Gabriela R – MaltaGabriela R – Malta

Am tot amanat sa iti scriu aceste randuri pentru ca nu prea am timp de cand am revenit din vacanta. Despre Malta pot sa iti spun ca este locatia ideala daca vrei o vacanta relaxanta, fara batai de cap si in care sa si vizitezi. Adica totul este la indemana, sunt agentii care vand pe strada excursii spre ex in Insula Gozo si la Laguna Albastra cu catamaranul la niste preturi foarte mici 25-30 euro/persoana pentru toata ziua. Noi le-am facut pe amandoua si ne-au placut foarte mult.
Serviciile sunt foarte bune, insa nu prea ne-a placut mancarea, tipic englezeasca pe care o serveau obsesiv peste tot pentru numarul dominant de turisti britanici care vin in Malta.
Foarte sigur peste tot, poti calatori la orice ora din zi si noapte fara grija. Ce am remarcat este ca mijloacele de transport in comun, desi teoretic insula nu este foarte mare fac foarte mult timp intre locatii. Adica intre Qawra unde am stat noi si Valleta drumul cu autobuzul ( cu aer conditionat este adevarat) poate dura 1 h 30 min. In plus autobuzele nu opresc cateodata in statii si asta creeaza o confuzie destul de mare oamenii de regula se cam streseaza din motivul asta insa maltezii sunt organizati, cei care nu opresc o fac pentru ca autobuzul este deja plin si soferul stie ca in spatele lui la 3 minute este alt autobuz cu acelasi numar. Adica daca iti pastrezi calmul ☺ nu este nici o problema.
Taxiurile sunt foarte scumpe, chiar si 50 euro insa distantele intre localitati sunt destul de mari (10-20km).
Referitor la plaja, Malta este o destinatie atipica pentru ca nu prea are plaje. Accesul in mare la hoteluri este de obicei pe un ponton sau cu scara fixata in stanci. Dar culmea toata lumea innoata, iar marea cel putin cand am fost noi a fost foarte calma, am avut senzatia ca innotam intr-o piscina uriasa☺.
Iar pentru iubitorii de viata de noapte, Malta este “ the place to be” ☺ in special zona Qawra – Buggiba unde petrecerile pe malul piscinelor sunt in toi pana dimineata.
Ca o ultima idee ne-a placut foarte mult orasul Mdina, mai mult decat Valleta, care este la randul ei foarte frumoasa dar parca Mdina are un farmec aparte mai ales seara.
Va multumim pe aceasta cale pentru frumoasa vacanta de anul acesta.