul solicitarii insa nu putem va puteam garanta pachetul pana in momentul rezervarii ferme.
 • Pentru cazul in care pana in momentul plecarii apare orice schimbare de hotel ne angajam sa le inlocuim cu hoteluri similare ca grad de confort sau de o categorie superioara.
 • Orarul de zbor poate suferi modificari, acest lucru este independent de vointa noastra si tie exclusiv de compania aeriana. Daca astfel de modificari vor aparea, va vom informa in timp util.
 • Tarifele sunt valabile pentru anul 2019, cu exceptia sarbatorilor legale in Maroc si a sarbatorilor din Romania.
 • Transportul pentru transfer se face cu masina/mini van/autocar, adaptat la numarul de participanti.

Conditii de rezervare

Plata se face astfel:

 • Pentru biletele de avion plata se face integral in momentul rezervarii;
 • Pentru serviciile la sol, se achita un avans de 30% in momentul rezervarii urmand ca diferenta de 70% sa fie achitata cu pana la o luna inainte de plecare;
 • Pentru solicitari cu mai putin de 30 zile inainte de plecare, plata se face integral la momentul confirmarii;
 • Plata se poate face in Euro sau in lei ( caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii)

Galerie foto Maroc