petra iordania

4 destinatii pentru Paste 2019

februarie 8, 2019 11:15
Publicat de Andrei
4 destinatii pentru Paste 2019

Desi este inca iarna, incepem sa ne gandim la vacanta de Paste, o ocazie perfecta de a descoperi noi destinatii fascinante. TRIPTAILOR iti propune o calatorie a sufletului in care poti descoperi culturi milenare, dovezi ale marilor imperii si marturii ale celor mai importante religii din lume. Daca iti doresti o vacanta personalizata, in care serviciile fac diferenta, contacteaza-ne la telefon 021 230 13 60 sau pe email la contact@triptailor.ro.

Peru

Incasii numeau aceasta zona a Americii de Sud “tara celor patru colturi”, denumire ce se trage de la diversitatea formelor de relief. Vei intalni aici peisaje dintre cele mai diverse: Amazonul cu padurea lui deasa, munti maiestuosi unde inca mai gasesti vestigiile civilizatiilor stravechi, campii aride ale caror desene inca fascineaza oamenii de stiinta si minunatele plajele ale Oceanului Pacific.

Pentru multi vizitatori citadela antica Macchu Picchu este atractia principala a unei excursii in Peru. Descoperita in anul 1911 de catre exploratorul american Hiram Bingham, citadela este considerata unul dintre cele mai impresionante exemple de arhitectura peisagistica din lume, reflectand in acelasi timp maretia imperiului incas. Macchu Picchu a fost atat centru spiritual si observator astronomic, cat si un loc de retragere pentru conducatorul incas Pachacutec. Complexul este impartit in doua zone principale – zona agricola, formata din terase unde erau cultivate si stocate produsele alimentare si zona urbana, cu sectorul sacru, unde erau construite templele si mormintele regale, sculptate cu o atentie extraordinara la detalii.

O alta atractie culturala importanta din Peru este Puno, una dintre cele mai interesante locatii de pe continentul sud-american. Orasul a fost fondat de catre colonistii spanioli si are un farmec aparte, stilurile native si spaniole formand un mix cultural ce poate fi admirat in arhitectura coloniala, tesaturi si ceramica. Cu toate acestea, Puno este o destinatie fascinanta dintr-un alt motiv – orasul este situat pe malul Lacului Titicaca, ce detine recordul mondial pentru calea navigabila situata la cea mai mare altitudine. Pentru o experienta unica trebuie sa vizitezi insulele plutitoare de pe lac. Aceste insule artificiale, in numar de 42, construite din manunchiuri de stuf uscat, gazduiesc populatia indigena Uros.

In Peru marile centre urbane se afla intr-o comuniune perfecta cu zonele rurale si traditiile acestora, creandu-se astfel un mozaic unic ce fascineaza orice vizitator. Acoperind o suprafata impresionanta, Lima, capitala tarii este un oras istoric si vibrant, ce detine toate caracteristicile definitorii ale acestei destinatii. Al doilea oras ca importanta al tarii, Arequipa, a jucat un rol fundamental in renasterea bucatariei peruane, iar preparatele clasice picante, precum  rocoto relleno sau chupe de camarones constituie deliciul vizitatorilor.

 

Oman

Golful Oman a jucat un rol deosebit de important pentru civilizatia araba inca din cele mai vechi timpuri fiind locul de intalnire dintre lumea araba si celelalte civilizatii mari, precum India si China. Odata cu descoperirea zacamintelor de petrol soarta golfului s-a schimbat radical. Oman nu detine atat de multe titluri superlative ca celelalte mari orase din Emirate, insa este posesorul unei bogate mosteniri culturale cu adevarat fascinante pentru turistii care ajung aici. Faptul ca Oman si-a pastrat farmecul traditional si valorile beduine se completeaza perfect cu frumusetea naturala a regiunii ce cuprinde munti, deserturi si o zona de coasta. Acesta este destinatia ideala daca esti pasionat de cultura araba si vrei sa intri in contact cu adevaratul spirit antic arab, evitand partea moderna cu superlativele sale celebre.

Pentru majoritatea vizitatorilor primul contact cu Oman are loc in Muscat, un oras ce a conservat foarte bine stilul arhitectural traditional al zonei, chiar si cladirile moderne fiind obligate sa aiba macar o caracteristica specifica a stilului arab clasic in constructie. Daca alegi sa petreci mai mult timp in acest oras nu te vei plictisi, avand la dispozitie o gama diversa de activitati ce pot fi desfasurate in zona.

Pentru o experienta autentica iti recomandam sa vizitezi orasul istoric Nizwa, amplasat intr-un decor mirific, inconjurat de o luxurianta oaza de palmieri si de cei mai inalti munti din Oman. In plus, Nizwa este punctul perfect de plecare daca vrei sa explorezi siturile arheologice Bahla si Jabrin sau Muntii Akhdar si Shams. Bhala este cel mai mare si cel mai vechi fort din Oman, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, ce merita vizitat de cei care doresc sa cunoasca si sa aprofundeze cultura si istoria Sultanatului Oman. Fortul Jabrin este unul dintre cele mai spectaculoase constructii de agest gen din Oman. Aspectul deosebit al acestui obiectiv consta in structura sa labirintica cu zeci de camere mici, amplasate doua cate doua in curtile interioare.

