Georgiana G – SingaporeGeorgiana G – Singapore

Cu ocazia targului de turism anual ITB Asia, in luna Octombrie 2016 am aterizat pe aeroportul international din Singapore, unde imediat dupa ce pasesti afara din avion realizezi ca ai ajuns intr-o alta lume, o lume cu adevarat science fiction.

In Singapore am petrecut urmatoarele 4 zile, in care am alergat intre targ, intalniri after hours cu partenerii si vizite la emblematicele atractii ale metropolei. Nu am reusit sa vedem chiar tot ce ne-am dorit, astfel ca ne-am rezumat la o selectie foarte stricta, in asa fel in cat sa vedem cat mai mult posibil intr-un timp foarte scurt.

Primele opriri au fost la Gradina Botanica si Gradina Zoologica unde am facut un Safari by Night. A urmat zona veche a orasului si o parte din atractiile din Sentosa, printre care cele mai importante si memorabile au fost S.E.A Aquarium si Butterfly Park.

Desi toate locatiile au fost impresionante, cele mai frumoase momente pe care le-am petrecut in Singapore au fost in zona Marina Bay sau centrul orasului Singapore, o zona la fel de frumoasa pe timp de zi cat si pe timp de noapte.

Nu stiu exact ce mi-a placut mai mult. Curatenia, politetea localnicilor sau armonia perfecta in care au fost construite si iluminate toate acele cladiri impunatoare din centru? Insa dupa cele cateva zile petrecute in Singapore as zbura oricand cele 12 ore ( in total) pentru a ma intoarce acolo. Este atat de rar sa gasesti in lume un oras unde sa te simti 100% in siguranta, unde vremea este perfecta tot timpul anului si unde daca mananci o masa sau sa bei o cafea te bucuri de peisaje superbe.

Cred ca cel mai simpatic si autentic moment in toata excursia a fost in prima seara, cand in locul taxiului am ales sa ne intoarcem la hotel cu o risca. Initial am crezut ca pe prinicpiul you get what you pay vom fi pur si simplu transportate la hotel pe drumul cel mai scurt insa calatoria a presupus mult mai mult. In primul rand “soferul” era si un fel de ghid, care ne-a plimbat aproximativ 40 de minute pentru a ne arata toate atractiile din zona centrala, inclusiv minunatul Hotel Raffles, pentru ca mai apoi sa urmeze un traseu cu pante in care coborarea era o veselie totala. Mai mult, cred ca cel mai tare ne-am amuzat de playlist-ul atent selectionat (adica era o risca dotata cu cd player)  pentru cuplurile indragostite, in care melodia Your heart will go on a fost piesa de rezistenta.

Tot la capitolul experiente autentice, intra si pranzul servit la Marina Bay, la ultimul etaj, pe marginea renumitei piscine infinity de unde poti admira tot orasul.

Desi majoritatea pachetelor turistice sunt facute in asa fel incat sa petreci doar 2-3 zile in Singapore, personal, as sta 5-6 zile pentru a explora cu adevarat atractiile. Sunt o impatimita a zonelor naturale si culturale, dar m-am indragostit de Singapore, un oras cu atat de multe posibilitati si cu o personalitate aparte.