Roxana P – Consultant Trip Tailor – IndiaRoxana P – Consultant Trip Tailor – India

Roxana P – Testimonial India

Cu ocazia Great Indian Travel Bazaar (GITB), un targ renumit organizat in Jaipur, am luat parte la o calatorie de familiarizare, special organizata de partenerii nostri, in Triunghiul de Aur al Indiei (Delhi, Agra & Jaipur) si in Parcul National Ranthambore.

Am inceput cu capitala Delhi, printr-un tur cu ricsa in partea veche, zgomotoasa, agitata, vibranta, dar si usor conservatoare. Am vizitat Moscheea Jama Masjid si bazarul labirintic si ingust, cu emotii ca ricsa nu va incapea pe stradute, printre tarabe, insotiti permanent de claxoanele localnicilor, care circulau exagerat de lejer fie cu scutere, masini mici, biciclete, carucioare sau ca pietoni.

New Delhi este o parte a orasului foarte ingrijita, surprinzator de curata si aerisita, cu multe spatii verzi si bulevarde largi. Aici am vizitat Mormantul lui Humayun, absolut spectaculos, precum si Qutub Minar, cel mai inalt minaret al Indiei.

Mai departe drumul m-a dus spre Agra, unde dupa amiaza am facut mult asteptata vizita la Taj Mahal, care de departe pare un fel de poza imensa, dar pe masura ce ma apropiam devenea din ce in ce mai spectaculos, micile detalii, decoruri si pietre pretioase dezvaluindu-se in toata splendoarea si complexitatea. Chiar daca parea ca toata India se adunase fix atunci sa viziteze Taj-ul…

Am plecat apoi din Agra, insa nu inainte de a vizita si Baby Taj, un mic mausoleu tot din marmura alba, cu decoruri foarte elaborate. De asemenea, am admirat Taj Mahalul de pe malul celalalt al Raului Yamuna, dintr-un unghi ce-i punea in valoare simetria! Din Agra ajungem la Fatehpur Sikri, orasul mogul abandonat, care s-a pastrat extrem de bine de-a lungul timpului, avand in incinta sa o multitudine de cladiri, cu scopuri diverse, necesare traiului din acea vreme. Dupa doar 14 ani insa, a fost abandonat.

Luam apoi trenul catre Sawai Madhopur (foarte confortabil, curat si cu A/C) si ajungem in final la ceea ce asteptam cu o nerabdare suprema: Parcul National Ranthambore. Ziua urmatoare a fost petrecuta in intregime aici, cu sesiuni de safari dimineata si dupa amiaza. In ambele am vazut tigri, dupa amiaza fiind mai norocosi deoarece felina s-a apropiat mult de vehicul, un sentiment foarte intens pentru tot grupul!

De aici plecam spre Jaipur, unde din pacate nu am avut timp suficient pentru vizite, incepand direct cu targul GITB. In ambele seri ale targului, cinele s-au servit la palatele Rambagh si Samode – doua comori, la propriu!

Dupa targ insa, a urmat o experienta uluitoare, prin transferul cu trenul de lux Maharaja Express inapoi in Delhi. Opulenta defineste toate coltisoarele acestui tren, de la camere la vesela si tacamuri, de la personalul impecabil la decorurile iesite din comun. Am avut un sentiment ciudat parcurgand cu trenul de lux mahalalele extrem de sarace, construite chiar langa sina trenului. Un contrast puternic, despre asta este vorba in toata India, o tara unde mi-ar placea sa revin pentru a continua explorarea…