 

Iordania

Un refugiu sigur si primitor intr-o zona macinata de confruntari, Iordania isi incanta si inspira de fiecare data vizitatorii cu un numar impresionant de obiective turistice, orase incarcate de istorie si peisaje dintre cele mai frumoase. Toate acestea i-au determinat pe regizorii filmelor Lawrance of Arabia, Transformers si The Martian sa aleaga Iordania drept platou de filmare.

Iordania are o istorie indelungata in ceea ce priveste ospitalitatea ce dateaza inca din perioada caravanelor care strabateau Drumul Regelui incarcate cu tamaie si mirodenii. De-a lungul istoriei a fost strabatuta, locuita si disputata de nabateeni, romani, arabi si cruciati. Toate aceste popoare au lasat in urma lor monumente impresionante – amfiteatre romane, castele cruciate si mozaicuri crestine, dar si un popor aparte de oameni liberi, moderni si primitori.

Pe langa toate acestea Iordania se bucura de o mostenire religioasa inestimabila, aici gasindu-se locul unde Isus a fost botezat pe cursul raului Iordan, Maherus, fortareata in care Irod a ordonat decapitarea lui Ioan Botezatorul si Muntele Nebo, de unde Moise a zarit Taramul Fagaduintei.

Recenta redescoperire a orasului antic Petra, lasat in urma de poporul nabatean, a adus aceasta tara in lumina obiectivelor, devenind astazi simbolul Iordaniei si motivul pentru care vizitatorii se indragostesc de aceasta tara. Desi s-au scris si spus foarte multe despre Petra, nimic nu te pregateste cu adevarat pentru emotia pe care o vei simti atunci cand vei pasi pentru prima oara in aceasta locatie incarcata de spiritualitate – cu siguranta aceasta este o experienta once in a lifetime.

Pentru relaxare dupa vizitarea orasului antic Petra iti recomandam un sejur la Marea Moarta. Situata la 410 m sub nivelul marii, Marea Moarta este locatia cu cea mai joasa altitudine de pe glob, principalul punct de atractie fiind apa cu un continut de sare de 31,5%, ceea ce face practic imposibila scufundarea. In plus apa contine si 21 de minerale ce o fac unica, inclusiv un nivel ridicat de magneziu, sodiu si potasiu. Studiile au aratat ca asocierea apei din Marea Moarta cu namolul ce se gaseste de-a lungul tarmului aduce beneficii sanatatii, inclusiv asupra circulatiei si revitalizarii pielii.

 

Maroc

Pornind de la dunele inalte ale desertului Sahara pana la crestele inzapezite ale Muntilor Atlas, Maroc este o tara creata parca special pentru calatorii. Presarat cu peisaje de o frumusete izbitoare in mii si mii de culori, Marocul are unul din cele mai diversificate reliefuri din regiune. O calatorie in luna aprilie poate dezvalui vizitatorilor toate cele patru anotimpuri intr-o singura zi de drum de la Fes la Erfoud.

Cele mai importante medine ale Marocului se gasesc in centrul fiecarui oras mare din aceasta tara: Fes, Meknes, Rabat, Casablanca si Marrakech. Fiecare medina este un labirint ametitor, plin de culori, sunete si arome exotice, fiind  in acelasi timp locatia ideala pentru a descoperi fascinanta cultura marocana si secretele fiecarui oras in parte.

Cel mai frumos dintre orasele imperiale, Marrakech este considerat renumit pentru gradinile si monumentele islamice din zona veche a orasului. Daca vizitezi orasul iti recomandam La Mamounia, un hotel inconjurat de gradini luxuriante, a carui istorie dateaza din secolul XII. Secolele ce au trecut au daruit locatiei tot mai multa cultura si rafinament, in prezent aflandu-se in topul preferintelor celor care isi doresc sa se bucure de o experienta cu adevarat luxury. Winston Churchill a fost oaspetele hotelului in anul 1943, iar frumusetea zonei se spune ca l-a inspirat sa isi manifeste interesul pentru pictura.

In Marrakech poti vizita Gradinile Majorelle, proiectate de celebrul artist francez Jacques Majorelle si restaurate de celebrul creator de moda Yves Saint Laurent. Relaxeaza-te intr-o locatie care desi este in mijlocul unui oras agitat se aseamana cu o mica bucatica linistita de Paradis. Poti admira variate specii de plante, printre care vei gasi fantani si iazuri, toate intr-un decor plin de viata si culoare. Jacques Majorelle si-a dedicat viata pentru crearea acestor gradini, iar dupa moartea sa, Yves Saint Laurent le-a restaurat, rezultatul este o fuziune intre stilurile celor doi maestrii.