Cristian S – MadagascarCristian S – Madagascar

Madagascar! M-am trezit intr-o frumoasa zi de primavara cu vestea ca plec in Madagascar si sa-mi fac bagajul. Am avut ocazia sa merg anul acesta intr-o destinatie care este inca nedescoperita de turistul comun, dar cu un potential incredibil.

Nu am stat pe ganduri si am acceptat invitatia partenerului din Madagascar pentru a participa la info trip-ul organizat de acesta. Nu am putut sa refuz, aceasta Insula Rosie statea cocotata de ani buni in top 3 Bucket List personal.

Aventura a inceput cu multe zile inainte de data plecarii, odata cu research-ul facut minutios si pregatirea pentru cele 2 saptamani petrecute intr-unul dintre cele mai indepartate si izolate locuri de pe Pamant.

Iata ca a venit si ziua plecarii, plin de emotii am petrecut cele aproximativ 11 ore de zbor cu gandul la aventura ce urma sa vina. Imediat ce am aterizat pe aeroportul din Antananarivo am fost intampinat de mirosul dulce al vaniliei, Madagascarul fiind unul dintre cei mai importanti exportatori de vanilie din lume.

Toate cele patru zone ale insulei: est, vest, sud si nord au specificul lor. Imi place sa definesc aceste patru zone in culori, culori care spun tot despre identitatea zonelor. Estul este verde, ideal pentru iubitorii de natura, flora si fauna; vestul este rosiatic plin de aventuri; sudul galben in care cultura si traditiile insulei sunt cele mai pronuntate si nordul albastru, ideal pentru cei care cauta sa se relaxeze pe plajele cu nisip alb ale Oceanului Indian.

Timpul nu mi-a permis sa vizitez toate cele patru zone, ci doar doua dintre ele: estul si vestul.

O prima oprire a fost in Parcul National Andasibe unde am luat pentru prima oara contact cu simpaticii lemuri. Am intalnit nenumarate specii de lemuri, cel mai simpatic a fost inelatul King Julien. Am continuat catre Akanyn Nofy unde ne-am cazat in Rezervatia Palmarium, un sanctuar al faunei si florei locale. Aici am luat contact pentru prima data cu Oceanul Indian.

Dupa aproximativ o saptamana petrecuta in est, ne-am intors in capitala, pentru ca dupa sa pornim catre vest, locul ideal pentru iubitorii de aventura unde am avut parte de cele mai frumoase momente. Ne-am imbarcat intr-un vas care ne-a purtat timp de 3 zile de-a lungul Raului Tsiribihina. Am avut ocazia sa innoptam la cort, o experienta care imi e familiara, in conditii de milioane de stele 😊 Aici am vazut cel mai clar Calea Lactee. Toate acestea cu un fundal plin cu baobabi. Minunat!

Am continuat cu Tsingy Bemaraha, un parc national parca de pe alta planeta, in care formele ascutite de calcar  predomina peisajul. Aici am primit tot echipamentul necesar pentru a fi in siguranta si pentru a ne putea bucura de experienta. Urmatoarea oprire a fost Baobab Avenue, un loc mistic care te umple de energie. Noi am prins rasaritul la Baobab Avenue, dar am inteles ca apusul este si mai spectaculos. Pozele vorbesc de la sine.

Spre finalul aventurii ne-am relaxat in Belo sur Mer, un mic sat cu facilitati de cazare decente, dar cu un farmec aparte. Este genul de loc parca uitat de timp, in care nisipul alb se imbina perfect cu apa turcoaz a Oceanului Indian.

Daca porniti de la ideea ca in Madagascar hotelurile de lux sunt la orice pas si ca serviciile sunt la standarde europene, atunci va recomand sa va replanificati vacanta si sa alegeti o alta destinatie. Madagascar inseamna mult mai mult decat hoteluri de 5* si restaurante Michellin. Este un paradis unic in lume, inca neinvadat de masele de turisti.

Profitati cat inca nu intra in atentia maselor de turisti!