Andrei S – ThailandaAndrei S – Thailanda

Am fost in Thailanda pentru prima oara in perioada sarbatorilor de iarna, pe care le-am petrecut in Koh Samui. Insula este curata, exista multe activitati pe care le poti face in afara de plaja, iar mancarea thailandeza este excelenta. Am sa scriu in continuare cateva observatii si recomandari cu care am ramas in urma acestei experiente.

Pentru plaja si relaxare recomand zona Lamai, iar pentru iesit in oras si mancat Chaweng, datorita diversitatii – sunt efectiv sute de restaurante, cafenele si baruri.

Din punct de vedere al transportului cred ca cel mai bine este sa inchiriezi masina sau scuter, preturile fiind relativ mici. Chiar daca se conduce pe stanga traficul nu este haotic precum in alte tari din Asia. Taxiurile sunt destul de scumpe, iar un drum putin mai lung poate sa coste aproape cat o zi de rent a car.

Dintre obiectivele turistice pe care le-am vizitat cele mai interesante mi s-au parut Cascadele Namuang, unde poti face trekking si templul Wat Khao Hua Jook, de unde poti admira panorama insulei.

Desi am calatorit in timpul sezonului uscat am avut zile in care a plouat destul de mult.

Mancarea thailandeza este foarte buna, in special daca iti place mancarea picanta. Recomand sa incerci supa tom yum, salata de papaya, pad thai si curry cu lapte de cocos.

Bangkok mi s-a parut un oras foarte interesant. Din pacate l-am vizitat doar in trecere insa cu siguranta voi reveni.