Teodor C – CancunTeodor C – Cancun

Buna Geo,

Asa cum ti-am promis, iti voi scrie cateva randuri despre vacanta noastra in Mexic.

In ceea ce va priveste pe voi, totul a fost de nota 10 si pentru asta voi reveni cu un review pe facebook. 🙂

Voi scrie lucrurile pe care cred ca va dori sa le stie o alta persoana care alege ca destinatie Riviera Maya.

Drumul este ok dar avioanele pe care AirFrance le pune pe ruta Paris-Cancun nu sunt cele mai noi si implicit nu foarte comfortabile. Asta e un aspect subiectiv 🙂

In primul rand Roaming-ul. Eu nu am stiut ca trebuie sa activezi un Roaming special pentru destinatii non-UE. Acest lucru este valabil doar la Orange. Norocul a facut sa avem si un telefon cu Telekom la noi. La Paris am primit un SMS de la firma de transfer cu un numar de contact si cu confirmarea ca va fi soferul acolo. Mi s-a parut foarte ok dar nu i-am dat atentie.

Cand am ajuns la Cancun, din cauza aglomeratiei de pe aeroport, avionul a ramas in taxi pe pista inca 30 de minute (pe langa 15 intarziere). Asta a insemnat ca mai aveam la dispozitie 15 minute sa fie descarcate bagajele si sa iesim din aeroport ca sa prindem transferul.

Evident ca a durat inca 45 de minute.

Avand Roaming pe Telekom am sunat la numarul din mesajul primit si i-am rugat sa ne astepte. Tipa de la telefon mi-a zis “go left when you exit and look for the pink T-shirt”.

Am iesit din zona sosiri, am iesit si din aeroport, am facut stanga si nici urma de transfer sau pink t-shirt. Stiam ca trebuie sa ne gasim alt transfer pentru ca intarziasem foarte mult.

De fapt, si asta trebuie supus oricui, trebuie sa tii stanga mult, pana cand crezi ca s-a terminat zona de unde te-ar putea astepta cineva si vei gasi un Bar pe dreapta si o harmalaie de mexicani de la diverse firme de transfer cu pancarte in mana pe care scrie mic. 🙂

Stiu ca poate suna a tampenie, dar in aeroport sunt foarte multi oameni care te vor aborda sa te duca la supra-pret unde ai treaba. Unde mai pui oboseala si ca eram stresati ca intarziasem 30 de minute peste dead-line-ul de transfer a fost o experienta nasoala.

In sfarsit, am gasit si mexicanul nostru care e de la o firma locala de transport si care ne-a plasat intr-o duba alba. Transferul se face individual, nu pe mai multe cupluri/grupuri chiar daca e duba.

Cel de la firma de transfer (subcontractor al Go Global) ne-a dat o hartie cum ca a doua zi la hotel va veni o doamna sa discutam despre transferul de retur. E vrajeala, ne-a vandut niste excursii. 🙂 Ca idee, ei te vor astepta si daca intarzii, pentru ca vor sa iti vanda lucruri.

La hotel am ajuns si ne-au informat ca nu ne pot da camera si ca vom sta 1 noapte la un hotel de-al lor aflat la 5 minute (aveau niste renovari). Am plans, am batut din picioare si tot la hotelul ala am ajuns. E vorba de Catalonia Riviera Maya care nu e nasol, dar nu se compara cu Catalonia Royal Tulum.

Daca mai alege cineva Catalonia Royal Tulum, am inteles ca e bine ca persoana care urmeaza sa ajunga sa trimita un mail cu o saptamana inainte sa isi anunte sosirea. Acest lucru te scapa de mutatul pentru o noapte cand sunt over-booked. Noi am stiut, dar am uitat sa dam mail. (exista un Grup pe Facebook despre Catalonia Royal Tulum unde sunt multe tips & tricks)

Pentru aceasta mutare am primit o compensare generoasa. Camera Romance Privileged (cu 20% mai scumpa), o cina la Rauxa (un cabaret demential gazduit la ei, celebru pe Riviera Maya si cu mancare rupta din rai) si masaj de cuplu.

Despre hotel nu o sa insist prea mult, pentru ca as fi subiectiv iarasi si oricum sunt sute de recenzii pe booking. Dar eu personal i-as da nota 10 din 10 raport value for money. As recomanda oricui sa mearga acolo. Upgrade-ul la Privileged este un must-have in opinia noastra. Ai un restaurant in plus cu mancare senzationala, room-service si late check-out.

Excursii se pot face cu usurinta, noi am contractat una absolut geniala pe Whatsapp prin destinoriviera.com si doua cu cei de la firma de transfer. Sincer as fi preferat pe toate de la Destino Riviera, dar ne-a luat putin sa ne dumirim. Preturile pentru excursii sunt intre 110 si 200 USD/persoana.

Am mai facut un snorkeling super profi cu ProDive, firma de casa de la Catalonia. 50 de dolari/persoana si a meritat 100%.

La delfini daca vrei poze, mai scoti inca 150-300 dolari/cuplu din buzunar. Noi nu am dat, ni s-a parut absurd si erau si pozele proaste.

La transferul de intoarcere, a venit soferul mai devreme decat era programat si nu vorbea o boaba de engleza (pentru o persoana care vorbeste fluent spaniola nu ar fi o problema, stiu 🙂 ). Nu stiu cum s-a facut ca vrand sa confirme cu noi numele, am observat ca el in tabel avea alt terminal cu un zbor de British Airways (de fapt de aia venise mai devreme). Ne-am distrat sa ii explicam ca noi avem AirFrance si pana la urma ne-a dus unde trebuie. Deci iarasi de transmis oamenilor sa verifice cu soferul de retur ca are datele corecte. Terminalurile de la Cancun sunt la o distanta considerabila, foarte dificil de parcurs pe jos daca ai ajuns prost.

Cam astea ar fi chestiile pe care noi nu le-am gasit pe net 🙂